Contact sync - delete - sync ....

Hello,

i'm using GMS 2.1 since a long time, syncing contacts and calenders successfully. But since a few days there is a strange behavior.
A user (the only one on this system) has multiple adressbooks, two of them (the users default adressbook and one additional, named "XYZ" here) should be synced to an Android 7.1 device. Mostly, the user connects to the GMS only when in the office, and starts syncing manually.
A few days ago, it appeared that all the contacts and appointments have been lost on the Android device. Starting sync on the device, it synced the users adressbook into "Contacts", but not complete, for instance 485 out of 550 contacts, and 1 contact from "XYZ". Starting the sync again, both books are emptied on the device, and "XYZ" is synced, but also incomplete, for instance 520 out of 600 contacts. Within the next sync the books are emptied again, and "Contacts" is synced again. As long as the device is connected, this happens in a loop.
I've checked the nightly maintenance of the database, but it had no errors.

Does someone have a tipp, what to check?

Detlef
  • Pinkel,

    It appears that in the past few days you have not received a response to your
    posting. That concerns us, and has triggered this automated reply.

    These forums are peer-to-peer, best effort, volunteer run and that if your issue
    is urgent or not getting a response, you might try one of the following options:

    - Visit https://www.microfocus.com/support-and-services and search the knowledgebase and/or check
    all the other self support options and support programs available.
    - Open a service request: https://www.microfocus.com/support
    - You could also try posting your message again. Make sure it is posted in the
    correct newsgroup. (http://forums.microfocus.com)
    - You might consider hiring a local partner to assist you.
    https://www.partnernetprogram.com/partnerfinder/find.html

    Be sure to read the forum FAQ about what to expect in the way of responses:
    http://forums.microfocus.com/faq.php

    Sometimes this automatic posting will alert someone that can respond.

    If this is a reply to a duplicate posting or otherwise posted in error, please
    ignore and accept our apologies and rest assured we will issue a stern reprimand
    to our posting bot.

    Good luck!

    Your Micro Focus Forums Team
    http://forums.microfocus.com


  • On Thu, 07 Sep 2017 17:44:02 GMT, Pinkel
    <Pinkel@no-mx.forums.microfocus.com> wrote:

    >
    >Hello,
    >
    >i'm using GMS 2.1 since a long time, syncing contacts and calenders
    >successfully. But since a few days there is a strange behavior.
    >A user (the only one on this system) has multiple adressbooks, two of
    >them (the users default adressbook and one additional, named "XYZ" here)
    >should be synced to an Android 7.1 device. Mostly, the user connects to
    >the GMS only when in the office, and starts syncing manually.
    >A few days ago, it appeared that all the contacts and appointments have
    >been lost on the Android device. Starting sync on the device, it synced
    >the users adressbook into "Contacts", but not complete, for instance 485
    >out of 550 contacts, and 1 contact from "XYZ". Starting the sync again,
    >both books are emptied on the device, and "XYZ" is synced, but also
    >incomplete, for instance 520 out of 600 contacts. Within the next sync
    >the books are emptied again, and "Contacts" is synced again. As long as
    >the device is connected, this happens in a loop.
    >I've checked the nightly maintenance of the database, but it had no
    >errors.
    >
    >Does someone have a tipp, what to check?
    >
    >Detlef


    Maybe not what you want to hear, but I would encourage you to update
    to the current version. GMS 2.1 is about 2.5 years old. Lots of
    updates/fixes have been released since then. No guarantee, but there
    is a good chance the current version might solve your issue.

    --
    Ken
    Knowledge Partner

    If this post was helpful and you are logged into the web interface,
    please show your appreciation and click on the star below... Thanks!

    Create and vote for enhancements!
    https://www.microfocus.com/products/enhancement-request.html
  • In article <Pinkel.84gqbb@no-mx.forums.microfocus.com>, Pinkel wrote:
    > I've checked the nightly maintenance of the database, but it had no
    > errors.


    That is just the first place to check.
    A) make sure that your regular contents GWChecks are coming clear for
    this user.
    B) what does dsapp's General Health Check show about your system.

    A vacuum and re-index may well be in order. My sig has the link further
    tips.

    What version of GroupWise are you running?
    Any particular reason you are still on that old version of GMS?


    Andy of
    http://KonecnyConsulting.ca in Toronto
    Knowledge Partner
    http://forums.novell.com/member.php/75037-konecnya
    If you find a post helpful and are logged in the Web interface, please
    show your appreciation by clicking on the star below. Thanks!
    GMS troubleshooting tips at
    http://www.konecnyad.ca/andyk/gwmobility.htm