GWIA Object and define Post Office links

Hi

In older version of GroupWise GWIA (ConsoleOne) you could on the GWIA Object define Post Office link for each Post Office in your system!

In GW 2014R2 I can NOT find Post Office Link on the GWIA object in a secondary domain.

I hope that somone can help me!

Best Regards
Soren

Tags:

  • have you tried "system" -> "link configuration"?
    sorry in advance if you've been there already...
  • Yes thanks, have been there.

    It was Post Office Link in the GWIA as you could in ConsoleOne!
  • Hi,

    Perhaps tell us what it is you are trying to do and we can advise you further.

    Cheers,
  • In article <SMBCP.8edhdb@no-mx.forums.microfocus.com>, Smbcp wrote:
    > In GW 2014R2 I can NOT find Post Office Link on the GWIA object in a
    > secondary domain.


    What are you aiming to achieve with this?
    PostOffice(POA) connects to its Domain(MTA) and the Domain knows where
    and how to get to a GWIA and vice versa for mail flow.


    Andy of
    http://KonecnyConsulting.ca in Toronto
    Knowledge Partner
    http://forums.novell.com/member.php/75037-konecnya
    If you find a post helpful and are logged in the Web interface, please
    show your appreciation by clicking on the star below. Thanks!

  • On 19.03.2018 17:10, Andy Konecny wrote:
    > In article <SMBCP.8edhdb@no-mx.forums.microfocus.com>, Smbcp wrote:
    >> In GW 2014R2 I can NOT find Post Office Link on the GWIA object in a
    >> secondary domain.

    >
    > What are you aiming to achieve with this?
    > PostOffice(POA) connects to its Domain(MTA) and the Domain knows where
    > and how to get to a GWIA and vice versa for mail flow.


    One of the reasons this was configurable was for NAT environments. It
    could also be used to trick GWIA to be unable to authenticate to certain
    post office (aka it couldn't ever be attacked to retrieve credentials or
    as spam relay).

    Whatever: It was configurable, and apparently it's gone now. Looks like
    an oversight to me.

    CU,
    --
    Massimo Rosen
    Micro Focus Knowledge Partner
    No emails please!
    http://www.cfc-it.de
  • Thanks Massimo

    Right we have to use it for NAT environment and it is also correct that we can't authenticate when using POP3/IMAP from the GWIA.

    Our configuration:
    Primary Domain and 2 Post Office IPA=10.1.2.73 (NAT = 87.116.31.134)
    Secondary Domain, WebAccess and GWIA = 87.116.31.4

    GWIA log
    09:53:13 011C GroupWise login failed: 8503
    09:53:15 011C POP3 session ended: 87.116.31.253
    09:53:15 011C Accepted POP3 connection with: 87.116.31.253

    I have tried to use startup parametre in the GWIA.CFG - but I still get the error message. I also need 2 IPA/IPP like in WebAcc.cfg because we have 2 Post Offices.
    /ipa-87.116.31.134 /ipp-1681 - From GWIA log file

    In GroupWise WebAccess I do this in the WebAcc.cfg to get it work!
    Provider.SOAP.1.ip=87.116.31.134
    Provider.SOAP.1.port=7193
    Provider.SOAP.2.ip=87.116.31.134
    Provider.SOAP.2.port=7191

    Thanks again
    Soren