This discussion has been locked.
You can no longer post new replies to this discussion. If you have a question you can start a new discussion

Groupwise mobility service fails installation 18.4.2

see subject. many tries and hours of research but no succsess. 

After entering host admin etc. I get AttributeError: module 'lib' has no attribute 'OpenSSL_add_all_algorithms'

and asking starts again GroupWise Administration Agent hostname 

Please help

Rainer

Parents
  • This gives very little info so make sure the SLES modules/extension as mentioned in the requirements are installed, the server itself is registered and the GW admin certificates are all correct. Otherwise provide more details as OS/service pack used, GMS version and build you trying to install etc.

  • Thanks for answer my config is:

    NAME="SLES"
    VERSION="15-SP4"
    VERSION_ID="15.4"
    PRETTY_NAME="SUSE Linux Enterprise Server 15 SP4"
    ID="sles"
    ID_LIKE="suse"
    ANSI_COLOR="0;32"
    CPE_NAME="cpe:/o:suse:sles:15:sp4"

    + latest patches

    GroupWise is 18.4.2

    Mobility is groupwise-mobility-service-18.4.2-x86_64.iso

    Required modules installed

    Certificates should be ok, the admin console has commercial certificates to eliminate browser warnings

    Following the install log file:

    <code>

    Starting GMS install: Wed Jan 4 09:01:13 CET 2023
    GroupWise Administration host: gw1a.muekno.de
    GroupWise Administration port: 9710
    GroupWise Administrator user name: admin
    Please check the entries and try again
    Starting GMS install: Wed Jan 4 09:04:31 CET 2023
    NEW INSTALL
    Installing postgreSQL...
    Refreshing service 'Basesystem_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Certifications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Containers_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Desktop_Applications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Development_Tools_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Legacy_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Python_3_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'SUSE_Linux_Enterprise_Server_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'SUSE_Package_Hub_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Server_Applications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Web_and_Scripting_Module_15_SP4_x86_64'.
    Loading repository data...
    Reading installed packages...
    'postgresql-server' is already installed.
    No update candidate for 'postgresql-server-15-150400.4.6.2.noarch'. The highest available version is already installed.
    Resolving package dependencies...
    Nothing to do.
    Refreshing service 'Basesystem_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Certifications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Containers_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Desktop_Applications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Development_Tools_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Legacy_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Python_3_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'SUSE_Linux_Enterprise_Server_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'SUSE_Package_Hub_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Server_Applications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Web_and_Scripting_Module_15_SP4_x86_64'.
    Loading repository data...
    Reading installed packages...
    'postgresql-contrib' is already installed.
    No update candidate for 'postgresql-contrib-15-150400.4.6.2.noarch'. The highest available version is already installed.
    Resolving package dependencies...
    Nothing to do.
    Installing ImageMagick...
    Refreshing service 'Basesystem_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Certifications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Containers_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Desktop_Applications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Development_Tools_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Legacy_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Python_3_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'SUSE_Linux_Enterprise_Server_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'SUSE_Package_Hub_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Server_Applications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Web_and_Scripting_Module_15_SP4_x86_64'.
    Loading repository data...
    Reading installed packages...
    'ImageMagick' is already installed.
    No update candidate for 'ImageMagick-7.1.0.9-150400.6.9.1.x86_64'. The highest available version is already installed.
    Resolving package dependencies...
    Nothing to do.
    Installing python-openssl...
    Refreshing service 'Basesystem_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Certifications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Containers_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Desktop_Applications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Development_Tools_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Legacy_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Python_3_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'SUSE_Linux_Enterprise_Server_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'SUSE_Package_Hub_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Server_Applications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Web_and_Scripting_Module_15_SP4_x86_64'.
    Loading repository data...
    Reading installed packages...
    'python3-pyOpenSSL' is already installed.
    No update candidate for 'python3-pyOpenSSL-21.0.0-150400.3.3.1.noarch'. The highest available version is already installed.
    Resolving package dependencies...
    Nothing to do.
    Installing openssl...
    Refreshing service 'Basesystem_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Certifications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Containers_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Desktop_Applications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Development_Tools_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Legacy_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Python_3_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'SUSE_Linux_Enterprise_Server_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'SUSE_Package_Hub_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Server_Applications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Web_and_Scripting_Module_15_SP4_x86_64'.
    Loading repository data...
    Reading installed packages...
    'openssl' is already installed.
    No update candidate for 'openssl-1.1.1l-150400.1.5.noarch'. The highest available version is already installed.
    Resolving package dependencies...
    Nothing to do.
    Installing python-lxml...
    Refreshing service 'Basesystem_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Certifications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Containers_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Desktop_Applications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Development_Tools_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Legacy_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Python_3_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'SUSE_Linux_Enterprise_Server_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'SUSE_Package_Hub_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Server_Applications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Web_and_Scripting_Module_15_SP4_x86_64'.
    Loading repository data...
    Reading installed packages...
    'python3-lxml' is already installed.
    No update candidate for 'python3-lxml-4.7.1-150200.3.10.1.x86_64'. The highest available version is already installed.
    Resolving package dependencies...
    Nothing to do.
    Installing python3-psycopg2...
    Refreshing service 'Basesystem_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Certifications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Containers_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Desktop_Applications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Development_Tools_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Legacy_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Python_3_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'SUSE_Linux_Enterprise_Server_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'SUSE_Package_Hub_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Server_Applications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Web_and_Scripting_Module_15_SP4_x86_64'.
    Loading repository data...
    Reading installed packages...
    'python3-psycopg2' is already installed.
    No update candidate for 'python3-psycopg2-2.8.5-5.7.1.x86_64'. The highest available version is already installed.
    Resolving package dependencies...
    Nothing to do.
    Refreshing service 'Basesystem_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Certifications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Containers_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Desktop_Applications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Development_Tools_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Legacy_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Python_3_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'SUSE_Linux_Enterprise_Server_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'SUSE_Package_Hub_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Server_Applications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Web_and_Scripting_Module_15_SP4_x86_64'.
    Loading repository data...
    Reading installed packages...
    'patch' is already installed.
    No update candidate for 'patch-2.7.6-150000.5.3.1.x86_64'. The highest available version is already installed.
    Resolving package dependencies...
    Nothing to do.
    Refreshing service 'Basesystem_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Certifications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Containers_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Desktop_Applications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Development_Tools_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Legacy_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Python_3_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'SUSE_Linux_Enterprise_Server_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'SUSE_Package_Hub_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Server_Applications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Web_and_Scripting_Module_15_SP4_x86_64'.
    Loading repository data...
    Reading installed packages...
    'wget' is already installed.
    No update candidate for 'wget-1.20.3-150000.3.15.1.x86_64'. The highest available version is already installed.
    Resolving package dependencies...
    Nothing to do.
    Refreshing service 'Basesystem_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Certifications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Containers_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Desktop_Applications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Development_Tools_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Legacy_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Python_3_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'SUSE_Linux_Enterprise_Server_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'SUSE_Package_Hub_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Server_Applications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Web_and_Scripting_Module_15_SP4_x86_64'.
    Loading repository data...
    Reading installed packages...
    'dialog' is already installed.
    No update candidate for 'dialog-1.3-3.3.7.x86_64'. The highest available version is already installed.
    Resolving package dependencies...
    Nothing to do.
    Refreshing service 'Basesystem_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Certifications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Containers_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Desktop_Applications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Development_Tools_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Legacy_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Python_3_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'SUSE_Linux_Enterprise_Server_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'SUSE_Package_Hub_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Server_Applications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Web_and_Scripting_Module_15_SP4_x86_64'.
    Loading repository data...
    Reading installed packages...
    'logrotate' is already installed.
    No update candidate for 'logrotate-3.18.1-150400.3.7.1.x86_64'. The highest available version is already installed.
    Resolving package dependencies...
    Nothing to do.
    Installing python3-requests...
    Refreshing service 'Basesystem_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Certifications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Containers_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Desktop_Applications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Development_Tools_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Legacy_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Python_3_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'SUSE_Linux_Enterprise_Server_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'SUSE_Package_Hub_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Server_Applications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Web_and_Scripting_Module_15_SP4_x86_64'.
    Loading repository data...
    Reading installed packages...
    'python3-requests' is already installed.
    No update candidate for 'python3-requests-2.24.0-1.24.noarch'. The highest available version is already installed.
    Resolving package dependencies...
    Nothing to do.
    Installing python3-aniso8601...
    Refreshing service 'Basesystem_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Certifications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Containers_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Desktop_Applications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Development_Tools_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Legacy_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Python_3_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'SUSE_Linux_Enterprise_Server_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'SUSE_Package_Hub_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Server_Applications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Web_and_Scripting_Module_15_SP4_x86_64'.
    Loading repository data...
    Reading installed packages...
    'python3-aniso8601' is already installed.
    No update candidate for 'python3-aniso8601-9.0.1-bp154.1.28.noarch'. The highest available version is already installed.
    Resolving package dependencies...
    Nothing to do.
    Installing python3-networkx...
    Refreshing service 'Basesystem_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Certifications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Containers_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Desktop_Applications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Development_Tools_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Legacy_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Python_3_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'SUSE_Linux_Enterprise_Server_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'SUSE_Package_Hub_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Server_Applications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Web_and_Scripting_Module_15_SP4_x86_64'.
    Loading repository data...
    Reading installed packages...
    'python3-networkx' is already installed.
    No update candidate for 'python3-networkx-2.0-3.2.8.noarch'. The highest available version is already installed.
    Resolving package dependencies...
    Nothing to do.
    Installing python3-bleach...
    Refreshing service 'Basesystem_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Certifications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Containers_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Desktop_Applications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Development_Tools_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Legacy_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Python_3_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'SUSE_Linux_Enterprise_Server_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'SUSE_Package_Hub_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Server_Applications_Module_15_SP4_x86_64'.
    Refreshing service 'Web_and_Scripting_Module_15_SP4_x86_64'.
    Loading repository data...
    Reading installed packages...
    'python3-bleach' is already installed.
    No update candidate for 'python3-bleach-3.1.5-bp154.1.95.noarch'. The highest available version is already installed.
    Resolving package dependencies...
    Nothing to do.
    pip installing...
    Installing GMS rpms...
    rpms installed successfully
    checking logrotate configuration...
    Should update logrotate settings: True
    0
    checking cheroot makefile...
    checking cheroot wsgi...
    checking cheroot server...
    checking cheroot threadpool...
    checking _pyio.py...
    GroupWise Administration host: gw1a
    GroupWise Administration port: 9710
    GroupWise Administrator user name: admin
    Please check the entries and try again
    GroupWise Administration host: gw1a.muekno.de
    GroupWise Administration port: 9710
    GroupWise Administrator user name: admin
    Please check the entries and try again

    </code>

  • nope host, worksation  everything in the same local LAN

  • But is there a local firewall active?


    Use "Verified Answers" if your problem/issue has been solved!

  • No local or internal firewalls active, just checked in yast  firewall = inactive, no start on boot.

    The one and only firewall is on the internet router.

    GMS status looks ok, but neither port 8120 for console. port 4500 for receiving from PO, nor 80 or 443 are open. SOAP port secure on POA is open and works fine with GWWEB running on an other server as well as GW WebAccess

    Stop and start GMS no change

    Is there anything I can check or look for.

    Configuration gw1 = primary domain, po  and gwia

    gw2 secondary domain gwweb and webaccess

    gw3 gms (new setup yesterday following strict gms recomotation

    all server sles 15 sp4 latest patches groupwise 18.4.2

    gms 18.4.1 as of a specific reason

  • Are the ports 8120, 4500 and 443 not answering or not listening on the server, so can you see the ports with this command on the GMS server and if so what is the process that owns these, this should be python3

    ss -pant | grep -i listen

    Also are there any clues in the logfiles in /var/log/datasync and the subdirectories that hold the logs for the different parts of GMS

  • when I say not open I mean not listen

    in the meantime I'm gone through MCHECK

    Everything looks fine until the general health check

    says Checking Mobility Services...     Failed but where to find the reason

    and Checking Server Date...           Failed what is not correct as time of all servers is synced to a local ntp service which is synced to an internet database

  • One step further the /var/log/datasync/webadmin/server.log leeds me to a certificate problem, the gms_mobility.pem had the private key missing, so I fixed that and console comes up

  • Most things seem to run

    can connect to console

    incomming mails arrive at groupwise-agent and mobility-agent, can see in logs under debug condition

    but General Health Check says all passed as off Checking Nightly Maintenance...   Failed

    and I still can notconnect my adroid phone to the system

    I configure it the same as a connection to a same system at customer site which isworking

  • Still can not connect my android phone even in the internal privat lan, on port 80 security disabled.

    Is there any way to check if connection is possible. If I connect with a bowser I got the message im am not allowed

    thanks for all the help

  • Hey Rainer,

    it looks like you went through a lot in the last couple hours...

    When I'm testing GMS internally i take the windows mail app from Windows 10 and connect via IP

    You have to user SSL on 443. At least thats what I'm using all the time...

    If you use an Android device, use Gmail APP for Active Sync... In my opinion works best

    You are right, when you open a browser on https://gms_ip you should see 403 forbidden

    Any hints in /var/log/datasync/connectors? 

  • I try to add an account in gmail, the same way it worked at customers site, but no success on my site

    Sorry no windows just mac and linux (suse and debian) and android 7 android 13 on smartphone and android 12 on tablet.

    But I can easily install win 10 trial in a VM

    Thanks 

    Rainer

Reply Children
  • Thanks to everybody for help and hints. I learned a lot. but still no smartphone connection. So I decided to do a brand new start with all the knowledge I got

    Rainer

  • I am turning in a circle, returned to the original certificates for admin service, giving me the browser error, but ok

    setup a new sles15 sp 4 installed GMS 18.4.2 and I get the error from the beginning 

    AttributeError: module 'lib' has no attribute 'OpenSSL_add_all_algorithms'

    all python modules were installed by install.sh

  • Sorry me again.  I started up from scratch installed again a new SLES 15 SP,

    just Base System, Desktop Apps, Server Apps, SUSE Hub, nothing else, updates no patches.

    then 'find / -name "*pytho*"' and found a lot of python 3.6 modules installed

    As of MRosen, if I understand it right noPython should be installed

  • Installation failed again

    GroupWise Administration Agent hostname: gw1a
    GroupWise Administration port [9710]: 
    GroupWise Administrator user name: admin
    GroupWise Administrator password: *******
    /usr/lib/python3.6/site-packages/OpenSSL/crypto.py:8: CryptographyDeprecationWarning: Python 3.6 is no longer supported by the Python core team. Therefore, support for it is deprecated in cryptography. The next release of cryptography (40.0) will be the last to support Python 3.6.
      from cryptography import utils, x509
    Traceback (most recent call last):
      File "./validateGroupWiseAdmin.py", line 326, in <module>
      File "./gwadmin.py", line 13, in <module>
      File "common/lib/datasync/__init__.py", line 1, in <module>
        """Pillow (Fork of the Python Imaging Library)
      File "common/lib/datasync/util.py", line 12, in <module>
      File "/usr/lib/python3.6/site-packages/OpenSSL/__init__.py", line 8, in <module>
        from OpenSSL import crypto, SSL
      File "/usr/lib/python3.6/site-packages/OpenSSL/crypto.py", line 3268, in <module>
        _lib.OpenSSL_add_all_algorithms()
    AttributeError: module 'lib' has no attribute 'OpenSSL_add_all_algorithms'
    Please check the entries and try again
    GroupWise Administration Agent hostname [gw1a]: 
    here is the result

  • That can´t be true. Finally after the 5th or so try and always stick at the same point,I tried the following.

    I uninstalled the Python3 that was installed with SLES 15 SP4 by zypper rm phyton3 and then started to install GMS and installation ran smooth up to the end.

    That can be the way that you first have to remove packages from a fresh installed server following the GMS documentation  to be able running the GMS install. Without an note in the installation guide or support notice!

    GMS is running, MCHECK reports i hope minor problems.

    I will stop for today

    Good evening everyone

  • Verified Answer

    so finally everything works, but it's a maze.

    the solved installing problem first deleting all Python3

    accessing GSM Console only if I use a proxy

    connection mobile device only via a proxy LE secured too absolut easy

    direct connection to GMS console Browser security warnings and sometimes imposible to connect

    direct connection from mobile device impossible secure port 443 or unsecure port 80

    Thanks everybody for help in this case.

    Have a nice sunday

    Kind regards

    Rainer

  • direct connection from mobile device impossible secure port 443 or unsecure port 80

    Maybe the reason is because you use self signed certificates internally. Most devices are not happy about this.

    If you want to use public certificates (including LE) mcheck will help you. It's almost the same activity as in recent dsapp.


    Use "Verified Answers" if your problem/issue has been solved!

  • Good Morning,

    did go back to to original certs before the last tries use my certificate signed by my CA at the proxy for devices with internal access only and LE certificates  on the proxy for devices with internal and external access now.

    Did make proxy for all groupwise consoles now including the http consoles for DO, PO, GWIA. So I do not have to remember all the ports.

    Works fine

    Rainer

  • I got the exact same errors trying to install a new GMS server last night.  I installed SLES 15SP4, let it install all the updates during the installation, and then tried to install GMS 18.4.2 and I got no further than all those Python errors, ending with that same "module 'lib' has no attribute 'OpenSSL_add_all_algorithms'".  Trying to re-run install.sh was even worse, python errors all over the place.

    Not even a whole month ago I installed a new GMS server with SLES 15SP4 and GMS 18.4.2 exactly the same way, didn't have any of these problems... all I had to do was downgrade CHEROOT to 8.6 to get the dashboard to populate reliably.

    Are we saying now I need to remove Python 3.6 before I start installing GMS?  I thought GMS was the one installing Python 3.6?

  • Regarding the initial installation error, I can confirm that I experienced the same problem on newly build SLES 15 SP4 (plus channel updates) + GMS 18.4.2 server.    As suggested above, I removed python modules via "zypper rm phyton3", then relaunched the GMS installer.  This time it worked fine and let me proceed with the installation. 

    I'm a little confused about the rest of the points in this thread, I don't see anything that looks like a certificate issue or proxy issue. This seems to be simply an installation problem due to what is probably a conflicting python rpm.

    Note the PIP issue that is addressed in this tid was also an issue but they don't seem to be related: portal.microfocus.com/.../KM000012369