This discussion has been locked.
You can no longer post new replies to this discussion. If you have a question you can start a new discussion

BSM 9.10: Error when trying to log into BSM

Hello,  

 

I am getting the below error from IIS.   I have checked everything on the Microsoft website for the article on this error. 

 

HTTP Error 500.0 - Internal Server Error Calling LoadLibraryEx on ISAPI filter "I:\HPBSM\bin\IIS\isapi_redirect.dll" failed

 

Does anyone have a clue as to hpow to resovle this or seen this with BSM 9.10 and IIS 7.5?

 

Any information greatly appreciated.

 

Thanks.

Parents
  • Check the handlers for the IIS.

    Also mention what handlers are enabled currently for the website.

     

    Regards,

    kumaran dp

  • Hi Kumaran,

    Ensure the ID with which your BSM service is running is having admin rights on GW & DPS server.

    First stop BSM Service. Then run <BAC_install_dir>\dat\iisremoveconfig.bat and then again
    <BAC_install_dir>\dat\iisconfig.bat. It should fix the issue.
  • I hope you have followed this during initial IIS configuration, if not please stop BSM & do this.

    If you are installing on a Microsoft Windows Server 2008 and using the IIS 7.X Web server, you must perform the following procedure:
    1 In the Control Panel, select Administrative Tools > Server Manager.
    2 Right-click Roles and select Add server role to launch the Add Roles wizard.
    3 On the Select Role Services page, select Web Server (IIS) role to install.
    If a popup opens with the question Add features required for Web Server (IIS)?, click the Add required features button.
    4 Click Next twice.
    5 In the Select Role Services panel, select the following roles:
    ➤ Application Development section: ISAPI Extensions and ISAPI Filters.
    ➤ Management Tools section: IIS Management Scripts and Tools
    6 Click Install.

  • Ok. after reading through the logs you have provided, understood that the IIS Config has failed.

    In the same directory, you will see IISRemoveConfigNEW.bat & IISConfigNEW.bat batch files. Can you run them manually in command prompt & provide the output. This should fix the issue. Ensure that your BSM is stopped while you are doing this. If possible do a hard reboot of the server.

    Let us know if it fixed the environment.
  • Ok. after reading through the logs you have provided, understood that the IIS Config has failed.

    In the same directory, you will see IISRemoveConfigNEW.bat & IISConfigNEW.bat batch files. Can you run them manually in command prompt & provide the output. This should fix the issue. Ensure that your BSM is stopped while you are doing this. If possible do a hard reboot of the server.

    Let us know if it fixed the environment.
  • Ok. after reading through the logs you have provided, understood that the IIS Config has failed.

    In the same directory, you will see IISRemoveConfigNEW.bat & IISConfigNEW.bat batch files. Can you run them manually in command prompt & provide the output. This should fix the issue. Ensure that your BSM is stopped while you are doing this. If possible do a hard reboot of the server.

    Let us know if it fixed the environment.
  • Rajasekhar,

     

    I performed steps as you requested.

     

    I have attached the outputs of the IISRemoveConfigNEW and IISConfigNEW.

     

    I also performed a reboot of server afterwards.

     

    Still having the same issue.

     

    Also, Why is the website trying to download files to my computer?

     

    It does this everytime.

     

    Thanks.

     

     

  • Just a quick thought. I hope you are not running both web servers (apache and IIS)

     

    Try the following

     

    1. Using Windows Explorer go to %TOPAZ_HOME%\dat folder.
    2. Edit the IISConfig.bat file.
    3. Under the IIS7 section make sure the full path to APPCMD is specified:
    e.g. %systemroot%\system32\inetsrv\APPCMD
    4. Lines 35 - 51 have double quotes (") at the beginning of the line which start "%systemroot%\system32\inetsrv\APPCMD. Remove the double quote (") at the beginning of the each line (line numbers 35 to 51).
    5. Save the file.
    6. Run: IISConfig.bat
    7. Open Internet Explorer and connect to the HP BSM again

     

    --Sujith 

  • Sujith,

     

    I did as you requested and now I am getting this error:

     

     

    HTTP Error 500.0 - Internal Server Error Calling LoadLibraryEx on ISAPI filter "I:\HPBSM\bin\ApmApiIsapiFilter.dll" failed

     

    I searched for this file and it is nowhere on my server and not in that directory.

     

    Any ideas?

     

    Thanks.

  • Sujith,

     

    I did as you requested and now I am getting this error:

     

     

    HTTP Error 500.0 - Internal Server Error Calling LoadLibraryEx on ISAPI filter "I:\HPBSM\bin\ApmApiIsapiFilter.dll" failed

     

    I searched for this file and it is nowhere on my server and not in that directory.

     

    Any ideas?

     

    Thanks.

  • Sujith,

     

    I did as you requested and now I am getting this error:

     

     

    HTTP Error 500.0 - Internal Server Error Calling LoadLibraryEx on ISAPI filter "I:\HPBSM\bin\ApmApiIsapiFilter.dll" failed

     

    I searched for this file and it is nowhere on my server and not in that directory.

     

    Any ideas?

     

    Thanks.

  • As I know The ApmApiISAPIFilter is a old IIS filter used in IIS 5.x & IIS 6.0. I think, this time IIS reconfig worked fine, but you used OLD IISConfig.bat file can you follow the same guidelines as mentioned by Sujeet (or refer the below link for additional safety precautions) and run the IISConfigRemoveNEW.bat & then IISConfigNEW.bat files.

     

    http://support.openview.hp.com/selfsolve/document/KM1416574

     

    1. Ensure to change the absolute path in 3 files (IISConfigRemove.bat, IISConfigRemoveNEW.bat & IISConfigNEW.bat)

    2. First run the remove config for OLD filter by executing IISConfigRemove.bat

    3. And then the remove config for NEW filter by executing IISConfigRemoveNEW.bat

    4. Then finally run the IISConfigNEW.bat

     

    Make sure to execute all these batch files from Command prompt by admin login to the server. Ensure to stop BSM server before doing this.

     

    After completing the steps, verify that there is only one Jakarta filter in webserver which is the indication that IIS Config executed correctly. If still issue persists, the output from the above three executions help further.

     

     

Reply
  • As I know The ApmApiISAPIFilter is a old IIS filter used in IIS 5.x & IIS 6.0. I think, this time IIS reconfig worked fine, but you used OLD IISConfig.bat file can you follow the same guidelines as mentioned by Sujeet (or refer the below link for additional safety precautions) and run the IISConfigRemoveNEW.bat & then IISConfigNEW.bat files.

     

    http://support.openview.hp.com/selfsolve/document/KM1416574

     

    1. Ensure to change the absolute path in 3 files (IISConfigRemove.bat, IISConfigRemoveNEW.bat & IISConfigNEW.bat)

    2. First run the remove config for OLD filter by executing IISConfigRemove.bat

    3. And then the remove config for NEW filter by executing IISConfigRemoveNEW.bat

    4. Then finally run the IISConfigNEW.bat

     

    Make sure to execute all these batch files from Command prompt by admin login to the server. Ensure to stop BSM server before doing this.

     

    After completing the steps, verify that there is only one Jakarta filter in webserver which is the indication that IIS Config executed correctly. If still issue persists, the output from the above three executions help further.

     

     

Children
  • Rajasekhar,

     

    I have attached the outputs of all three IISConfig commands that you requested I run.

     

    It looks like it can not find APPCMD from within scripts.

     

    Also, the Jakarta Filter was not created within the ISAPI Filters area of IIS.

     

    Any ideas?

     

    Thanks.

  • You have not modified the IISConfigNEW..bat file :).

    I have asked to modify both the NEW batch files to include absolute path for APPCMD as %systemroot%\system32\inetsrv\APPCMD. Try again only this.
  • Rajasekhar,

     

    I performed what update within the IISConfigNEW.bat file.

     

    Here is output from command and errors:

     

    I:\HPBSM\dat>IISConfigNEW.bat

    I:\HPBSM\dat>rem IIS configuration

    I:\HPBSM\dat>if "1" == "0" goto end

    I:\HPBSM\dat>echo
    ECHO is on.

    I:\HPBSM\dat>copy I:\HPBSM\bin\IIS\isapi_redirect-amd64.dll I:\HPBSM\bin\IIS\isa
    pi_redirect.dll
            1 file(s) copied.

    I:\HPBSM\dat>call I:\HPBSM\bin\run64bit-batch.bat I:\HPBSM\dat\IISRegisterIsapiR
    edirect.bat

    I:\HPBSM\dat>SET PRODUCT_HOME_PATH=I:\HPBSM

    I:\HPBSM\dat>I:\HPBSM\JRE64\bin\java.exe -cp I:\HPBSM\lib\configserver.jar;I:\HP
    BSM\lib\javacore.jar;I:\HPBSM\lib\log4j.jar com.mercury.infra.configserver.Execu
    teWindows64BitBatch I:\HPBSM\dat\IISRegisterIsapiRedirect.bat
    log4j:WARN No appenders could be found for logger (com.mercury.infra.utils.logge
    r.LogFactory).
    log4j:WARN Please initialize the log4j system properly.
    I:\HPBSM\dat>regedit /s I:\HPBSM\dat\64bitRedirector.reg

    I:\HPBSM\dat>rem mark filter - for redirect filter configuration. Don't delete t
    his

    I:\HPBSM\dat>rem mark 1 for iis config class - don't delete this

    I:\HPBSM\dat>if "7" == "7" goto iis7

    I:\HPBSM\dat>CD C:\Windows\System32\inetsrv

    I:\HPBSM\dat>C:\Windows\System32\inetsrv\APPCMD set app "Default Web Site/" /app
    licationPool:DefaultAppPool
    APP object "Default Web Site/" changed

    I:\HPBSM\dat>C:\Windows\System32\inetsrv\APPCMD add app /site.name:"Default Web
    Site" /path:/ext  /physicalPath:I:\HPBSM\bin /applicationPool:DefaultAppPool
    APP object "Default Web Site/ext" added
    VDIR object "Default Web Site/ext" added

    I:\HPBSM\dat>C:\Windows\System32\inetsrv\APPCMD add app /site.name:"Default Web
    Site" /path:/jakarta  /physicalPath:I:\HPBSM\bin\IIS /applicationPool:DefaultApp
    Pool
    APP object "Default Web Site/jakarta" added
    VDIR object "Default Web Site/jakarta" added

    I:\HPBSM\dat>C:\Windows\System32\inetsrv\APPCMD set site "Default Web Site" /bin
    dings:"http/*:80:" /limits.connectionTimeout:00:15:00
    SITE object "Default Web Site" changed

    I:\HPBSM\dat>C:\Windows\System32\inetsrv\APPCMD set config -section:system.webSe
    rver/staticContent / "[fileExtension='.properties',mimeType='application/octet-s
    tream']"
    Applied configuration changes to section "system.webServer/staticContent" for "M
    ACHINE/WEBROOT/APPHOST" at configuration commit path "MACHINE/WEBROOT/APPHOST"

    I:\HPBSM\dat>C:\Windows\System32\inetsrv\APPCMD set config -section:system.webSe
    rver/staticContent / "[fileExtension='.SSX',mimeType='application/octet-stream']
    "
    Applied configuration changes to section "system.webServer/staticContent" for "M
    ACHINE/WEBROOT/APPHOST" at configuration commit path "MACHINE/WEBROOT/APPHOST"

    I:\HPBSM\dat>C:\Windows\System32\inetsrv\APPCMD set config -section:system.webSe
    rver/staticContent / "[fileExtension='.SHP',mimeType='application/octet-stream']
    "
    Applied configuration changes to section "system.webServer/staticContent" for "M
    ACHINE/WEBROOT/APPHOST" at configuration commit path "MACHINE/WEBROOT/APPHOST"

    I:\HPBSM\dat>C:\Windows\System32\inetsrv\APPCMD set config -section:system.webSe
    rver/staticContent / "[fileExtension='.savf,mimeType='application/octet-stream']
    "
    ERROR ( message:Malformed collection indexer; format is [@position,name='value',
    name2='value2',...].  The @position specifier is optional, and be '@start', '@en
    d', or '@N' where N is a numeric index into the collection. )

    I:\HPBSM\dat>C:\Windows\System32\inetsrv\APPCMD set config -section:system.webSe
    rver/isapiFilters / "[name='jakartaFilter',path='I:\HPBSM\bin\IIS\isapi_redirect
    .dll',enabled='True']" /commit:apphost
    Applied configuration changes to section "system.webServer/isapiFilters" for "MA
    CHINE/WEBROOT/APPHOST" at configuration commit path "MACHINE/WEBROOT/APPHOST"

    I:\HPBSM\dat>C:\Windows\System32\inetsrv\APPCMD set config "Default Web Site/jak
    arta" -section:system.webServer/handlers /accessPolicy:Read,Script,Execute /comm
    it:apphost
    Applied configuration changes to section "system.webServer/handlers" for "MACHIN
    E/WEBROOT/APPHOST/Default Web Site/jakarta" at configuration commit path "MACHIN
    E/WEBROOT/APPHOST"

    I:\HPBSM\dat>C:\Windows\System32\inetsrv\APPCMD set config -section:system.webSe
    rver/security/isapiCgiRestriction / "[path='I:\HPBSM\bin\IIS\isapi_redirect.dll'
    ,allowed='True',description='jakartaFilter']" /commit:apphost
    ERROR ( message:New add object missing required attributes. Cannot add duplicate
     collection entry of type 'add' with unique key attribute 'path' set to 'I:\HPBS
    M\bin\IIS\isapi_redirect.dll'
    . )

    I:\HPBSM\dat>net stop w3svc
    The World Wide Web Publishing Service service is stopping.
    The World Wide Web Publishing Service service was stopped successfully.


    I:\HPBSM\dat>net start w3svc
    The World Wide Web Publishing Service service is starting.
    The World Wide Web Publishing Service service was started successfully.

    I:\HPBSM\dat>

     

    Any ideas?

     

    Thanks.



  • Rajasekhar,

     

    What order do the ISAPI Filters need to be in for BSM 9 and IIS 7.5?

     

    Any info greatly appreciated.

     

    Thanks.

  • I am completely out of clues here. As per the output yo have shared, the IIS config completed fine & issue should be fixed with this. What error you are getting now? Confirm if you have did a hard reboot of the server. Before that ensure to run BSM service as a user rather than with system account.