[ST OMU] ovclusterinfo doesn't detect cluster configuration

 

PROBLEM:
After installing OA Agent 11.13 on a new Red Hat Enterprise Linux cluster (5.9, x86_64)
the agent installation is OK, but the ovclusterinfo failed with error :
# ovclusterinfo  -a
ERROR:    (conf-599) Cluster exception.
(conf-211) Cluster environment is not detected.

But the cluster is OK on the node.

# clustat
Cluster Status for CL_ABC @ Mon Jan 20 10:45:18 2014
Member Status: Quorate

Member Name                                                     ID   Status
------ ----                                                     ---- ------
abcprodac84                                                         1 Online, Local, rgmanager
abcprodpa84                                                         2 Online, rgmanager
/dev/dm-11                                                          0 Online, Quorum Disk

Service Name                                                     Owner (Last)                                                     State
------- ----                                                     ----- ------                                                     -----
service:abc-svc-haproxy                                          abcprodpa84                                                      started
service:abc-svc-omlg                                             abcprodac84                                                      started

The same problem occurs on the second node.

 

CAUSE:
Cluster configuration entries are not configured automatically during the agent installation.

 

SOLUTION:

To resolve add missing entries into conf.cluster namespace manually:
                ovconfchg -ns conf.cluster -set CLUSTER_TYPE "Red Hat Advanced Server (RHAS)"
                ovconfchg -ns conf.cluster -set MAX_RETRIES_FOR_CLUSTERUP 10
                ovconfchg -ns conf.cluster -set MONITOR_MODE TRUE
                ovconfchg -ns conf.cluster -set POLLING_INTERVAL 10000


This is documented in the following KCS article:

http://support.openview.hp.com/selfsolve/document/KM00728742

Parents
  • Hi Support,

     

    I have a similar issue on Redhat Cluster (os version 5.6 clustat version 2.0.52), from ovclusterinfo i got this error:

     


    ERROR:    (conf-599) Cluster exception.
              (conf-335) Exception during execution:

     

    I have already set all variable suggested but the problem persist

     

    ovconfchg -ns conf.cluster -set CLUSTER_TYPE "Red Hat Advanced Server (RHAS)"
    ovconfchg -ns conf.cluster -set MAX_RETRIES_FOR_CLUSTERUP 10
    ovconfchg -ns conf.cluster -set MONITOR_MODE TRUE
    ovconfchg -ns conf.cluster -set POLLING_INTERVAL 10000

     

     

    opcagt -list_all_versions
    Base version:
    11.11.025
    Patch version:
    OALIN_00031:11.13.007
    Hotfix version:
    HFLIN_13002:11.13.011

     

    Thanks,

    Fabrizio

Reply
  • Hi Support,

     

    I have a similar issue on Redhat Cluster (os version 5.6 clustat version 2.0.52), from ovclusterinfo i got this error:

     


    ERROR:    (conf-599) Cluster exception.
              (conf-335) Exception during execution:

     

    I have already set all variable suggested but the problem persist

     

    ovconfchg -ns conf.cluster -set CLUSTER_TYPE "Red Hat Advanced Server (RHAS)"
    ovconfchg -ns conf.cluster -set MAX_RETRIES_FOR_CLUSTERUP 10
    ovconfchg -ns conf.cluster -set MONITOR_MODE TRUE
    ovconfchg -ns conf.cluster -set POLLING_INTERVAL 10000

     

     

    opcagt -list_all_versions
    Base version:
    11.11.025
    Patch version:
    OALIN_00031:11.13.007
    Hotfix version:
    HFLIN_13002:11.13.011

     

    Thanks,

    Fabrizio

Children