shiva2golu Absent Member.
Absent Member.
3097 views

No Shortcuts created when doing a silent install using VbS

Hello Everyone !

I have a vb script to do a silent install of BEA Weblogic 8.1SP2. When I push the script and files related to it on a testmachine and execute the script through Zenworks, it installs fine but does not create shortcuts in the Start Menu.

But when I manully run the script on that test machine, it installs fine and creates shortcuts in the Start menu as well. Is there anything from the Zenworks side, that stops the creation of Shortcuts ?

The script is pretty straight forward, so I don't think there's anything wrong with the script. Any suggestion, guys ?

Thanks
Labels (2)
0 Likes
3 Replies
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: No Shortcuts created when doing a silent install using VbS

shiva2golu,

It appears that in the past few days you have not received a response to your
posting. That concerns us, and has triggered this automated reply.

Has your problem been resolved? If not, you might try one of the following options:

- Visit http://support.novell.com and search the knowledgebase and/or check all
the other self support options and support programs available.
- You could also try posting your message again. Make sure it is posted in the
correct newsgroup. (http://forums.novell.com)

Be sure to read the forum FAQ about what to expect in the way of responses:
http://forums.novell.com/faq.php

If this is a reply to a duplicate posting, please ignore and accept our apologies
and rest assured we will issue a stern reprimand to our posting bot.

Good luck!

Your Novell Product Support Forums Team
http://support.novell.com/forums/

0 Likes
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: No Shortcuts created when doing a silent install using VbS

Are the ShortCuts Created in the User's or Machines's StartMenu?
I suspect you are running in the "System Space" and not the user space.

You may want to use the "Distribution" Tab to destribute files and
shortcuts.

"shiva2golu" <shiva2golu@no-mx.forums.novell.com> wrote in message
news:shiva2golu.3v2iet@no-mx.forums.novell.com...
>
> Hello Everyone !
>
> I have a vb script to do a silent install of BEA Weblogic 8.1SP2. When
> I push the script and files related to it on a testmachine and execute
> the script through Zenworks, it installs fine but does not create
> shortcuts in the Start Menu.
>
> But when I manully run the script on that test machine, it installs
> fine and creates shortcuts in the Start menu as well. Is there anything
> from the Zenworks side, that stops the creation of Shortcuts ?
>
> The script is pretty straight forward, so I don't think there's
> anything wrong with the script. Any suggestion, guys ?
>
> Thanks
>
>
> --
> shiva2golu
> ------------------------------------------------------------------------
> shiva2golu's Profile: http://forums.novell.com/member.php?userid=55978
> View this thread: http://forums.novell.com/showthread.php?t=379605
>



0 Likes
Knowledge Partner
Knowledge Partner

Re: No Shortcuts created when doing a silent install using V

It's also possible you need to define installing to ' all users ' rather to the installers (system) workspace. Silent installers often hold a switch for that.
0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.