Micro Focus Contributor
Micro Focus Contributor
3346 views

Reporting Services? - sorry, none here

Okay, I updated my Windows 2003 server to ZEN 10.1. I have just the one
server and all of my data and my database are here. The install went
great, very smooth. I've got a couple of issues that I'll address under
different topics.

Now, I followed the instructions and removed BOE after I did the install
and installed the new version. It failed. Really, not just the error
message that if you dig into the documentation you are told to ignore -
that should really be in the install documentation, not just the admin
documentation.

Anyway, It looked like the previous install had left some junk behind so
I renamed the ..\boe and ..\boe-publish folders and deleted the old
shortcuts that hadn't been deleted and did the install again. This time
it actually installed some stuff. Lots of stuff but the error message
that the install had failed came up again. So, I ignored it this time.

Restarted the server and had a whole boatload of BOE errors in the Event
log. Opened the Central Configuration Manager tool and discovered that
my CMS and a handful of other services were not running. So, I started
the CMS and the others and restarted again.

.... More BOE errors but the CMS is started this time. Based on the
Event viewer messages, it looks like the SQL service did not though.

And, ZEN still tells me in the Console that 'There is no ZENworks
Reporting Server configured in the Management Zone.'

So, I'm stuck again with reporting. It seems to me that some of this is
WAY more complex than what I need but that there isn't really an in between.

Some of the error messages that are in the event viewer are:

The CMS Server and the Crystal Reports Cache server both started but
then....

CMS startup: component MySQLAuditDBSS could not be loaded.

Failed to register with the CMS D4Z8BX41. Please make sure the CMS is up
and running. Attempting an automatic retry... (there are several of
these for different processes).

Some guidance on this would be appreciated.


--Alisia
Labels (2)
0 Likes
3 Replies
shaunpond Absent Member.
Absent Member.

Re: Reporting Services? - sorry, none here

0 Likes
Micro Focus Contributor
Micro Focus Contributor

Re: Reporting Services? - sorry, none here

Grrr... I just read in the instructions to uninstall the old version
after the server upgrade. I did it through Add/Remove programs but it
didn't remove the folders so I renamed them and then did the install.
Obviously this didn't work. I was getting short on nerves the other day
too so I apologize for 'venting' in the forum.

For now, I've uninstalled BOE again using the zrsuninstall.exe and am
going to leave it at that. We don't have Asset Mgmt and so I'm not sure
I want to run all of that on a server that I'm already stressing out
with the rest of ZEN. I can still get some basic query type reports as
it is.

A

Shaun Pond wrote:
> Alisia,
>
> did you see this? http://www.novell.com/support/php/search.do?cmd=displayKC&docType=kc&externalId=3794234
>
>


--Alisia
0 Likes
shaunpond Absent Member.
Absent Member.

Re: Reporting Services? - sorry, none here

Alisia,

OK

--

Shaun Pond


0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.