POA performance issues under windows 2008 R2

Hello - we are running GW 8.02 hp3 and recently moved our main post office (~600 users) from Netware to Windows 2008 R2 (running under Vsphere 4.1).

We have started seeing intermittent slow performance issues esp. when moving a message from one folder to another, or sending a broadcast email.

It doesn't appear to be a hardware resource issue: disk queues don't exceed 1, with low latency (7-15ms) and we're not cpu or memory bound (that I can see).

Here are our current config settings:

Message Worker Threads: 15
Maximum GWCheck Worker Threads: 8
C/S Handler Threads: 30
Max Physical: 2048
Max App Connections: 4084
Soap Threads: 20

We don't see any serious errors in the logs when performance becomes slow. Could this just be a tuning issue?

Tags:

  • In article <javerkio.5wu4q0@no-mx.forums.novell.com>, Javerkio wrote:
    > we are running GW 8.02 hp3 and recently moved our main post
    > office (~600 users) from Netware to Windows 2008 R2 (running under
    > Vsphere 4.1).
    >

    Windows is the lowest performing host for GroupWise, so that is a part
    of what you are hitting.

    How are you monitoring memory usage? I've found that the vCenter tools
    aren't a good indicator of that, where as the Windows tools are better
    in that respect. The biggy is that you don't want much paging to disk.
    How much do you have assigned to this VM?, how many cores? And are
    these ESX box(es) over committed on those two?

    Those settings on their own don't really mean a whole lot. What we need
    to see is what is actually being used, and if you are running out of
    them, then upping those specific numbers can help. The best way is to
    watch the POA web interface for the relevant settings.
    http://hostnameorIP:7181/


    Andy Konecny
    Knowledge Partner (voluntary SysOp)
    KonecnyConsulting.ca in Toronto
    ----------------------------------------------------------------------
    Andy's Profile: http://forums.novell.com/member.php?userid=75037