dspender Absent Member.
Absent Member.
3107 views

Getting Zen Agent Login prompt even with Novell Client Login

We've recently installed ZCM 10.2.1 and are using the newest agent.

We started rolling out the Agent campuswide building by building installing overtop the old Zen7 agent. Everything working great.

All of a sudden one morning, everyone is getting a prompt for a Zenworks Login immediately after a successful login to the Novell Client. This is happening for all machines we previously installed the ZCM 10 client on and it happens with new machines as we are still rolling the client out.

No changes were made, so I'm at a loss as to why this is happening.
Labels (2)
0 Likes
7 Replies
Micro Focus Expert
Micro Focus Expert

Re: Getting Zen Agent Login prompt even with Novell Client Login

For Starts, ZCM does not use the Novell Client for authentication.
You need to enable CASA Logging to see what is going on.

I suspect that something may be up with your NetWare LDAP Server and/or it's
cert.

--
Craig Wilson - MCNE, MCSE, CCNA
Novell Knowledge Partner

Novell does not officially monitor these forums.

Suggestions/Opinions/Statements made by me are solely my own.
These thoughts may not be shared by either Novell or any rational human.


"dspender" <dspender@no-mx.forums.novell.com> wrote in message
news:dspender.42mgon@no-mx.forums.novell.com...
>
> We've recently installed ZCM 10.2.1 and are using the newest agent.
>
> We started rolling out the Agent campuswide building by building
> installing overtop the old Zen7 agent. Everything working great.
>
> All of a sudden one morning, everyone is getting a prompt for a
> Zenworks Login immediately after a successful login to the Novell
> Client. This is happening for all machines we previously installed the
> ZCM 10 client on and it happens with new machines as we are still
> rolling the client out.
>
> No changes were made, so I'm at a loss as to why this is happening.
>
>
> --
> dspender
> ------------------------------------------------------------------------
> dspender's Profile: http://forums.novell.com/member.php?userid=22818
> View this thread: http://forums.novell.com/showthread.php?t=394722
>



0 Likes
dspender Absent Member.
Absent Member.

Re: Getting Zen Agent Login prompt even with Novell Client L

craig_wilson;1899264 wrote:
For Starts, ZCM does not use the Novell Client for authentication.
You need to enable CASA Logging to see what is going on.

I suspect that something may be up with your NetWare LDAP Server and/or it's
cert.


The client passes the username/pass though right? In all cases those who logged into the client successfully were not prompted for a zen agent auth, although those who opted for workstation only were prompted for a zen agent auth. However now ALL users are prompted.

In any case here is my CASA log. I did test the hashed out domain to make sure its resolvable - I'm not sure I'm versed enough to interpret it beyond that:

[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -ConfigIf_FreeValueString- Start
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -ConfigIf_FreeValueString- End
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -ConfigIf_GetEntryValue- Start
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -ConfigIf_GetEntryValue- End, pValue = 00000000
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -ConfigIf_GetEntryValue- Start
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -ConfigIf_GetEntryValue- End, pValue = 00000000
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -ConfigIf_GetEntryValue- Start
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -ConfigIf_GetEntryValue- End, pValue = 00000000
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -ConfigIf_GetEntryValue- Start
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -ConfigIf_GetEntryValue- End, pValue = 00000000
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -ConfigIf_ReleaseReference- Start
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -ConfigIf_ReleaseReference- End
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -InitializeHostNameNormalization- Start
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -InitializeHostNameNormalization- End, retStatus = 00000000
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -InitializeAuthCache- Start
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -InitializeAuthCache- End, retStatus = 00000000
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -InitializeRpc- Start
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -InitializeRpc- End, retStatus = 00000000
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -InitializeLibrary- End, retStatus = 00000000
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -NormalizeHostName- Start
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -NormalizeHostName- End, pNormalizedName = 05885130
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -AcquireUserMutex- Start
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -AcquireUserMutex- End
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -FindAuthTokenEntryInCache- Start
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -FindAuthTokenCacheEntry- Key = com.novell.zenworks.LBC@zcm.####
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -FindAuthTokenCacheEntry- Keysize = 42
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -FindAuthTokenCacheEntry- CredStoreScope = 1231A60
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -FindAuthTokenEntryInCache- End, pEntry = 0x0
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -ObtainAuthTokenFromServer- Start
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -ObtainAuthTokenFromServer- Hostname = zcm.####
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -ObtainAuthTokenFromServer- port = 443
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -OpenRpcSession- Start
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -OpenRpcSession- Host = zcm.####
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -OpenRpcSession- HostPort = 443
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -CopyMultiToWideAlloc- Start
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -CopyMultiToWideAlloc- End, retStatus = 00000000
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -OpenRpcSession- End, pSession = 05885078
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -BuildGetAuthPolicyMsg- Start
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -BuildGetAuthPolicyMsg- End, pMsg = 0x5885228
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -Rpc- Start
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -InternalRpc- Start
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -CopyMultiToWideAlloc- Start
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -CopyMultiToWideAlloc- End, retStatus = 00000000
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -InvalidCertsFromHostAllowed- Start
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -InvalidCertsFromHostAllowed- End, retStatus = 0
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -InternalRpc- HTTP request did not complete successfully, status = 404
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -InternalRpc- End, retStatus = C7FF0001
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -Rpc- End, retStatus = C7FF0001
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -ObtainAuthTokenFromServer- GetAuthPolicy Rpc failure, error = C7FF0001
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -CloseRpcSession- Start
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -CloseRpcSession- End
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -ObtainAuthTokenFromServer- End, retStatus = C7FF0001
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -FindAuthTokenEntryInCache- Start
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -FindAuthTokenCacheEntry- Key = com.novell.zenworks.LBC@zcm.####
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -FindAuthTokenCacheEntry- Keysize = 42
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -FindAuthTokenCacheEntry- CredStoreScope = 1231A60
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -FindAuthTokenEntryInCache- End, pEntry = 0x0
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -ObtainAuthTokenFromServer- Start
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -ObtainAuthTokenFromServer- Hostname = zcm.####
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -ObtainAuthTokenFromServer- port = 2645
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -OpenRpcSession- Start
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -OpenRpcSession- Host = zcm.###
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -OpenRpcSession- HostPort = 2645
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -CopyMultiToWideAlloc- Start
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -CopyMultiToWideAlloc- End, retStatus = 00000000
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -OpenRpcSession- End, pSession = 05885078
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -BuildGetAuthPolicyMsg- Start
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -BuildGetAuthPolicyMsg- End, pMsg = 0x5885228
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -Rpc- Start
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -InternalRpc- Start
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -CopyMultiToWideAlloc- Start
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -CopyMultiToWideAlloc- End, retStatus = 00000000
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -InvalidCertsFromHostAllowed- Start
[A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -InvalidCertsFromHostAllowed- End, retStatus = 0
[A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -InternalRpc- Unable to connect to server
[A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -InternalRpc- End, retStatus = C7FF001E
[A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -Rpc- End, retStatus = C7FF001E
[A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -ObtainAuthTokenFromServer- GetAuthPolicy Rpc failure, error = C7FF001E
[A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -CloseRpcSession- Start
[A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -CloseRpcSession- End
[A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -ObtainAuthTokenFromServer- End, retStatus = C7FF001E
[A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -ReleaseUserMutex- Start
[A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -ReleaseUserMutex- End
[A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -DestroyUserMutex- Start
[A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -DestroyUserMutex- End
[A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -ObtainAuthTokenInt- End, retStatus = C7FF001E
[A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -ObtainAuthTokenEx- End, retStatus = C7FF001E
[A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -CleanUpAuthTokenCacheEx- Start
[A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -CleanUpAuthTokenCacheInt- Start
[A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -CreateUserMutex- Start
[A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -CreateUserMutex- End, retStatus
[A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -AcquireUserMutex- Start
[A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -AcquireUserMutex- End
[A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -DeleteAuthTokenEntriesInCache- Start
[A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -DeleteAuthTokenEntriesInCache- miCASADeleteCredential error = FFFFFCDE
[A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -DeleteAuthTokenEntriesInCache- End
[A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -DeleteSessionTokenEntriesInCache- Start
[A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -DeleteSessionTokenEntriesInCache- miCASADeleteCredential error = FFFFFCDE
[A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -DeleteSessionTokenEntriesInCache- End
[A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -ReleaseUserMutex- Start
[A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -ReleaseUserMutex- End
[A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -DestroyUserMutex- Start
[A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -DestroyUserMutex- End
[A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -CleanUpAuthTokenCacheInt- End
[A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -CleanUpAuthTokenCacheEx- End
0 Likes
Micro Focus Expert
Micro Focus Expert

Re: Getting Zen Agent Login prompt even with Novell Client Login

Yes, The credentials are passed. However, a totally seperate authenication
takes place at that point where the Creds are passed by CASA to the server
which then does an LDAP verification and then logs you in when that works.

I see a "404" error in the logs which means it contacted the server but
something when amiss.
Have you tried restarting the ZENworks Server or the ZCM Services?

Also, make sure you can hit this URL on your server:
https://yourServerDN:2645/CasaAuthTokenSvc/

--
Craig Wilson - MCNE, MCSE, CCNA
Novell Knowledge Partner

Novell does not officially monitor these forums.

Suggestions/Opinions/Statements made by me are solely my own.
These thoughts may not be shared by either Novell or any rational human.


"dspender" <dspender@no-mx.forums.novell.com> wrote in message
news:dspender.42oc9z@no-mx.forums.novell.com...
>
> craig_wilson;1899264 Wrote:
>> For Starts, ZCM does not use the Novell Client for authentication.
>> You need to enable CASA Logging to see what is going on.
>>
>> I suspect that something may be up with your NetWare LDAP Server and/or
>> it's
>> cert.
>>

>
> The client passes the username/pass though right? In all cases those
> who logged into the client successfully were not prompted for a zen
> agent auth, although those who opted for workstation only were prompted
> for a zen agent auth. However now ALL users are prompted.
>
> In any case here is my CASA log. I did test the hashed out domain to
> make sure its resolvable - I'm not sure I'm versed enough to interpret
> it beyond that:
>
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -ConfigIf_FreeValueString- Start
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -ConfigIf_FreeValueString- End
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -ConfigIf_GetEntryValue- Start
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -ConfigIf_GetEntryValue- End, pValue
> = 00000000
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -ConfigIf_GetEntryValue- Start
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -ConfigIf_GetEntryValue- End, pValue
> = 00000000
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -ConfigIf_GetEntryValue- Start
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -ConfigIf_GetEntryValue- End, pValue
> = 00000000
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -ConfigIf_GetEntryValue- Start
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -ConfigIf_GetEntryValue- End, pValue
> = 00000000
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -ConfigIf_ReleaseReference- Start
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -ConfigIf_ReleaseReference- End
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -InitializeHostNameNormalization-
> Start
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -InitializeHostNameNormalization-
> End, retStatus = 00000000
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -InitializeAuthCache- Start
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -InitializeAuthCache- End, retStatus
> = 00000000
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -InitializeRpc- Start
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -InitializeRpc- End, retStatus =
> 00000000
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -InitializeLibrary- End, retStatus =
> 00000000
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -NormalizeHostName- Start
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -NormalizeHostName- End,
> pNormalizedName = 05885130
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -AcquireUserMutex- Start
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -AcquireUserMutex- End
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -FindAuthTokenEntryInCache- Start
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -FindAuthTokenCacheEntry- Key =
> com.novell.zenworks.LBC@zcm.####
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -FindAuthTokenCacheEntry- Keysize =
> 42
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -FindAuthTokenCacheEntry-
> CredStoreScope = 1231A60
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -FindAuthTokenEntryInCache- End,
> pEntry = 0x0
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -ObtainAuthTokenFromServer- Start
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -ObtainAuthTokenFromServer- Hostname
> = zcm.####
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -ObtainAuthTokenFromServer- port =
> 443
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -OpenRpcSession- Start
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -OpenRpcSession- Host = zcm.####
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -OpenRpcSession- HostPort = 443
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -CopyMultiToWideAlloc- Start
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -CopyMultiToWideAlloc- End, retStatus
> = 00000000
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -OpenRpcSession- End, pSession =
> 05885078
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -BuildGetAuthPolicyMsg- Start
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -BuildGetAuthPolicyMsg- End, pMsg =
> 0x5885228
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -Rpc- Start
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -InternalRpc- Start
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -CopyMultiToWideAlloc- Start
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -CopyMultiToWideAlloc- End, retStatus
> = 00000000
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -InvalidCertsFromHostAllowed- Start
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -InvalidCertsFromHostAllowed- End,
> retStatus = 0
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -InternalRpc- HTTP request did not
> complete successfully, status = 404
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -InternalRpc- End, retStatus =
> C7FF0001
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -Rpc- End, retStatus = C7FF0001
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -ObtainAuthTokenFromServer-
> GetAuthPolicy Rpc failure, error = C7FF0001
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -CloseRpcSession- Start
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -CloseRpcSession- End
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -ObtainAuthTokenFromServer- End,
> retStatus = C7FF0001
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -FindAuthTokenEntryInCache- Start
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -FindAuthTokenCacheEntry- Key =
> com.novell.zenworks.LBC@zcm.####
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -FindAuthTokenCacheEntry- Keysize =
> 42
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -FindAuthTokenCacheEntry-
> CredStoreScope = 1231A60
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -FindAuthTokenEntryInCache- End,
> pEntry = 0x0
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -ObtainAuthTokenFromServer- Start
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -ObtainAuthTokenFromServer- Hostname
> = zcm.####
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -ObtainAuthTokenFromServer- port =
> 2645
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -OpenRpcSession- Start
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -OpenRpcSession- Host = zcm.###
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -OpenRpcSession- HostPort = 2645
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -CopyMultiToWideAlloc- Start
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -CopyMultiToWideAlloc- End, retStatus
> = 00000000
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -OpenRpcSession- End, pSession =
> 05885078
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -BuildGetAuthPolicyMsg- Start
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -BuildGetAuthPolicyMsg- End, pMsg =
> 0x5885228
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -Rpc- Start
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -InternalRpc- Start
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -CopyMultiToWideAlloc- Start
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -CopyMultiToWideAlloc- End, retStatus
> = 00000000
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -InvalidCertsFromHostAllowed- Start
> [A0-78] [13:53:17] CASA_AuthToken -InvalidCertsFromHostAllowed- End,
> retStatus = 0
> [A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -InternalRpc- Unable to connect to
> server
> [A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -InternalRpc- End, retStatus =
> C7FF001E
> [A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -Rpc- End, retStatus = C7FF001E
> [A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -ObtainAuthTokenFromServer-
> GetAuthPolicy Rpc failure, error = C7FF001E
> [A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -CloseRpcSession- Start
> [A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -CloseRpcSession- End
> [A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -ObtainAuthTokenFromServer- End,
> retStatus = C7FF001E
> [A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -ReleaseUserMutex- Start
> [A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -ReleaseUserMutex- End
> [A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -DestroyUserMutex- Start
> [A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -DestroyUserMutex- End
> [A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -ObtainAuthTokenInt- End, retStatus =
> C7FF001E
> [A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -ObtainAuthTokenEx- End, retStatus =
> C7FF001E
> [A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -CleanUpAuthTokenCacheEx- Start
> [A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -CleanUpAuthTokenCacheInt- Start
> [A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -CreateUserMutex- Start
> [A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -CreateUserMutex- End, retStatus
> [A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -AcquireUserMutex- Start
> [A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -AcquireUserMutex- End
> [A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -DeleteAuthTokenEntriesInCache-
> Start
> [A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -DeleteAuthTokenEntriesInCache-
> miCASADeleteCredential error = FFFFFCDE
> [A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -DeleteAuthTokenEntriesInCache- End
> [A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -DeleteSessionTokenEntriesInCache-
> Start
> [A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -DeleteSessionTokenEntriesInCache-
> miCASADeleteCredential error = FFFFFCDE
> [A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -DeleteSessionTokenEntriesInCache-
> End
> [A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -ReleaseUserMutex- Start
> [A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -ReleaseUserMutex- End
> [A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -DestroyUserMutex- Start
> [A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -DestroyUserMutex- End
> [A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -CleanUpAuthTokenCacheInt- End
> [A0-78] [13:53:18] CASA_AuthToken -CleanUpAuthTokenCacheEx- End
>
>
> --
> dspender
> ------------------------------------------------------------------------
> dspender's Profile: http://forums.novell.com/member.php?userid=22818
> View this thread: http://forums.novell.com/showthread.php?t=394722
>



0 Likes
dspender Absent Member.
Absent Member.

Re: Getting Zen Agent Login prompt even with Novell Client L

craig_wilson;1899986 wrote:
Yes, The credentials are passed. However, a totally seperate authenication
takes place at that point where the Creds are passed by CASA to the server
which then does an LDAP verification and then logs you in when that works.

I see a "404" error in the logs which means it contacted the server but
something when amiss.
Have you tried restarting the ZENworks Server or the ZCM Services?

Also, make sure you can hit this URL on your server:
https://yourServerDN:2645/CasaAuthTokenSvc/


I could not hit that URL and then I tried restarting the server and now everything is working. Odd.... I guess I'll chalk it up to a onetime glitch unless it starts reoccurring.

Thanks!
0 Likes
dspender Absent Member.
Absent Member.

Re: Getting Zen Agent Login prompt even with Novell Client L

craig_wilson;1899986 wrote:
Yes, The credentials are passed. However, a totally seperate authenication
takes place at that point where the Creds are passed by CASA to the server
which then does an LDAP verification and then logs you in when that works.

I see a "404" error in the logs which means it contacted the server but
something when amiss.
Have you tried restarting the ZENworks Server or the ZCM Services?

Also, make sure you can hit this URL on your server:
https://yourServerDN:2645/CasaAuthTokenSvc/



This is happening again. The CASA service is currently not running on the server and keeps failing (as evidenced by not being able to hit the URL you gave me). A reboot fixes it temporarily. Looked for patches for it but none that I can find....

Seems like some sort of bug.
0 Likes
weinberd Absent Member.
Absent Member.

Re: Getting Zen Agent Login prompt even with Novell Client L

Shot in the dark...

When I first installed our ZCM server I had a lot of problems with getting services to run properly. The installer runs most of the services under a local account it creates called, of all things, ".\__z_10_230__". This worked until group polices were applied to the server after a reboot. Our server GPOs only allow specific accounts the "log on as service" right.

1. You should check what account is running the CASA and other services
2. Does that account have the "log on as service" right (check domain GPO or local GPO on the server)
0 Likes
dspender Absent Member.
Absent Member.

Re: Getting Zen Agent Login prompt even with Novell Client L

weinberd;1902613 wrote:
Shot in the dark...

When I first installed our ZCM server I had a lot of problems with getting services to run properly. The installer runs most of the services under a local account it creates called, of all things, ".\__z_10_230__". This worked until group polices were applied to the server after a reboot. Our server GPOs only allow specific accounts the "log on as service" right.

1. You should check what account is running the CASA and other services
2. Does that account have the "log on as service" right (check domain GPO or local GPO on the server)


Many thanks for the reply! I looked back in my thread and see that I failed to mention this is running on SLES11. Sorry for the confusion!
0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.