ALG_2015 Respected Contributor.
Respected Contributor.
599 views

Unable to see events in OMI 10.60

Hi Team,

I have integrated sitescope with OMi 10.60 but facing problem in event sending to OMi.

Even event logs are getting captured in HPSiteScopeOperationsManagerIntegration logs but not reflected in OMi.

Also observed that whenever sent sample event then Sitescope_Hosts_Discovery policy is getting disabled & need to manually enable everytime.

Please suggest.

 

Labels (2)
0 Likes
4 Replies
Micro Focus Expert
Micro Focus Expert

Re: Unable to see events in OMI 10.60

1. When you configure OM event integration in SiteScope Integration Preferences there are 2 options - send test message (use something like "test" for the message text) and send test event. What happens when you try to use each of them? No events in OMi for both options? Or one of them does work? If so, which one?

2. Click on Analyze button and check the output. Any errors?

3. SiteScope version? OM Agent version on the SiteScope server?

4. Sitescope_Hosts_Discovery policy has absolutely nothing to do with event integration with OMi. It's getting disabled on purpose, and you are wasting your time trying to re-enable it again and again.

5. This is APM forum and should not be used for pure OMi questions. There are dedicated OMi related forums for such questions at https://community.softwaregrp.com/t5/Operations-Bridge/ct-p/Ops_Bdg

0 Likes
ALG_2015 Respected Contributor.
Respected Contributor.

Re: Unable to see events in OMI 10.60

Hi Dmitry,

Thanks for policy clarity, PFB more details & suggest.

We have sitescope v11.33 with OA 12 & OMi 10.60.

Seems all are fine while click on Analyse button. Not seen any error.

In OMi, Event Perspective tab getting below last event against same sitescope node.

Cannot get node certificate ID from policy header. Reason: (sec.core-91) Could not parse encoded X509

0 Likes
Highlighted
Micro Focus Expert
Micro Focus Expert

Re: Unable to see events in OMI 10.60

After OM Agent installation on the SiteScope server, did you run SiteScope Config Tool and select Configure Agent option there (cannot remember the exact option name by heart)? 

0 Likes
ALG_2015 Respected Contributor.
Respected Contributor.

Re: Unable to see events in OMI 10.60

yes that was already taken care

0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.