Windows 7 - no Novell login screen after upgrade

Hi
I upgrade Novell Client 2 SP3 to SP4 IR10. After upgrade I don't have "Log on to Novell Network". I can only log to local accounts. What's the problem ? In Novell Client properties I set "Novell Logon" to enable.
OS: Windows Embedded Standard 7 (Windows 7 based).
Please help.
Parents
  • Darkroad,
    > Hi
    > I upgrade Novell Client 2 SP3 to SP4 IR10. After upgrade I don't have
    > "Log on to Novell Network". I can only log to local accounts. What's the
    > problem ? In Novell Client properties I set "Novell Logon" to enable.
    > OS: Windows Embedded Standard 7 (Windows 7 based).
    > Please help.


    I have seen that before. Something in Windows got borked. Try uninstalling
    the client and reinstalling.

    --
    Anders Gustafsson (NKP)
    The Aaland Islands (N60 E20)

    Have an idea for a product enhancement? Please visit:
    http://www.novell.com/rms

  • Anders Gustafsson;2411699 wrote:
    Darkroad,
    > Hi
    > I upgrade Novell Client 2 SP3 to SP4 IR10. After upgrade I don't have
    > "Log on to Novell Network". I can only log to local accounts. What's the
    > problem ? In Novell Client properties I set "Novell Logon" to enable.
    > OS: Windows Embedded Standard 7 (Windows 7 based).
    > Please help.


    I have seen that before. Something in Windows got borked. Try uninstalling
    the client and reinstalling.

    --
    Anders Gustafsson (NKP)
    The Aaland Islands (N60 E20)

    Have an idea for a product enhancement? Please visit:
    http://www.novell.com/rms


    I tried to uninstall Client and reinstall it but doesn't work for me.
    After uninstall I deleted all novell entries from registry
  • Does this help:

    1. Click Start and type run in the search and hit Enter.
    2. Let’s type “control userpasswords2” in the run window and hit
    Enter
    3. On the Advanced tab under Secure logon put a check mark
    against ‘Require users to press Alt Ctrl Del’
    4. Also on the Users tab check whether the check box which says
    Users must enter a user name and password to use is checked or not.
    5. Restart the system.

    --
    Anders Gustafsson (NKP)
    The Aaland Islands (N60 E20)

    Have an idea for a product enhancement? Please visit:
    http://www.novell.com/rms

  • Anders Gustafsson;2411753 wrote:
    Does this help:

    1. Click Start and type run in the search and hit Enter.
    2. Let’s type “control userpasswords2” in the run window and hit
    Enter
    3. On the Advanced tab under Secure logon put a check mark
    against ‘Require users to press Alt Ctrl Del’
    4. Also on the Users tab check whether the check box which says
    Users must enter a user name and password to use is checked or not.
    5. Restart the system.

    --
    Anders Gustafsson (NKP)
    The Aaland Islands (N60 E20)

    Have an idea for a product enhancement? Please visit:
    http://www.novell.com/rms


    Still not working. When I downgrade to 2 SP3 then wokrs correct.
  • Darkroad,
    > Still not working. When I downgrade to 2 SP3 then wokrs correct.


    OK. So when you install an oler client it works?? Let me ask Novell.

    --
    Anders Gustafsson (NKP)
    The Aaland Islands (N60 E20)

    Have an idea for a product enhancement? Please visit:
    http://www.novell.com/rms

  • darkroad wrote on 18.11.2015 11:46:
    > Still not working. When I downgrade to 2 SP3 then wokrs correct.


    Is the network provider for the client installed after the upgrade?
    https://www.novell.com/support/kb/doc.php?id=7000693

    Uwe

    --
    Novell Knowledge Partner
    Please don't send me support related e-mail unless I ask you to do so.
  • Here is what Novell suggested in addition to Uwe's comment:

    The symptom described (no "Log on to Novell Network") is suggesting
    that the credential provider (NCCredProvider.dll) is failing to load
    after the SP4 IR1 upgrade. The only issue coming to mind for me right
    now that might fit this is an issue where the Microsoft crypto key
    container becomes corrupted, and prevents NCCredProvider from being
    able to initialize it's crypto.

    Try having them uninstall completely, and then install Novell Client 2
    SP4 (IR1). i.e. Not just an uninstall in order to revert back to the
    older client, but uninstall and then install Novell Client 2 SP4 (IR1)
    "clean" rather than upgrade from SP3.

    Otherwise, if failure continues to occur even with Novell Client 2 SP4
    (IR1) installed "clean", the next step would be to collect an
    NCCredProvider debug log that shows successful loading while using
    SP3, but then continues on and shows the failure that occurs once SP4
    (IR1) is installed.

    NCCredProvider debug log is described in:
    https://www.novell.com/support/kb/doc.php?id=7007070

    --
    Anders Gustafsson (NKP)
    The Aaland Islands (N60 E20)

    Have an idea for a product enhancement? Please visit:
    http://www.novell.com/rms

Reply
  • Here is what Novell suggested in addition to Uwe's comment:

    The symptom described (no "Log on to Novell Network") is suggesting
    that the credential provider (NCCredProvider.dll) is failing to load
    after the SP4 IR1 upgrade. The only issue coming to mind for me right
    now that might fit this is an issue where the Microsoft crypto key
    container becomes corrupted, and prevents NCCredProvider from being
    able to initialize it's crypto.

    Try having them uninstall completely, and then install Novell Client 2
    SP4 (IR1). i.e. Not just an uninstall in order to revert back to the
    older client, but uninstall and then install Novell Client 2 SP4 (IR1)
    "clean" rather than upgrade from SP3.

    Otherwise, if failure continues to occur even with Novell Client 2 SP4
    (IR1) installed "clean", the next step would be to collect an
    NCCredProvider debug log that shows successful loading while using
    SP3, but then continues on and shows the failure that occurs once SP4
    (IR1) is installed.

    NCCredProvider debug log is described in:
    https://www.novell.com/support/kb/doc.php?id=7007070

    --
    Anders Gustafsson (NKP)
    The Aaland Islands (N60 E20)

    Have an idea for a product enhancement? Please visit:
    http://www.novell.com/rms

Children
No Data