6 min read time

Integratie van gegevensback-up- en -hersteltechnologieën met OpenText™︎ Documentum™︎ (in Dutch)

by   in Portfolio

OpenTextTm DocumentumTm content management  is een zeer populair gedistribueerd, cloud-native enterprise contentplatform. Zoals voor alle softwareoplossingen is een veilige back-up- en herstel strategie van cruciaal belang voor de bescherming van alle digitale activa. Regelmatige back-ups zijn essentieel om gegevensverlies door menselijke fouten, cyberaanvallen of hardwarestoringen te voorkomen. 

Entiteiten van alle niveaus worstelen met de enorme hoeveelheid en verscheidenheid aan inhoud. De taak van het verwerken van documenten, e-mails, formulieren en gegevens die door processen worden gegenereerd, is steeds lastiger geworden. De opkomst van de regelgeving, de introductie van nieuwe soorten inhoud en de veranderende werkmethoden kunnen ervoor zorgen dat de taak onoverkomelijk lijkt. Achter deze challenges ligt echter het enorme potentieel van Data analyse en het verbeteren van procedures. 

OpenText Documentum biedt een uitgebreide reeks functies voor het beheren van inhoud in verschillende bestandsopslagplaatsen, bedrijfsapplicaties zoals SAP en tools zoals Microsoft® SharePoint®. Deze flexibiliteit vereenvoudigt integraties. Met Documentum kunnen entiteiten ervoor zorgen dat informatie gestructureerd  bewaard wordt en direct beschikbaar is, dit alles terwijl ze voldoen aan de privacy- en beveiligingsnormen. 

Net als alle andere software is Documentum echter kwetsbaar voor menselijke fouten, cyberdreigingen of hardwarestoringen, die kunnen leiden tot gegevensverlies en onderbrekingen. Dit onderstreept het belang van routinematige  back-up van uw Documentum-systeem, zelfs als u gegevensduplicatie of redundancy maatregelen heeft geïmplementeerd. 

Gegevensreplicatie verwijst naar het proces van het dupliceren van gegevens over verschillende servers of opslagmedia. Dit proces garandeert dat zelfs als één versie van de gegevens verloren gaat of beschadigd raakt, er alternatieve kopieën beschikbaar zijn. Redundancy gaat over het creëren van meerdere routes voor gegevenstoegang om verstoringen als gevolg van hardwarestoringen of netwerkverbindingsproblemen te voorkomen. 

Hoewel zowel replicatie als redundancy bijdragen aan het verbeteren van de beschikbaarheid van gegevens, vervangen ze niet de noodzaak van gegevensback-ups: 

  • Bescherming tegen menselijke fouten:  Ondanks de implementatie van replicatie en redundancy vormt het risico op menselijke fouten nog steeds een aanzienlijke uitdaging voor het behoud van de gegevensintegriteit. Onbedoelde verwijderingen, overschrijvingen of verkeerde configuraties kunnen ertoe leiden dat belangrijke documenten onbereikbaar worden of zelfs onherstelbaar verloren gaan. De OpenTextTm Data ProtectorTm  back-up agent voor Documentum fungeert als beveiliging, waardoor u individuele bestanden of delen van uw database kunt herstellen, of zelfs Documentum kunt terugbrengen naar een staat van vóór de fout. 
  • Bescherming tegen cyberaanvallen en ransomware:  Cyberaanvallen worden steeds complexer en document beheersystemen zijn vaak het doelwit vanwege hun vermogen om vertrouwelijke gegevens te bewaren. Bedreigingen zoals malware, phishing en ransomware kunnen uw Documentum-installatie in gevaar brengen, waardoor gegevens onbereikbaar of zelfs gecodeerd worden totdat er losgeld wordt betaald. In deze scenario's dienen back-ups van Data Protector als een cruciale veiligheidsmaatregel, waardoor u Documentum in een onbeschadigde staat kunt herstellen en de gevolgen van de aanval kunt verminderen. Bekijk de video ' Gegevensbeschermer Bescherming tegen Ransomware '. 
  • Testen en ontwikkelen mogelijk maken:  Back-ups zijn niet alleen van cruciaal belang voor het herstel na rampen, maar spelen ook een belangrijke rol bij het testen en ontwikkelen. Wanneer u nieuwe functies of wijzigingen in uw Documentum-systeem introduceert, kan een back-up worden gebruikt voor het testen van de functionaliteit zonder dat dit gevolgen heeft voor uw live-systeem. Deze aanpak maakt uitgebreid testen mogelijk en garandeert dat de nieuwe wijzigingen betrouwbaar zijn en niet tot fouten of gegevensverlies leiden. 
  • Naleven van regelgeving en gegevensbeheer:  In sectoren waar de regelgeving streng is, kan het belang van gegevensbeveiliging en naleving van het gegevensbeheerbeleid niet genoeg worden benadrukt. Back-ups van Data Protector bieden tastbaar bewijs van de integriteit en beschikbaarheid van gegevens, wat van cruciaal belang kan zijn tijdens audits en nalevings beoordelingen. Regelmatige back-ups laten niet alleen zien dat men zich inzet voor verantwoord gegevensbeheer, maar helpen bedrijven ook bij het voldoen aan wettelijke verplichtingen. 
  • Minimaliseren van downtime en waarborgen van bedrijfscontinuïteit: Potentieel gegevensverlies of systeemonderbrekingen als gevolg van een mogelijke Documentum-uitval kunnen ernstige gevolgen hebben voor bedrijven. Het verlies van documenten, onderbreking van workflows en negatieve gevolgen voor de klantenservice kunnen de operationele efficiëntie en winstgevendheid sterk beïnvloeden. Regelmatig geplande back-ups door Data Protector zorgen voor een snel systeemherstel in geval van een storing, waardoor de downtime wordt verminderd en de bedrijfscontinuïteit behouden blijft.  

Gegevensback-up en -herstel voor Documentum 

Het regelen van een back-uptaak ​​voor OpenText Documentum met behulp van Data Protector is eenvoudig. De procedure is ongecompliceerd en kan in een paar eenvoudige stappen worden uitgevoerd. Nadat u uw back-uptaak ​​hebt ingesteld, heeft u de mogelijkheid om deze handmatig te starten of te configureren zodat deze automatisch werkt. Data Protector doet de rest en integreert naadloos met de Documentum Database om ervoor te zorgen dat de repository regelmatig en veilig wordt geback-upt. 

Back-ups van Data Protector omvatten alle essentiële details die nodig zijn om een ​​volledig Documentum-systeem of een enkel item op repository niveau te herstellen. Dit houdt in dat als het systeem per ongeluk wordt verwijderd of beschadigd, u het naar een eerdere staat kunt herstellen. Bovendien hebt u de mogelijkheid om afzonderlijke items te herstellen. Zowel het back-up- als het herstelproces kunnen worden uitgevoerd zonder dat de server hoeft te worden uitgeschakeld. 

Lees ook " 10 redenen om een ​​back-up van uw cloudapplicaties te maken met OpenText Data Protector 24.1 " 

Samenvattend: hoewel replicatie en redundancy een zekere mate van bescherming bieden, vormen back-ups de hoeksteen van gegevensbeveiliging voor document beheersystemen zoals Documentum. Door regelmatig een back-up van Documentum te maken, kunt u uw belangrijke documenten beschermen tegen verschillende risico's, zoals menselijke fouten, cyberdreigingen en fouten tijdens het testen. Deze proactieve strategie helpt bij het behouden van de gegevensintegriteit, het waarborgen en naleving van de regelgeving en het verminderen van downtime waardoor de veiligheid en veerkracht van uw organisatie wordt verbeterd. 

OpenText Data Protector en OpenText Documentum zijn beide leiders in hun categorie. 

OpenText Documentum 

OpenText Documentum content management is een gedistribueerd, cloud-native enterprise contentplatform dat alle gebruikers een compatibele, veilige single-source-of-truth biedt. Documentum-software is gebouwd op een modulaire basis en kan worden geïntegreerd in bedrijfsapplicaties om toegang vanuit elke gebruikersinterface mogelijk te maken. Documentum-producten kunnen worden geschaald om te voldoen aan de eisen van sterk gereguleerde organisaties. 

Lees het Omdia-rapport 

OpenText Data Protector 

Data Protector is een back-up- en hersteloplossing op enterprise niveau voor grote, complexe en heterogene IT-omgevingen. Het is gebouwd op een schaalbare architectuur die beveiliging en analyse combineert en stelt klanten in staat op betrouwbare en kosteneffectieve wijze aan hun continuïteitsbehoeften te voldoen. 

Gratis proefversie van Data Protector 

Ontdek hoe OpenText Data Protector uw organisatie kan helpen bij het waarborgen van data-integriteit en databescherming. 

Vraag een gratis proefversie aan van OpenText Data Protector 

Meer informatie over Cloud data back-up en herstel 

Bent u al klant van Data Protector? Lees wat er nieuw is in de nieuwste versie. 

Lees meer over data back-up en veerkracht 

Lees wat analisten zeggen over Data Protector 

Lees wat een klant zegt over Data Protector 

Labels:

Data Protection
Information Governance