GW 2014 and Novell Client

Hi,

since we upgraded to GroupWise 2014 SP1 HP1 some (but not all) of our users
(still GW 2012 Clients) complain that they have to authenticate twice,
Novell Client and GroupWise.. is there a change because of the decoupling of
GW and eDirectory? Something to be aware of? I did not find anything in the
docu...

Thanks,
Mirko

Tags:

  • Mirko,

    check the client options, Security, Password. "Use eDirectory authentication..." should still be there, and if it is enabled, make sure the GW account and the eDirectory account are associated.

    Uwe

    --
    Novell Knowledge Associate
    Please don't send me support related e-mail unless I ask you to do so.
  • Mirko,

    check the client options, Security, Password. "Use eDirectory authentication..." should still be there, and if it is enabled, make sure the GW account and the eDirectory account are associated.

    Uwe

    --
    Novell Knowledge Associate
    Please don't send me support related e-mail unless I ask you to do so.
  • Mirko,

    check the client options, Security, Password. "Use eDirectory authentication..." should still be there, and if it is enabled, make sure the GW account and the eDirectory account are associated.

    Uwe

    --
    Novell Knowledge Associate
    Please don't send me support related e-mail unless I ask you to do so.

  • Collegues told me that GroupWise Clients version 12.0.1 do not have this.
    Not disabled, just not there. Is there a bug in this version of the client?

    High time to urge the users to update their clients...

    Thanks,
    Mirko

    Uwe Buckesfeld wrote:

    > Mirko,
    >
    > check the client options, Security, Password. "Use eDirectory
    > authentication..." should still be there, and if it is enabled, make sure
    > the GW account and the eDirectory account are associated.
    >
    > Uwe
    >


  • Hi Mirko,

    I think that Uwe was meaning for you to look at the Client Options set centrally i.e. in the Admin Console and not directly on the client itself.

    Cheers,
  • Hi.

    Am 09.04.2015 um 12:17 schrieb Mirko Guldner:
    >
    > Collegues told me that GroupWise Clients version 12.0.1 do not have this.


    In their users client options (From the central admin interface, not the
    client itself), make sure the "enable sigle sign on" option is *not*
    set. Once it's unset, the option in the client should come back.

    CU,
    --
    Massimo Rosen
    Novell Knowledge Partner
    No emails please!
    http://www.cfc-it.de
  • Massimo Rosen wrote:

    > Hi.
    >
    > Am 09.04.2015 um 12:17 schrieb Mirko Guldner:
    >>
    >> Collegues told me that GroupWise Clients version 12.0.1 do not have this.

    >
    > In their users client options (From the central admin interface, not the
    > client itself), make sure the "enable sigle sign on" option is *not*
    > set. Once it's unset, the option in the client should come back.


    I verified this...

    We have "Use eDirectory Authentication instead of password" set and locked
    on the domain level.

    "Enable single sign-on" and "Use Collaboration Single-On (CASA)" are both
    unset, but these settings are not locked. I checked this for a few users who
    experience the problem: the options are not set at user level.

    Thanks,
    Mirko



  • Mirko,

    Am 09.04.2015 um 13:44 schrieb Mirko Guldner:
    >
    > I verified this...
    >
    > We have "Use eDirectory Authentication instead of password" set and locked
    > on the domain level.


    Well, that explains then why the option isn't there in the client. ;)

    Which basically leaves the idea that somehow the association between GW
    and eDir user got lost/broken.

    CU,
    --
    Massimo Rosen
    Novell Knowledge Partner
    No emails please!
    http://www.cfc-it.de
  • Massimo Rosen wrote:

    > Mirko,
    >
    > Am 09.04.2015 um 13:44 schrieb Mirko Guldner:
    >>
    >> I verified this...
    >>
    >> We have "Use eDirectory Authentication instead of password" set and
    >> locked on the domain level.

    >
    > Well, that explains then why the option isn't there in the client. ;)


    Ah, ok, I see that now. Then possibly it was the other options that my
    collegues sometimes saw - I think I didn't ask precisely...


    > Which basically leaves the idea that somehow the association between GW
    > and eDir user got lost/broken.


    What is the best way to check this? If "Sychronize" in Admin Console updates
    "Contact information" correctly the association should be all right,
    shouldn't it? Additionaly I check LDAP DN in "Diagnostics". I did not see
    any problems there.

    I seems that only users with clients before 12.0.3 HP1 are affected; as soon
    as users upgrade to 12.0.3 HP1 or 14.0.1 HP1 login works as before.

    Thanks,
    Mirko


  • Mirko.

    Am 09.04.2015 um 17:31 schrieb Mirko Guldner:
    >
    > What is the best way to check this? If "Sychronize" in Admin Console updates
    > "Contact information" correctly the association should be all right,
    > shouldn't it?


    Yep, sounds like it.

    > Additionaly I check LDAP DN in "Diagnostics". I did not see
    > any problems there.
    >
    > I seems that only users with clients before 12.0.3 HP1 are affected; as soon
    > as users upgrade to 12.0.3 HP1 or 14.0.1 HP1 login works as before.


    That's interesting. Can you mabye verify by updating one of those broken
    clients, and see if it starts working then? But it's a weird one.

    CU,
    --
    Massimo Rosen
    Novell Knowledge Partner
    No emails please!
    http://www.cfc-it.de