Highlighted
Absent Member.. Absent Member..
Absent Member..
1936 views

not able to get data in BSM reports from RUM.

Jump to solution

HI All,

we have BSM 9.24 and RUM 9.25 over here,

we have configured  RUM transaction in BSM and configured both BSM and RUM properly as there were no error while doing so.

but still we are getting "no data" in reports in BSM.

Kinldy help on this as this is production setup and its very urgent.

Regrads,

mandarx

1 Solution

Accepted Solutions
Highlighted
Micro Focus Expert
Micro Focus Expert

Re: not able to get data in BSM reports from RUM.

Jump to solution

Hi Mandarx,

Once you have confirmed that the probe is seeing both sides of the traffic (e.g. requests and responses - see the 2nd part of my last post), can you try the following:

In BSM Admin / End User Management, edit the application configuration and remove the server IP/port details and add URLs instead, in the following format (using www.mywebsite.com as an example):

   http://www.mywebsite.com/*

Ensure you have the '/*' on the end.

Regards,

Tim

View solution in original post

15 Replies
Highlighted
Micro Focus Expert
Micro Focus Expert

Re: not able to get data in BSM reports from RUM.

Jump to solution

Hi Mandarx,

Are you seeing data for other RUM reports, such as RUM Application Infrastructure Summary and RUM Action Summary?

How are your transactions configured?  Are they based on single actions or multiple actions?  Can you share an example of one?

Regards,

Tim

0 Likes
Highlighted
Absent Member.. Absent Member..
Absent Member..

Re: not able to get data in BSM reports from RUM.

Jump to solution

HI,

Hope ur doing well,

We are not able to get data in any of the reports,

we are using single action transaction.

we are using only one url in one transaction, and we have configured 6 transaction for 6 url's for one application.

Regards,

Mandarx

0 Likes
Highlighted
Micro Focus Expert
Micro Focus Expert

Re: not able to get data in BSM reports from RUM.

Jump to solution

Hi Mandrix,

If there is no data in any reports, it means that RUM is not seeing the data or not reporting the data.  Here are some things to check, and some questions may help diagnose the issue:

RUM Engine web health console: is everything green in system health on the RUM Engine web console?

Traffic Discovery: can you see the traffic you are trying to capture when you run a traffic discovery?

RUM Probe:

   Is data definitely coming into the Probe?

   What OS is the Probe running on?

   How are you sending data to the Probe?  Is this via a SPAN port, tap or another way?

In BSM Admin/EUM, how have you configured the RUM application?  Are you matching by URL, IPs or both?  If URL, can you share the URL text in the application definition?

Regards,

Tim

0 Likes
Highlighted
Absent Member.. Absent Member..
Absent Member..

Re: not able to get data in BSM reports from RUM.

Jump to solution

Hi Tim,

RUM Engine web health console: is everything green in system health on the RUM Engine web console?
yes

Traffic Discovery: can you see the traffic you are trying to capture when you run a traffic discovery?
yes

RUM Probe:

   Is data definitely coming into the Probe?
    yes

   What OS is the Probe running on?
    windows

   How are you sending data to the Probe?  Is this via a SPAN port, tap or another way?
    we have port 80

In BSM Admin/EUM, how have you configured the RUM application?
    yes
 Are you matching by URL, IPs or both?
    url

If URL, can you share the URL text in the application definition?
    what do u excatly want?

 

Regrads,

mandarx

Highlighted
Micro Focus Expert
Micro Focus Expert

Re: not able to get data in BSM reports from RUM.

Jump to solution

Hi Mandarx,

See the attached example picture...

Can you post what you have defined for the URL?

Thanks,

Tim

0 Likes
Highlighted
Absent Member.. Absent Member..
Absent Member..

Re: not able to get data in BSM reports from RUM.

Jump to solution

Hi TIm,

Sorry for inconvenience.

In BSM we have configured rum application matching by IPs.

 

Regards,

mandarx

Highlighted
Micro Focus Expert
Micro Focus Expert

Re: not able to get data in BSM reports from RUM.

Jump to solution

Hi Mandarx,

Can you go to the RUM Engine Web console and drill down to the Probe and check the values of these items:

Plain Bytes Received
SSL Bytes Received
Probe Total Filtered Traffic
Probe Total Traffic
Probe Connection Hits
Probe Page Hits

Regards,
Tim

0 Likes
Highlighted
Absent Member.. Absent Member..
Absent Member..

Re: not able to get data in BSM reports from RUM.

Jump to solution
hi tim, Plain Bytes Received - we can see data SSL Bytes Received - we can see connection hits Probe Total Filtered Traffic - we see zero bytes Probe Total Traffic - we can see data (29.2 mbps) Probe Connection Hits - we see 22 connection hits Probe Page Hits - we are getting zero hits Regards, mandarx
0 Likes
Highlighted
Micro Focus Expert
Micro Focus Expert

Re: not able to get data in BSM reports from RUM.

Jump to solution

Hi Mandarx,

It looks like the traffic you are trying to monitor may be encrypted.  Is this correct (traffic discovery will show if it is or not)?

If so, have you loaded the server private key on to the probe from the RUM Engine Web console?  You can add keys and view the decryption stats by going to Probe Management, select the probe, and click on the SSL button.

Regards,

Tim

 

0 Likes
Highlighted
Absent Member.. Absent Member..
Absent Member..

Re: not able to get data in BSM reports from RUM.

Jump to solution

hi Tim,

we have done the traffic discovery, and there is no encrypted data showned in it.

can u plz help on this.

Regards,

mandarx

0 Likes
Highlighted
Micro Focus Expert
Micro Focus Expert

Re: not able to get data in BSM reports from RUM.

Jump to solution

Hi Mandarx,

Can you attach capture.conf from your Probe?  I forget the exact path on Windows, but it should be in the etc folder in the RUM Probe install path.

Also, it's possible that your RUM Probe is only seeing one half of the traffic (e.g. requests from clients to the web server only, and response traffic is missing - or the responses only, with the requests missing).  This may be why you see connection hits, but not page hits.  Can you analyse the traffic  with Wireshark, windump or netsh on the Probe?

Regards,

Tim

0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.