Connection problem in caching mode

Hi all,

I'm using the groupwise 14.2.1 client. In online mode all works very well. But if I switch to caching mode groupwise said there is a connection problem to the server.

German error message:
09:37:52 Verbindung mit 172.16....:1777 wird hergestellt VERBUNDEN
09:37:52 Es konnte keine Verbindung zum Online-GroupWise-System hergestellt werden.

Translated to English:
09:37:52 Connecting to 172.16....:1777 CONNECTED
09:37:52 Could not connect to online GroupWise system.


I have already deleted the old caching mailbox on the local pc and completely deinstalled the GroupWise client. Any other Idea what I can do to get the caching mode back to work?

Thanks!

Tags:

  • Hi,

    Welcome to the forums and thank you for your question.

    I would check the POA logs to see if it receives any connection attempt. That should indicate if the request is even making it to the Post Office.

    Please let us know what you find.

    Cheers,
  • Hi.

    Can we safely assume that the IP and port it shows in the connecting
    message is correct? 1777 sounds a bit unusual to me.


    Am 22.02.2017 um 10:16 schrieb dr disk:
    >
    > Hi all,
    >
    > I'm using the groupwise 14.2.1 client. In online mode all works very
    > well. But if I switch to caching mode groupwise said there is a
    > connection problem to the server.
    >
    >> German error message:
    >> 09:37:52 Verbindung mit 172.16....:1777 wird hergestellt VERBUNDEN
    >> 09:37:52 Es konnte keine Verbindung zum Online-GroupWise-System
    >> hergestellt werden.
    >>
    >> Translated to English:
    >> 09:37:52 Connecting to 172.16....:1777 CONNECTED
    >> 09:37:52 Could not connect to online GroupWise system.
    >>

    >
    > I have already deleted the old caching mailbox on the local pc and
    > completely deinstalled the GroupWise client. Any other Idea what I can
    > do to get the caching mode back to work?
    >
    > Thanks!
    >
    >


    CU,
    --
    Massimo Rosen
    Micro Focus Knowledge Partner
    No emails please!
    http://www.cfc-it.de
  • Hi,

    thanks for your replies. Yes, the ports are correct. We are running many POAs and use different ports for them. And it works in online mode.

    In the GroupWise logs I found a reference to that kb entry: https://www.novell.com/support/kb/doc.php?id=7017905 The client user is checking his build number at the moment, we will see if that article matches the problem.
  • Am 23.02.2017 um 11:16 schrieb dr disk:
    >
    > Hi,
    >
    > thanks for your replies. Yes, the ports are correct. We are running many
    > POAs and use different ports for them. And it works in online mode.
    >
    > In the GroupWise logs I found a reference to that kb entry:
    > https://www.novell.com/support/kb/doc.php?id=7017905 The client user is
    > checking his build number at the moment, we will see if that article
    > matches the problem.


    Thanks for the update. Please let us know if that was the problem.

    CU,
    --
    Massimo Rosen
    Micro Focus Knowledge Partner
    No emails please!
    http://www.cfc-it.de
  • Hi,

    we have a higher build number: client 125534 and server 124595

    Log entries for caching-mode:
    08:31:47 3CB9 Processing update: settings (bag) record (<username>)
    08:31:47 3CB9 Processing update: settings (bag) record (<username>)
    08:31:48 3CB9 *** NEW APP CONNECTION, Tbl Entry=127, Check ID=1481053268
    08:31:48 3CB9 C/S Login Windows Net Id=<userid> ::GW Id=<username> :: 10.xxx.xxx.104
    08:31:48 3CB9 Error: An error occurred in the SSPI layer that does not otherwise


    Would be nice if, but that wasn't the solution.
  • Am 23.02.2017 um 13:26 schrieb dr disk:
    >
    > Hi,
    >
    > we have a higher build number: client 125534 and server 124595
    >
    > Log entries for caching-mode:
    >> 08:31:47 3CB9 Processing update: settings (bag) record (<username>)
    >> 08:31:47 3CB9 Processing update: settings (bag) record (<username>)
    >> 08:31:48 3CB9 *** NEW APP CONNECTION, Tbl Entry=127, Check
    >> ID=1481053268
    >> 08:31:48 3CB9 C/S Login Windows Net Id=<userid> ::GW Id=<username> ::
    >> 10.xxx.xxx.104
    >> 08:31:48 3CB9 Error: An error occurred in the SSPI layer that does not
    >> otherwise
    >>

    >
    > Would be nice if, but that wasn't the solution.
    >
    >

    Tell us more about your setup pls. What OS does GW run on, how are the
    clients connecting from a network POV when in caching mode (internet,
    locally, via name or IP?) And does the error message really go on
    precisely like in the TID you mentioned?

    CU,
    --
    Massimo Rosen
    Micro Focus Knowledge Partner
    No emails please!
    http://www.cfc-it.de
  • Hm, sorry - a log line was truncated. Here it is with a reference to the D091 error code.

    Error: An error occurred in the SSPI layer that does not otherwise map to GroupWise error code [D091] in _WpeGssAcquireCredentials (Unspecified GSS failure. Minor code may provide more information/No error)


    Some facts about the installation: GroupWise is running on SLES11.4 with OES 11.3 Servers. Users can either use dns or the ip to connect to the servers. The user with that problem is located at a other location. This location is connected via ipsec vpn over mpls and radio (just a few kilometers away). The user tries both ip and dns, it works in online mode and all the other 150 users at that location have no problems working in caching mode.
  • In article <dr_disk.7ub9go@no-mx.forums.microfocus.com>, Dr disk wrote:
    > I'm using the groupwise 14.2.1 client. In online mode all works very
    > well. But if I switch to caching mode groupwise said there is a
    > connection problem to the server.


    Have you tried having this user run caching mode on another PC?
    Have another user run caching mode on this PC and profile?
    These while help direct us where to look deeper

    Which version of Windows is this client on?


    Andy of
    http://KonecnyConsulting.ca in Toronto
    Knowledge Partner
    http://forums.novell.com/member.php/75037-konecnya
    If you find a post helpful and are logged in the Web interface, please
    show your appreciation by clicking on the star below. Thanks!

  • Hi,

    Perhaps check, in the GroupWise Admin Console, the client security settings for anything there - it could be that SSO or something like that is enabled for this particular user and it's not playing nicely. Also what type of authentication are you using e.g. GroupWise, LDAP against eDir, LDAP against AD?

    Please let us know,

    Cheers,
  • Hi,

    I've reproduced this error:

    07:14:44 9E59 Attempting token authentication for user LauraB (LauraB)
    07:14:44 9E59 Error: An error occurred in the SSPI layer that does not otherwise map to GroupWise error code [D091] in _WpeGssAcquireCredentials (gss_acquire_cred=>(0xd0000, 0x0))


    This is when Keyshield SSO is enabled in the client options in the Admin Console. However it does not prevent the caching mailbox from being created. Perhaps something else is at play here? Maybe it's time to do a LAN trace to see what the actual traffic is doing.

    Cheers,