Events delivery delay

Hi everyone.

I'm posting my because someone may have the same issue.

Right now we have the following topology:

firewalls (syslog) -> connector appliance -> Logger -> ESM

All our devices get their time from out ntp server, so the timezone mismatch is discarded.

When we create an active channel on the connectors we can see the events arriving to the ESM, the issue is that the are more or less 5 hours late. We tried to fix it with the time correction feature, but the correction worked for 1.30 minute.

After that 1.30 minute it began to get bigger exponentially (1.30, 3 m , 9 m an so on) right now it continue growing, right now we can't use dashboards o correlation rules because we don't have those events in real time.

We think that maybe the device is waiting more events to agregate them but it is taken to much time.

Do you think that may be the issue?

we have a ticket with support but we would like to hear more points of view or may be someone who has the same issue and fix it.

Thanks in advance to everyone for your help.

Regards.

Alfonso.

  • Hi Vivek.

    Thanks for your help but I just want to let you know that everything is working fine now.

    We fixed that issue last friday, we upgrade all the devices to the latest version (connector appliance 6.0, logger 4.5, ESM 5.0 connector software 5.0). Then we remove some logs on the firewalls (302015, 302014, 302013, 609002, 609001, 302016, 302021, 302020) all of them were infomational and they don't have any relevant information.

    Right now I'm not at the office, but I will attach the logs information to keep this forum as complete as possible.

    I think we can close this thread now (I will do it tomorrow after I upload the logs info).

    Thanks for all your help.

    Regards.

    Alfonso.

  • Hi Vivek.

    Thanks for your help but I just want to let you know that everything is working fine now.

    We fixed that issue last friday, we upgrade all the devices to the latest version (connector appliance 6.0, logger 4.5, ESM 5.0 connector software 5.0). Then we remove some logs on the firewalls (302015, 302014, 302013, 609002, 609001, 302016, 302021, 302020) all of them were infomational and they don't have any relevant information.

    Right now I'm not at the office, but I will attach the logs information to keep this forum as complete as possible.

    I think we can close this thread now (I will do it tomorrow after I upload the logs info).

    Thanks for all your help.

    Regards.

    Alfonso.

  • Hi Vivek.

    Thanks for your help but I just want to let you know that everything is working fine now.

    We fixed that issue last friday, we upgrade all the devices to the latest version (connector appliance 6.0, logger 4.5, ESM 5.0 connector software 5.0). Then we remove some logs on the firewalls (302015, 302014, 302013, 609002, 609001, 302016, 302021, 302020) all of them were infomational and they don't have any relevant information.

    Right now I'm not at the office, but I will attach the logs information to keep this forum as complete as possible.

    I think we can close this thread now (I will do it tomorrow after I upload the logs info).

    Thanks for all your help.

    Regards.

    Alfonso.

  • Here's the file I used to get more information about the events.

    Thanks for everything.