GroupWise 18.01 crash dragging an email that is attached to anotheremail, to a new email

Hi

I've got a strange client crash. If a user has an email, that has an email as an attachment, and then tries to drag the email attachment to a new email,
GroupWise hangs for a moment, and then crashes.

But (and this is the strange bit), if I remote control the users PC (using TightVNC), and then do the operation for them (drag the attached email to a new email), it works (everytime).

Any ideas on this? User environment is Windows 7 Pro, fully patched. Looking in the event log, there are two Error entries :
1) .NET Runtime
Application: grpwise.exe
Framework Version: v4.0.30319
Description: The process was terminated due to an unhandled exception.
Exception Info: exception code c0000005, exception address 72CBF10B
Stack:

and on the same timestamp 2) Application Error
Faulting application name: grpwise.exe, version: 18.0.1.39782, time stamp: 0x5a8e9169
Faulting module name: GWMXLIB1.dll, version: 18.0.1.39782, time stamp: 0x5a8e9022
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x0001f10b
Faulting process id: 0x3c4
Faulting application start time: 0x01d42324c05d3540
Faulting application path: C:\Program Files (x86)\Novell\GroupWise\grpwise.exe
Faulting module path: C:\Program Files (x86)\Novell\GroupWise\GWMXLIB1.dll
Report Id: 41964679-8f2c-11e8-beab-14dae96d8227

Thanks
Kevin

Tags:

  • fwiw I just tested this and the same happens - spinning ring for a few seconds, then GroupWise 18.0.1 closes. This is on Windows 10 v1803, so it's nothing to do with the Windows version. Identical errors in the application event log as well.
  • On Tue, 24 Jul 2018 10:38:28 GMT, Kevin White <kwhite@valves.co.uk>
    wrote:

    >Hi
    >
    >I've got a strange client crash. If a user has an email, that has an email as an attachment, and then tries to drag the email attachment to a new email,
    >GroupWise hangs for a moment, and then crashes.
    >
    >But (and this is the strange bit), if I remote control the users PC (using TightVNC), and then do the operation for them (drag the attached email to a new email), it works (everytime).
    >
    >Any ideas on this? User environment is Windows 7 Pro, fully patched. Looking in the event log, there are two Error entries :
    >1) .NET Runtime
    >Application: grpwise.exe
    >Framework Version: v4.0.30319
    >Description: The process was terminated due to an unhandled exception.
    >Exception Info: exception code c0000005, exception address 72CBF10B
    >Stack:
    >
    >and on the same timestamp 2) Application Error
    >Faulting application name: grpwise.exe, version: 18.0.1.39782, time stamp: 0x5a8e9169
    >Faulting module name: GWMXLIB1.dll, version: 18.0.1.39782, time stamp: 0x5a8e9022
    >Exception code: 0xc0000005
    >Fault offset: 0x0001f10b
    >Faulting process id: 0x3c4
    >Faulting application start time: 0x01d42324c05d3540
    >Faulting application path: C:\Program Files (x86)\Novell\GroupWise\grpwise.exe
    >Faulting module path: C:\Program Files (x86)\Novell\GroupWise\GWMXLIB1.dll
    >Report Id: 41964679-8f2c-11e8-beab-14dae96d8227
    >
    >Thanks
    >Kevin


    This may sound strange, but have you tried updating the video driver
    on the user's computer? I have fixed some quirky issues by doing
    that.

    --
    Ken
    Knowledge Partner

    If this post was helpful and you are logged into the web interface,
    please show your appreciation and click on the star below... Thanks!

    Create and vote for enhancements!
    https://www.microfocus.com/products/enhancement-request.html
  • and just now another customer called me, reporting the same issue. can't drag attachment from one email to another.

    work-around is to drag attachment to desktop, then into other email.
  • On Tue, 24 Jul 2018 16:44:02 GMT, davemrm
    <davemrm@no-mx.forums.microfocus.com> wrote:

    >
    >and just now another customer called me, reporting the same issue.
    >can't drag attachment from one email to another.
    >
    >work-around is to drag attachment to desktop, then into other email.


    Sounds fairly repeatable. You should probably open an SR and report
    this. As it is a bug, the SR should get refunded to you.

    --
    Ken
    Knowledge Partner

    If this post was helpful and you are logged into the web interface,
    please show your appreciation and click on the star below... Thanks!

    Create and vote for enhancements!
    https://www.microfocus.com/products/enhancement-request.html
  • ketter;2484617 wrote:
    On Tue, 24 Jul 2018 16:44:02 GMT, davemrm
    <davemrm@no-mx.forums.microfocus.com> wrote:

    >
    >and just now another customer called me, reporting the same issue.
    >can't drag attachment from one email to another.
    >
    >work-around is to drag attachment to desktop, then into other email.


    Sounds fairly repeatable. You should probably open an SR and report
    this. As it is a bug, the SR should get refunded to you.

    --
    Ken
    Knowledge Partner

    If this post was helpful and you are logged into the web interface,
    please show your appreciation and click on the star below... Thanks!

    Create and vote for enhancements!
    https://www.microfocus.com/products/enhancement-request.html


    I may, but often times just making a quick report here of an easily repeatable problem causes a Micro Focus employee to become interested and report it to engineering.
  • On Tue, 24 Jul 2018 18:54:02 GMT, davemrm
    <davemrm@no-mx.forums.microfocus.com> wrote:

    >I may, but often times just making a quick report here of an easily
    >repeatable problem causes a Micro Focus employee to become interested
    >and report it to engineering.


    Sure, but keep in mind this isn't the official method for reporting
    bugs, so there are no guarantees that it will get picked up here.

    --
    Ken
    Knowledge Partner

    If this post was helpful and you are logged into the web interface,
    please show your appreciation and click on the star below... Thanks!

    Create and vote for enhancements!
    https://www.microfocus.com/products/enhancement-request.html
  • Hi,

    There is a defect already open with engineering in this regard - bug 1099856

    Cheers,
  • Thank you Laura for posting that. I don't have access to that info.

    --
    Ken
    Knowledge Partner

    If this post was helpful and you are logged into the web interface,
    please show your appreciation and click on the star below... Thanks!

    Create and vote for enhancements!
    https://www.microfocus.com/products/enhancement-request.html
  • laurabuckley;2484662 wrote:
    Hi,

    There is a defect already open with engineering in this regard - bug 1099856

    Cheers,


    Thanks, I opened an low-priority SR just asking to be notified if/when there's an FTF for that.
  • Hi Laura
    Thanks for the defect info.

    I'll keep a look out for a fix. I'll also try updating video drivers, as it's seems really weird that GW doesn't crash, when using VNC to remote control a client.

    Cheers
    Kevin


    On 25/07/2018 07:34, laurabuckley wrote:
    >
    > Hi,
    >
    > There is a defect already open with engineering in this regard - bug
    > 1099856
    >
    > Cheers,
    >
    >