Agent connectivity problem


Hello experts,

I have installed PUM Framework manager on Windows server 2008 64bit and
Agents on windows server 2003 64 bit and redhat 5.7 64bit.
First agent of windows 2003 is showing full details in manager but the
redhat agent appears offline in the manager and the details are not
showing other than the ip adress and status offline.

Please guide me.

Regards,
Asim


--
asimkhalid
------------------------------------------------------------------------
asimkhalid's Profile: https://forums.netiq.com/member.php?userid=3169
View this thread: https://forums.netiq.com/showthread.php?t=46154

  • -----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
    Hash: SHA1

    Do you have, by default, TCP 29120 open for unsolicited connections in
    both directions? This is by far the most-common problem. See the docs
    for details on ports used overall but this one is, as I recall, the
    default one for system-to-system connections.

    Good luck.
    -----BEGIN PGP SIGNATURE-----
    Version: GnuPG v2.0.19 (GNU/Linux)
    Comment: Using GnuPG with undefined - http://www.enigmail.net/

    iQIcBAEBAgAGBQJQo5wnAAoJEF XTK08PnB5buAP/jdbqrXZMxO2Uqzvr8mYVarI
    yh6OpOT3s4H36hKs3Huzdvobai0gjkcpJSPociRcG23zUcVigq4UOw1Gvv4PyIa7
    MbD82 MvSWpfJ67OQGsdfwFGp4mrOb83NF1jbpNzzgUOLrz3GlcDs8 lpGOoJKxL
    f61cS7TgJctzKG0valKFKboLrgfUK3ioROOtG13NmBgAHEw yfhQwhJMVMFiGbDp
    k/Nc4yQxy3yEfFK7drfBZdcJ//FlyKvNM4JUcHOPYutshy293VqApKqBS80tXbGo
    zBcBN4KXBr05r0wmwpUdblCDpjFb6UTvuCZWA18KOTewWu9Xccag1wfwCrpo2Kw
    Gtd4pRvl9abkvqxbZNx e jC8ej7e/kfPqUDvxYeP/HcnyFUM5NtNA3gq6 p raC
    /CoaULk5gtwB3Aj/zSb3uph 0hDvTNRKBYFzH EtASqUsjXgVeJYhEzQsxrp85W0
    x/I0OVsJm0NBTVzfUHMdQKKcCvKciqWSfKy94Rcg1Xyh2o2pS9vmYN77BeWXL5J8
    hdPttxjHAWVDg3WkmyBmL74WrJFwIByYM9AqEh2dWGr/JA1dIeabpWv9S9o8qUrz
    hcRjK14QUgbeAQQuMv1KJNWau3u9OLeQOXPFoQ9y1aHOSc0z7tpZCJJ81u8s YrO
    g863YC2yklJXgXcXYZp5
    = 1HZ
    -----END PGP SIGNATURE-----

  • The ports are open and tested. In the logs it says
    {
    Wed Nov 14 12:35:10 2012, 93, 1086228800, 3925, Error, Failed to connect
    to PRUMSERV:29120
    Wed Nov 14 12:35:10 2012, 93, 1086228800, 3925, Error, Failed to connect
    to registry
    Wed Nov 14 12:35:10 2012, 93, 1086228800, 3925, Info, Registry:
    PRUMSERV:29120
    Wed Nov 14 12:35:10 2012, 93, 1086228800, 3925, Info, Rechecking service
    registration in 23 hours
    Wed Nov 14 12:41:08 2012, 145, 1086228800, 3925, Info, Registration
    successful for localhost.localdomain to 192.168.1.90:29120
    }
    i have set another agent on windows server 2003 and it connected without
    any error.
    please can u give any reference guides or examples for windows agent as
    all the examples i find are of linux or unix. I just need to check
    whether the agent is restricted to perform windows commands.

    Regards,
    Asim Khalid


    --
    asimkhalid
    ------------------------------------------------------------------------
    asimkhalid's Profile: https://forums.netiq.com/member.php?userid=3169
    View this thread: https://forums.netiq.com/showthread.php?t=46154


  • This is a resolution problem. You can't resolve "PRUMSERV"

    Edit your hosts files on all three hosts so that they all know about
    each other.

    Or edit the first host and change the Host name to IP address or Full
    DNS name (which can be resolved by the other hosts).

    -Brett


    --
    deni
    ------------------------------------------------------------------------
    deni's Profile: https://forums.netiq.com/member.php?userid=1793
    View this thread: https://forums.netiq.com/showthread.php?t=46154


  • I have somehow managed to connect the linux agents but the problem
    persists that the activity done on the agent that are accepted or
    rejected by the server are not showing on the compliance auditor. The
    activity log of the host can be viewed in the hosts view log but the
    activity is not shown in the auditor.
    Any help would be appreciated.

    Regard,
    Asim


    --
    asimkhalid
    ------------------------------------------------------------------------
    asimkhalid's Profile: https://forums.netiq.com/member.php?userid=3169
    View this thread: https://forums.netiq.com/showthread.php?t=46154

  • -----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
    Hash: SHA1

    This appears to be different from the original basic connectivity
    problem. You may want to start a new thread so that any who are
    considering this one as resolved will see the new one and give it a bit
    more attention.

    Good luck.
    -----BEGIN PGP SIGNATURE-----
    Version: GnuPG v2.0.19 (GNU/Linux)
    Comment: Using GnuPG with undefined - http://www.enigmail.net/

    iQIcBAEBAgAGBQJQtMG/AAoJEF XTK08PnB5KMwQAKqBWCtbDdZsz60QBemypuEJ
    oNoNm0WwIV RZq/OEI3I8RCUs/Pui41E6fZZXWGYt3mt 63Ntn9tc0CpizgkEPM6
    7LVAOCRjz2QwZECcP1mbWmHMC1xOfpIHbXPp4Cn6GZ7tOzZPCZcSVkqjEm0RmXl8
    FarHCzcq3gf7KqcAGWCwJJqb8fob3p1/DVruJxE1n4CBSfeqSztmmtfhZBHDLk6Q
    BqbU47qdvBW1Aw14JK9q377arWJsm0Cy CV/OwNOAPcjDE jNYOUET1lFjI75qnk
    Kqq5zheKuNr sJ5VWTPNcEbDPzPHgiSibJJDyrd3gwQPvP2e3VXOv5NzHz5RQ2Gv
    5LprbliYhg24QoE7jjmgq382wzKyEAl32ROGxg6qPdkuER6q1pS1XpzH4m1sOHjB
    nFvRRN/c8bySKxwMoN6No7uklpp2k5fJT MaDg2BPoHWC8A22JARtNe25W1/gDcO
    qkWV7AGkhX9g8QwMAHSS5gXCG7cJIN3v/eRdyChADPgyfsOyarTuCbABhq3wkUrt
    mBTyKRTGPeMlLpYYucyzz1FBShHseZyyN1oJUC9lBn0JkWI1FDEmn44PsemENizR
    5w4ks3azK6EC/qI57iKik7uEdxOw1KV1BlIcKbdAydaCPT9ew471DL3f2UGhfiZf
    CjnuT3BjjdyBz8IPwrqp
    =u3ej
    -----END PGP SIGNATURE-----