slp DA not showing itself (?) in OES

OES 11 SP2 (yeah I know)

3 servers in the tree.

Server1 = 10.10.1.10
Server2 = 10.10.1.11
Server3 = 10.10.1.13

Server1 and Server3 are both openslpDA servers (Server1 is a DS Master, Server2 and Server3 have RW replicas of everything)

Server1 slp.conf (well end part anyway):

net.slp.useScopes = ACME_SLP_GLOBAL
net.slp.isDA = true
net.slp.isBroadcastOnly = false
net.slp.DAAddresses = 10.10.1.10,10.10.1.13
net.slp.MTU = 1450

net.slp.DASyncReg = true
net.slp.isDABackup = true
;net.slp.DABackupLocalReg = true
net.slp.DABackupInterval = 900



Server3 slp.conf (end part as well):

net.slp.useScopes = ACME_SLP_GLOBAL
net.slp.isDA = true
net.slp.isBroadcastOnly = false
net.slp.DAAddresses = 10.10.1.13,10.10.1.10
net.slp.MTU = 1450
net.slp.interfaces = 10.10.1.13

net.slp.DASyncReg = true
net.slp.isDABackup = true
net.slp.DABackupInterval = 900


Server3 was rebooted 2 weeks ago.

All three servers show the same output from:
slptool findsrvs service:bindery.novell:

service:bindery.novell:///Server2,2835
service:bindery.novell:///Server1,810


Server3 is missing.

OES Client on pc's also only show two "bindery" servers:
Server1
and
Server2

Server3 is missing

I tried using TID https://support.microfocus.com/kb/doc.php?id=7001449

But nothing seems to jive/work.

Any ideas as to why this one server refuses to show up as a bindery server?
We're randomly getting "tree or server not found" which I think may be this one server (would have to find a hub to try to do a packet capture to see what's going on from the workstation perspective).

Restarting slpda has no effect.
Parents
  • To get a real view of what an given DA knows about use something like
    slptool unicastfindsrvs xx.xx.xx.xx service:bindery.novell
    with the X-rays being the DA's ip address (DNS does not work).
    If there's only one address bound on Server3 leave out the
    net.slp.interfaces
    statement. Leave the MTU at 1400 unless there's a really valid reason for something else. And please check the
    n4u.nds.advertise-life-time=
    setting with ndsconfig get.
    ndsd registers bindery.novell and ndap.novell at loadtime and after the given interval.
  • mathiasbraun;2500633 wrote:
    To get a real view of what an given DA knows about use something like
    slptool unicastfindsrvs xx.xx.xx.xx service:bindery.novell
    with the X-rays being the DA's ip address (DNS does not work).
    If there's only one address bound on Server3 leave out the
    net.slp.interfaces
    statement. Leave the MTU at 1400 unless there's a really valid reason for something else. And please check the
    n4u.nds.advertise-life-time=
    setting with ndsconfig get.
    ndsd registers bindery.novell and ndap.novell at loadtime and after the given interval.


    thanks.
    the unicastfindsrvs shows all 3 servers.
    I set the lifetime to 600 (10 min) from the default of 3600 (via ndsconfig get) and reloaded slpda, but that didnt' seem to actually take/kick in.
    iManager still showed 0:13:something for the "waiting" which would imply it did not read/take the 10 minutes setting.

    Even if it was the hour, the server should've shown itself in the bindery since it was restarted 2 weeks ago.

    I think the MTU was 1450 for some networking reason (but can't remember). Will have to try to dig up some old notes.
  • Kevin,

    On 06.06.2019 18:06, kjhurni wrote:
    > the unicastfindsrvs shows all 3 servers.


    Using which IP? WHat is the result for each of the three servers?

    > I set the lifetime to 600 (10 min) from the default of 3600 (via
    > ndsconfig get) and reloaded slpda, but that didnt' seem to actually
    > take/kick in.


    No, as it's a setting for NDSD, not for SLPDA. To have it take, you need
    to restart ndsd of course. But it's really not that important, the
    default is ok these days.


    CU,
    --
    Massimo Rosen
    Micro Focus Knowledge Partner
    No emails please!
    http://www.cfc-it.de
Reply
  • Kevin,

    On 06.06.2019 18:06, kjhurni wrote:
    > the unicastfindsrvs shows all 3 servers.


    Using which IP? WHat is the result for each of the three servers?

    > I set the lifetime to 600 (10 min) from the default of 3600 (via
    > ndsconfig get) and reloaded slpda, but that didnt' seem to actually
    > take/kick in.


    No, as it's a setting for NDSD, not for SLPDA. To have it take, you need
    to restart ndsd of course. But it's really not that important, the
    default is ok these days.


    CU,
    --
    Massimo Rosen
    Micro Focus Knowledge Partner
    No emails please!
    http://www.cfc-it.de
Children
No Data