stesjo Absent Member.
Absent Member.
1703 views

Inventory wont get updated in ZCC

Customer running 11.3.1.
Inventory seems to work at first look. New installed machines gets inventoried, and we find correct info.
Inventory is running daily, and looking at both agent side and server side it states that the invemtory is running, and gets uploaded.
Looking in ZCC the entry for last scan gets updated and looking in \Program Files (x86)\Novell\ZENworks\work\collection\inventory the machines GUID keeps rolling down in \Success.
But the inventory, when looking in ZCC is not correct... Newly installed applications is not there, and uninstalled applications still hangs in there. When looking at a device, and in Agent/Propertys/Inventory/Details "View Inventory details" it looks correct, but not on the server.

When looking in \Program Files (x86)\Novell\ZENworks\work\collection\inventory\Success I can see that the size of the first file is about 300-400 kb, but all the ones after that is about 20-30 kb. Keeps on so, always.
Wont gets updated in server. Is it just some update running in there?
I found out that if running "zac inv -f scannow" it seems to make a full scan and after that everything is correct at the serverside. And that XML is also 300-400 kb.

But why is it like that? There must be full scans every now and then to reflect the correct info out there.
And the agent seems to inventory correct, looking at the client side, but it wont go into the server, even if the workflow seems to work.

I can out course do a bundle, running "zac inv -f scannow" and schedule it to run every day, but it seems to be the wrong way...

What am I missing here?
/Stefan
Labels (2)
0 Likes
7 Replies
Knowledge Partner
Knowledge Partner

Re: Inventory wont get updated in ZCC

stesjo;2394690 wrote:
Customer running 11.3.1.
Inventory seems to work at first look. New installed machines gets inventoried, and we find correct info.
Inventory is running daily, and looking at both agent side and server side it states that the invemtory is running, and gets uploaded.
Looking in ZCC the entry for last scan gets updated and looking in \Program Files (x86)\Novell\ZENworks\work\collection\inventory the machines GUID keeps rolling down in \Success.
But the inventory, when looking in ZCC is not correct... Newly installed applications is not there, and uninstalled applications still hangs in there. When looking at a device, and in Agent/Propertys/Inventory/Details "View Inventory details" it looks correct, but not on the server.

When looking in \Program Files (x86)\Novell\ZENworks\work\collection\inventory\Success I can see that the size of the first file is about 300-400 kb, but all the ones after that is about 20-30 kb. Keeps on so, always.
Wont gets updated in server. Is it just some update running in there?
I found out that if running "zac inv -f scannow" it seems to make a full scan and after that everything is correct at the serverside. And that XML is also 300-400 kb.

But why is it like that? There must be full scans every now and then to reflect the correct info out there.
And the agent seems to inventory correct, looking at the client side, but it wont go into the server, even if the workflow seems to work.

I can out course do a bundle, running "zac inv -f scannow" and schedule it to run every day, but it seems to be the wrong way...

What am I missing here?
/Stefan


There are several inventory bug fixes in 11.3.2 and also one extra in 11.3.2FRU1, so it might be worth updating.

Also see this: https://www.novell.com/support/kb/doc.php?id=7015677

Thomas
0 Likes
Knowledge Partner
Knowledge Partner

Re: Inventory wont get updated in ZCC

thsundel;2394697 wrote:
There are several inventory bug fixes in 11.3.2 and also one extra in 11.3.2FRU1, so it might be worth updating.

Also see this: https://www.novell.com/support/kb/doc.php?id=7015677

Thomas


Also, uninstalling software from the workstation will not reflect in inventory before purging has been done AFAIK: https://www.novell.com/documentation/zenworks113/zen11_inventory_wrkflw_purging/data/zen11_inventory_wrkflw_purging.html

Thomas
0 Likes
stesjo Absent Member.
Absent Member.

Re: Inventory wont get updated in ZCC

Hi.
Thanks.
11.3.2 maybe a start. I cannot see bugs reflecting this exact problem, but as you say there are other inventory-fixes there.
I'll give it a try.

And to the other idea, that the uninstalled apps wont disapear from the inventory until it's purged, that cant be correct?
Is that not just the history that is purged, not the actual inventory. IE, to see changes in the inventory.

Because if I do a zac inv -f scannow on a machine, everything looks fine. The old apps dissapear and the new one gets in there.
/Stefan
0 Likes
stesjo Absent Member.
Absent Member.

Re: Inventory wont get updated in ZCC

11.3.2FRU1...
Is that out?
Cant see it on patch-site?
0 Likes
Knowledge Partner
Knowledge Partner

Re: Inventory wont get updated in ZCC

stesjo;2394711 wrote:
11.3.2FRU1...
Is that out?
Cant see it on patch-site?


http://download.novell.com/Download?buildid=ro4NNv1Y6vc~

I'm not 100% sure about the purge thing, maybe Craig or Shaun can chime in.

Thomas
0 Likes
stesjo Absent Member.
Absent Member.

Re: Inventory wont get updated in ZCC

0 Likes
Knowledge Partner
Knowledge Partner

Re: Inventory wont get updated in ZCC

0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.