Agent Deployment Error

Hello,

i try to deploy the ZCC-Agent to a discovered XP. ZCM runs on SLES, a XP
workstation with a manuell installed agent runs as proxy.

The result of the deployment is an error called:
'Error: Credentials invalid. Please ensure that Classic file sharing is
enabled on the target device.'

The credentials are well checked. On the target the Classic file sharing is
activ!

Has anybody a hint?

TiA
Bernd




  • On Wed, 03 Dec 2008 12:45:10 GMT, Bernd Nachtigall wrote:

    > The credentials are well checked. On the target the Classic file sharing is
    > activ!


    which credentials are you using and how do you enter them?

    firewall enabled?
    --


    Marcus Breiden

    If you are asked to email me information please remove the - in my e-mail
    address.
    The content of this mail is my private and personal opinion.
    http://www.didas.de
  • Marcus Breiden wrote on Wednesday, December 3, 2008 05:35 pm in
    novell.support.zenworks.configuration-management.10.agent-deployment:

    > On Wed, 03 Dec 2008 12:45:10 GMT, Bernd Nachtigall wrote:
    >
    >> The credentials are well checked. On the target the Classic file sharing
    >> is activ!

    >
    > which credentials are you using and how do you enter them?

    The admin account from the target workstation (Administrator). I enter them
    during the creation of the deployment task.
    >
    > firewall enabled?

    No local firewall on workstations!

    Bye
    Bernd

  • On Thu, 04 Dec 2008 07:09:33 GMT, Bernd Nachtigall wrote:

    >> which credentials are you using and how do you enter them?

    > The admin account from the target workstation (Administrator). I enter them
    > during the creation of the deployment task.
    >>


    are the wks in a domain?
    --


    Marcus Breiden

    If you are asked to email me information please remove the - in my e-mail
    address.
    The content of this mail is my private and personal opinion.
    http://www.didas.de
  • Marcus Breiden wrote on Thurday, Dezember 4 2008 02:53 pm in
    novell.support.zenworks.configuration-management.10.agent-deployment:

    > On Thu, 04 Dec 2008 07:09:33 GMT, Bernd Nachtigall wrote:
    >
    >>> which credentials are you using and how do you enter them?

    >> The admin account from the target workstation (Administrator). I enter
    >> them during the creation of the deployment task.
    >>>

    >
    > are the wks in a domain?


    No, workgroup

    Bye

    Bernd
  • if it's in a workgroup you need to have local admin access to each machine. in our case we worked out a couple of command line to add a common local admin account to all machines from our novell login script as well as turn on the classic file shares.
    the documentation is pretty explicit about what needs to be in place before the ZCC deployment will happen so you might want to doublecheck in there. You can always run the installs manually via login script also to spread the agent and most of those requirements aren't required. i think it jsut needs local admin access to be logged in when you trigger the agent install.
  • On Thu, 04 Dec 2008 14:15:10 GMT, Bernd Nachtigall wrote:

    > No, workgroup


    hmm and you just specify

    Administrator

    as account?

    In this case I guess only logging or a wiretrace can get us further
    --


    Marcus Breiden

    If you are asked to email me information please remove the - in my e-mail
    address.
    The content of this mail is my private and personal opinion.
    http://www.didas.de