verify of trusted application login failed / V.2.0

Hello,

when installing GW mobility Server v2.0 the installation fails with the message "verify of container "cn=admin,o=UNiPART_GmbH" failed although LDAp is enabled.

I tried the LDAp browser to get information from our LDAP host and this was succesful.

How can I install the new release now?

Bye

Alfons
  • On 03.02.2014 16:36, Alfons wrote:
    >
    > Hello,
    >
    > when installing GW mobility Server v2.0 the installation fails with the
    > message "verify of container "cn=admin,o=UNiPART_GmbH" failed


    I'm not totally sure here, but the error message clearly says it can't
    verify a *CONTAINER* that seems to be a *USER* object. Which per se
    doesn't surprise me. ;)

    CU,
    --
    Massimo Rosen
    Novell Knowledge Partner
    No emails please!
    http://www.cfc-it.de
  • mrosen;2304381 wrote:
    On 03.02.2014 16:36, Alfons wrote:
    >
    > Hello,
    >
    > when installing GW mobility Server v2.0 the installation fails with the
    > message "verify of container "cn=admin,o=UNiPART_GmbH" failed


    I'm not totally sure here, but the error message clearly says it can't
    verify a *CONTAINER* that seems to be a *USER* object. Which per se
    doesn't surprise me. ;)

    CU,
    --
    Massimo Rosen
    Novell Knowledge Partner
    No emails please!
    http://www.cfc-it.de



    Hello,

    thes are the parms I use when installing the package:

    1) USER Server Settings : LDAP - LDAP Servers IP address - port 389 - cn=admin,o=UNiPART_GmbH admin's password

    Result: User is checked and ok

    2) Mobility Service Settings : LDAP User container - o=UNiPART_GmbH LDAP group container - o=UNiPART_GmbH Mobiltiy Service admin - cn=admin,o=UNiPART_GmbH - Data service passrod

    Result : verify of container "cn=admin,o=UNiPART_GmbH" failed

    Browsing the LDAP container instead of putting in the values is not possible. It says : use a connection without TLS /SSL .....

    Bye

    Alfons
  • On 04.02.2014 09:36, Alfons wrote:
    >
    > mrosen;2304381 Wrote:
    >> On 03.02.2014 16:36, Alfons wrote:
    >>>
    >>> Hello,
    >>>
    >>> when installing GW mobility Server v2.0 the installation fails with

    >> the
    >>> message "verify of container "cn=admin,o=UNiPART_GmbH" failed

    >>
    >> I'm not totally sure here, but the error message clearly says it can't
    >> verify a *CONTAINER* that seems to be a *USER* object. Which per se
    >> doesn't surprise me. ;)
    >>
    >> CU,
    >> --
    >> Massimo Rosen
    >> Novell Knowledge Partner
    >> No emails please!
    >> http://www.cfc-it.de

    >
    >
    > Hello,
    >
    > thes are the parms I use when installing the package:
    >
    > 1) USER Server Settings : LDAP - LDAP Servers IP address - port
    > 389 - cn=admin,o=UNiPART_GmbH admin's password
    >
    > Result: User is checked and ok
    >
    > 2) Mobility Service Settings : LDAP User container - o=UNiPART_GmbH
    > LDAP group container - o=UNiPART_GmbH Mobiltiy Service admin -
    > cn=admin,o=UNiPART_GmbH - Data service passrod
    >
    > Result : verify of container "cn=admin,o=UNiPART_GmbH" failed
    >
    > Browsing the LDAP container instead of putting in the values is not
    > possible. It says : use a connection without TLS /SSL .....


    The last one is unfortunately "normal", and a long standing bug in the
    installer, but doesn't indicate a real problem.


    A question: Do you have an internet proxy configured in the SLES
    underneath, e.g to receive patches? If yes, can you remove it and try again?

    CU,
    --
    Massimo Rosen
    Novell Knowledge Partner
    No emails please!
    http://www.cfc-it.de
  • mrosen;2304464 wrote:
    On 04.02.2014 09:36, Alfons wrote:
    >
    > mrosen;2304381 Wrote:
    >> On 03.02.2014 16:36, Alfons wrote:
    >>>
    >>> Hello,
    >>>
    >>> when installing GW mobility Server v2.0 the installation fails with

    >> the
    >>> message "verify of container "cn=admin,o=UNiPART_GmbH" failed

    >>
    >> I'm not totally sure here, but the error message clearly says it can't
    >> verify a *CONTAINER* that seems to be a *USER* object. Which per se
    >> doesn't surprise me. ;)
    >>
    >> CU,
    >> --
    >> Massimo Rosen
    >> Novell Knowledge Partner
    >> No emails please!
    >> http://www.cfc-it.de

    >
    >
    > Hello,
    >
    > thes are the parms I use when installing the package:
    >
    > 1) USER Server Settings : LDAP - LDAP Servers IP address - port
    > 389 - cn=admin,o=UNiPART_GmbH admin's password
    >
    > Result: User is checked and ok
    >
    > 2) Mobility Service Settings : LDAP User container - o=UNiPART_GmbH
    > LDAP group container - o=UNiPART_GmbH Mobiltiy Service admin -
    > cn=admin,o=UNiPART_GmbH - Data service passrod
    >
    > Result : verify of container "cn=admin,o=UNiPART_GmbH" failed
    >
    > Browsing the LDAP container instead of putting in the values is not
    > possible. It says : use a connection without TLS /SSL .....


    The last one is unfortunately "normal", and a long standing bug in the
    installer, but doesn't indicate a real problem.


    A question: Do you have an internet proxy configured in the SLES
    underneath, e.g to receive patches? If yes, can you remove it and try again?

    CU,
    --
    Massimo Rosen
    Novell Knowledge Partner
    No emails please!
    http://www.cfc-it.de



    Hi Massimo,

    I don't usse any proxy on this special server....


    Bye

    Alfons
  • Hi.

    I just saw this:

    https://forums.novell.com/showthread.php/473911-verify-of-trusted-application-login-failed-when-installing

    What's the story between those two threads? It sounds the saem, and as
    if you had it fixed?!

    On 07.02.2014 14:16, Alfons wrote:
    >
    > mrosen;2304464 Wrote:
    >> On 04.02.2014 09:36, Alfons wrote:
    >>>
    >>> mrosen;2304381 Wrote:
    >>>> On 03.02.2014 16:36, Alfons wrote:
    >>>>>
    >>>>> Hello,
    >>>>>
    >>>>> when installing GW mobility Server v2.0 the installation fails

    >> with
    >>>> the
    >>>>> message "verify of container "cn=admin,o=UNiPART_GmbH" failed
    >>>>
    >>>> I'm not totally sure here, but the error message clearly says it

    >> can't
    >>>> verify a *CONTAINER* that seems to be a *USER* object. Which per se
    >>>> doesn't surprise me. ;)
    >>>>
    >>>> CU,
    >>>> --
    >>>> Massimo Rosen
    >>>> Novell Knowledge Partner
    >>>> No emails please!
    >>>> http://www.cfc-it.de
    >>>
    >>>
    >>> Hello,
    >>>
    >>> thes are the parms I use when installing the package:
    >>>
    >>> 1) USER Server Settings : LDAP - LDAP Servers IP address - port
    >>> 389 - cn=admin,o=UNiPART_GmbH admin's password
    >>>
    >>> Result: User is checked and ok
    >>>
    >>> 2) Mobility Service Settings : LDAP User container - o=UNiPART_GmbH
    >>> LDAP group container - o=UNiPART_GmbH Mobiltiy Service admin -
    >>> cn=admin,o=UNiPART_GmbH - Data service passrod
    >>>
    >>> Result : verify of container "cn=admin,o=UNiPART_GmbH" failed
    >>>
    >>> Browsing the LDAP container instead of putting in the values is not
    >>> possible. It says : use a connection without TLS /SSL .....

    >>
    >> The last one is unfortunately "normal", and a long standing bug in the
    >> installer, but doesn't indicate a real problem.
    >>
    >>
    >> A question: Do you have an internet proxy configured in the SLES
    >> underneath, e.g to receive patches? If yes, can you remove it and try
    >> again?
    >>
    >> CU,
    >> --
    >> Massimo Rosen
    >> Novell Knowledge Partner
    >> No emails please!
    >> http://www.cfc-it.de

    >
    >
    > Hi Massimo,
    >
    > I don't usse any proxy on this special server....
    >
    >
    > Bye
    >
    > Alfons
    >
    >



    --
    Massimo Rosen
    Novell Knowledge Partner
    No emails please!
    http://www.cfc-it.de