Possible bug in routing slips

GW8.03 HP3/NW6.5 SP8 plus patches

When using routing slips with emails that include attachments after the first external recipient has received the message all remaining recipients that receive it (both internal and external) have the attachment stripped from the message.

To reproduce:
1. Create a routing slip message add an attachment - 1st recipient internal, 2nd gmail account, 3rd another gmail account, 4th internal
2. Send message
3. 1st recipient sees message and attachment, completes routing slip
4. 2nd recipient gets message sent via GWIA, routing slip automatically completed
5. Check 2nd recipient account, message and attachment present OK
6. 3rd recipient gets message sent via GWIA, routing slip automatically completed
7. Check 3rd recipient account, message OK attachment missing
8. 4th recipient gets message OK attachment missing, completes routing slip

So I would guess this is a bug? Anyone know A) if it's been reported and b) is it still present in 2012 and 2014?

Mark.
  • In article <MarkDissington.6gq99z@no-mx.forums.novell.com>, MarkDissington
    wrote:
    > So I would guess this is a bug? Anyone know A) if it's been reported and
    > b) is it still present in 2012 and 2014?
    >

    I guess few enough have used this feature to have hit this combination. I
    didn't even know the feature existed.

    Is this just a problem to Gmail? Or any external that you tested to other
    systems?
    It would be interesting to grab a packet capture of the outbound message
    to the 2nd recipient to see if the attachment is actually there but
    packaged differently that gmail is having issues opening.

    It might well be worth opening an SR on this if you have that option
    available. A) to see if there is a fix. B) and if it works in the newer
    versions.

    Please let us know what you find out from this.



    Andy of
    KonecnyConsulting.ca in Toronto
    Knowledge Partner
    http://forums.novell.com/member.php/75037-konecnya
    If you find a post helpful and are logged in the Web interface, please
    show your appreciation by clicking on the star below. Thanks!

  • Hi Andy,

    We originally were made aware of it having sent a routing slip email to a couple non-gmail external customer addresses. All our email is routed via an external mail filtering smart host and we can see the difference in the message size at that point straight from the GWIA in the smart host logs, so it's nothing gmail specific.

    It's something we only use infrequently when we want somebody internal to review a message before it goes out, but if I get a chance I'll try opening a SR.

    Mark.
  • * Andy Konecny wrote, On 07/09/2014 06:07 AM:
    > It might well be worth opening an SR on this if you have that option
    > available.


    GW8 is in extended support, so I don't think this makes sense.

    Uwe

    --
    Novell Knowledge Associate
    Please don't send me support related e-mail unless I ask you to do so.
  • In article <J3Qwv.3815$BB4.299@novprvlin0913.provo.novell.com>, Uwe
    Buckesfeld wrote:
    > GW8 is in extended support, so I don't think this makes sense.
    >

    It would only make sense to answer Mark's question of "is this bug
    still present in 2012 and 2014?" and if has SRs readily available, i.e.
    Being under maintenance. That was the spirit in which I suggested it.



    Andy of
    KonecnyConsulting.ca in Toronto
    Knowledge Partner
    http://forums.novell.com/member.php/75037-konecnya
    If you find a post helpful and are logged in the Web interface, please
    show your appreciation by clicking on the star below. Thanks!

  • FYI,

    We are now upgraded to GW2012SP3 and this bug is still present. I will try and open a SR at some point for it as we are under maintenance.

    Mark.