Partition size given is too large...

Running ZENworks 11.1a, SLES 11

A few weeks ago I created a Win 7 Pro image, from an HP OEM syspreped laptop, ProBook 4530s. It worked fine on the three laptops I imaged the next day, but now the image won't take. I get the following error when imaging: "partition size given is too large (not enough space on the drive)." It created a 297 Mb partition and a 3XXGb partition. I tried erasing all partitions with ZENworks, same problem. I also tried making a single large partition, activating and assigning it; the image took, but the system rebooted with a can't find winload.exe error, (working from memory). Is there something I need to do with ImageExplorer?

The OEM setup has 4 partitions on a 360Gb drive. No, I don't have a Win7 disk, can't get my boss to buy even a few vol. licenses we currently need.

Tags:

Parents
  • Any news on this? Have some Dell Latitude E6430 with same problem here now (ZCM 11.4.2).

    When trying to image these devices (no matter what harddisk inside) the imaging process begins with trying to formatting the drive and the error appears immediately: "Partition size given is too large."
    Had to image the hdd (same hdd same image) in another dell model (E6320) and replace it back to the Latitude E6430 - like markcasey described
  • martin_schukar;2441795 wrote:
    Any news on this? Have some Dell Latitude E6430 with same problem here now (ZCM 11.4.2).

    When trying to image these devices (no matter what harddisk inside) the imaging process begins with trying to formatting the drive and the error appears immediately: "Partition size given is too large."
    Had to image the hdd (same hdd same image) in another dell model (E6320) and replace it back to the Latitude E6430 - like markcasey described



    After doing THIS, would it THEN image?
    This could indicate that the BIOS was protecting portions of the HDD, but those areas would then have been cleared by the imaging process.

    --

    Be sure to "Like" My (and a few others) Cool Solutions below! 

    https://community.microfocus.com/members/craigdwilson/bookmarks

Reply
  • martin_schukar;2441795 wrote:
    Any news on this? Have some Dell Latitude E6430 with same problem here now (ZCM 11.4.2).

    When trying to image these devices (no matter what harddisk inside) the imaging process begins with trying to formatting the drive and the error appears immediately: "Partition size given is too large."
    Had to image the hdd (same hdd same image) in another dell model (E6320) and replace it back to the Latitude E6430 - like markcasey described



    After doing THIS, would it THEN image?
    This could indicate that the BIOS was protecting portions of the HDD, but those areas would then have been cleared by the imaging process.

    --

    Be sure to "Like" My (and a few others) Cool Solutions below! 

    https://community.microfocus.com/members/craigdwilson/bookmarks

Children