On RCGroupwise restart an old message pops up?

Hi,
New on Groupwise systems, so I hope to make a shortcut here.

Problem: When we restart our post office, an old message (with attachment) from one of our clients pops up in recipients mail boxes.

We asked our client to delete all traces of the mail from his mailbox, but after a restart today (kernel update) same thing happened.

I suspect this mail is hidden in some of the many queues in the groupwise system, but where? All advice is welcome.

brgds
  • leonsmit;2338434 wrote:
    Hi,
    New on Groupwise systems, so I hope to make a shortcut here.

    Problem: When we restart our post office, an old message (with attachment) from one of our clients pops up in recipients mail boxes.

    We asked our client to delete all traces of the mail from his mailbox, but after a restart today (kernel update) same thing happened.

    I suspect this mail is hidden in some of the many queues in the groupwise system, but where? All advice is welcome.

    brgds


    It could be the message is not being cleared/deleted from the delivery queue when having been delivered and thus gets redelivered after a service/server restart. At least I've seen that once or twice.

    You could try stopping the postoffice (during offhours when there is not much email activity), then rename the wpcsin and wpcsout folders in the po folder and restart the po service again.

    Cheers,
    Willem
  • Thinking back a bit more, I think it was a message that was stuck in the GWIA queues (found in the wpgate folder of the owning domain), and not in the POA queue.

    Cheers,
    Willem
  • magic31;2338479 wrote:
    Thinking back a bit more, I think it was a message that was stuck in the GWIA queues (found in the wpgate folder of the owning domain), and not in the POA queue.

    Cheers,
    Willem


    Thanks Willem,
    I have located the message in the /wpgate/send queue. Its from february 2014, and it seems like its stuck there for some reason. So whats next? Is it possible to just delete the file and then problem solved, or do I need to make any other alterations?

    brgds
    Leon
  • Hi Leon,

    leonsmit;2338573 wrote:
    I have located the message in the /wpgate/send queue. Its from february 2014, and it seems like its stuck there for some reason. So whats next? Is it possible to just delete the file and then problem solved, or do I need to make any other alterations?


    Good