Highlighted
New Member.
2043 views

UCMDB - SM integration SM PUSH job failed

HI  Experts,

 

I have created ucmdb - sm integration and test connection is also succeeded.

 

I am trying to run SM PUSH and populaton jobs, the jobs are completed successfully but the CIs are not pushing to SM.

 

can anyone help me with this please.

 

UCMDB VERSION  10.10

SM VERSION 9.32

 

Thanks in advance..

 

Regards,

Prasad

0 Likes
5 Replies
Highlighted
Absent Member.. Absent Member..
Absent Member..

Re: UCMDB - SM integration SM PUSH job failed

Hi,

 

I think you need to start by reading the documentation. Then you will find that in your adapter settings you can find the query that is used for your push. You can open that query and calculate to see if it contains any ci's. If it does contain ci's then monitor you sm log to see what is happening.

 

You need to configure the wdsl part in hpsm to make the right mappings also.

 

Gr,

Ronald

0 Likes
Highlighted
New Member.

Re: UCMDB - SM integration SM PUSH job failed

Hi Ronald,

Thank you for your reply.. For your information, I am using OOTB jobs and query.

Regards,
Prasad
0 Likes
Highlighted
New Member.

Re: UCMDB - SM integration SM PUSH job failed

hi this is the error message which i am getting

 

Other Error from SM, return code 7, the error message is "Specified Name Not Found"

CI Push Details:
Source tree XML:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-16"?>
<node bdmType="Node" customer_id="1"
default_gateway_ip_address="10.6.214.1"
discovered_os_name="Windows 2003" discovered_os_version="5.2.3790"
discovered_vendor="VMware, Inc." display_label="emsddm"
domain_name="COELAB.COM" friendlyType="Windows"
global_id="ef7ed67268abfcfcec35f0813efc952b"
id="ef7ed67268abfcfcec35f0813efc952b" name="emsddm"
node_role="&lt;Values>&lt;Value>virtualized_system&lt;/Value>&lt;Value>server&lt;/Value>&lt;/Values>"
os_family="windows" primary_dns_name="emsddm.coelab.com" serial_number="VMWARE-42 3C 05 27 26 08 BA FB-58 A6 8E 5A 75 1D 81 24">
<ip_addresss direction="outgoing" linkLabel="Containment"
linkName="32" linkType="Containment">
<ip_address bdmType="IpAddress" customer_id="1"
friendlyType="IpAddress"
id="306a096a6b079180f16422a062987c54"
ip_netmask="255.255.254.0" name="10.6.214.41" realRelationType="Containment"/>
</ip_addresss>
<interfaces direction="outgoing" linkLabel="Composition"
linkName="33" linkType="Composition">
<interface bdmType="Interface" customer_id="1"
friendlyType="Interface"
id="6045b1c067bab2e1160126715d522e7d"
mac_address="005056BC000F" realRelationType="Composition"/>
</interfaces>
</node>


Transformed XML:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-16"?>
<CreateucmdbNodeRequest>
<model>
<keys/>
<instance>
<file.device>
<UCMDBId>ef7ed67268abfcfcec35f0813efc952b</UCMDBId>
<CustomerId>1</CustomerId>
<Type>computer</Type>
<Subtype>windows</Subtype>
<IsVisualization>true</IsVisualization>
<CIIdentifier>emsddm</CIIdentifier>
<DefaultGateway>10.6.214.1</DefaultGateway>
<OS>Windows 2003</OS>
<DNSName>emsddm.coelab.com</DNSName>
<SerialNo>VMWARE-42 3C 05 27 26 08 BA FB-58 A6 8E 5A 75 1D 81 24</SerialNo>
<Vendor>VMware, Inc.</Vendor>
</file.device>
<file.node>
<HostName>emsddm</HostName>
<OSVersion>5.2.3790</OSVersion>
<addlIPAddr>
<addlIPAddr>
<AddlIPAddress>10.6.214.41</AddlIPAddress>
<AddlSubnet>255.255.254.0</AddlSubnet>
</addlIPAddr>
</addlIPAddr>
<AddlMacAddress>
<AddlMacAddress>005056BC000F</AddlMacAddress>
</AddlMacAddress>
</file.node>
</instance>
</model>
</CreateucmdbNodeRequest>


Response message from SM:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-16"?>
<CreateucmdbNodeResponse message="Specified Name Not Found"
returnCode="7" status="FAILURE" xmlns="http://servicecenter.peregrine.com/PWS"/>

 

 

regards,

Prrasad

0 Likes
Highlighted
Absent Member.. Absent Member..
Absent Member..

Re: UCMDB - SM integration SM PUSH job failed

It looks like it cannot find the ucmdbNode WSDL record.

First, search in SM to verify that the ucmdbIntegration service records are present. I normally got to Tailoring > Web Services > WSDL Configuration and search for "ucmdb" in the Service name field (1st field). If no results are returned, then SM is not equipped to handle the UCMDB integration.

This record (along with the scripts, WSDL and other components) is included with the UCMDB Integration Content pack for 9.30, which is a requirement for the UCMDB-SM9.3x integration to work. You can find the content pack and installation instructions here:

https://hpln.hp.com/group/ucmdb-integration-content-pack-service-manager
-----
Christian Lacsina, Engineer
Effectual Systems Group, Inc.
http://www.effectualsystems.com/
0 Likes
Highlighted
Established Member..
Established Member..

Re: UCMDB - SM integration SM PUSH job failed

Good afternoon everybody.

 

I also have a problem with the Push job that fails.

 

uCMDB version : 10.10 CUP2.651, Content Pack 14.0.168

SM version : 9.34

 

The connection to the SM server completes successfully, but when I run the Business Service job, the following errors return:

 

Validation Check Fails Error from SM, return code 71, the error message is "Validation failed"

CI Push Details:
 Source tree XML:
 <?xml version="1.0" encoding="UTF-16"?>
<business_element bdmType="BusinessService" customer_id="1"
    display_label="Customer Activation" friendlyType="BusinessService"
    id="4f6b60814fcc325aa2b60b43d6f7b79b" name="Customer Activation"/>

 

      <cmn:message type="String">file:(bizservice) key:(logical.name=Customer Activation) (se.base.method,add.record.radd)</cmn:message>
        <cmn:message type="String">The record being added contains a duplicate key (se.base.method,add.record.radd)</cmn:message>
        <cmn:message type="String">file:(joinbizservice) key:(file.device,logical.name=Customer Activation) (se.base.method,add.record.radd)</cmn:message>
        <cmn:message type="String">The record being added contains a duplicate key (se.base.method,add.record.radd)</cmn:message>
        <cmn:message type="String">This record contains an invalid duplicate key.</cmn:message>
    </messages>
</CreateucmdbBusinessServiceResponse>

 

I have checked SM and there is no CIs of Business Service type currently in there. Why would the job fail if there's no CI's in SM?

 

Regards,

 

Wynand.

0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.