Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.
1496 views

Primary server fails to deploy agent - "Error: unable to connect to device"

We currently have the following setup:

Primary server is running ZCM 10.0.0 on SLES10 SP1. (Using internal CA)
We manually installed the Adaptive Agent on w2k3 SP2 device , and we
configured this machine as our windows proxy.

Now we are trying to auto deploy an Agent to a Windows XP SP2 machine
(Were we configured everything according to the docs) but our deployment
job keeps on failing with the message "Error: unable to connect to device"

On the windows XP we configured the following
- Simple file sharing disabled
- Remote registry enabled
- .Net 2.0 framework installed
- Windows firewall disabled
- Time syncronization is ok
- DNS (both forward and reverse is ok)

Is there someone who already managed to deploy the agent to a Windows
client via a primary server running on SLES10 SP1 ? (via a windows proxy
offcourse)?

Any help is welcome. Thanks in advance

Labels (2)
0 Likes
5 Replies
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: Primary server fails to deploy agent - "Error: unable to connect to device"

Leo,

can you get to the admin share on the workstation from the W2K3 server?

--

Shaun Pond


0 Likes
Jemmett2 Absent Member.
Absent Member.

Re: Primary server fails to deploy agent - "Error: unable to

I have the same issue, I have two OES2 servers (SLES 10.1) running ZCM10.0.0.3. I can discover divices, image devices, but can't get it to deploy the agent. I have a win2k3 server running as the proxy.

Any Ideas?

Jonathan Emmett Data Technique, Inc. "Jared Jenning's ZCM Twin :D"
0 Likes
phawley Absent Member.
Absent Member.

Re: Primary server fails to deploy agent - "Error: unable to

I have the same sort of issue. I got it to deploy using an XP box as proxy, but cannot get it to deploy with a 2k3 box as proxy. Although the agent updated to 10.0.3 since then. I am also having other issues, but I am not sure if they are related.

Instructor Pinnacle Computer Services http://www.officetraining.com, http://www.pinncomp.com
0 Likes
msandifer Absent Member.
Absent Member.

Re: Primary server fails to deploy agent - "Error: unable to

We are having the same issue. ZCM 10.0.3.2 Server OES 2, WinXP sp2 workstations.
0 Likes
msandifer Absent Member.
Absent Member.

Re: Primary server fails to deploy agent - "Error: unable to

I was able to get past this issue by verifing the workstation prerequisits, and setting up a windows proxy as outlined in the Deployment Guide. Once done, rediscover your workstations, and deploy.
0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.