lisaputtock Absent Member.
Absent Member.
905 views

Satellite not upgrading to 11.3.1

Hello

I have a SR logged for this, but I thought I would see if anybody else has experienced the same.

We are upgrading from 11.3 to 11.3.1 across 4 different zones.

We have this problem with 1 Satellite so far in one of our zones, but do not want to progress with the other upgrades until resolved.

Currently have 27 successfully updated satellites and a failure with the following error message: 'An error occurred while downloading the update content to this device. Make sure that this device has sufficient free disk space, and valid content server configured with the update content replicated to the system'

Windows Server 2008 R2 OS
2xPrimary Servers ZENworks v11.3.1

Has sufficient disk space 83gb
A valid content server is configured
I have noticed that the content repo on this satellite server is 4.38mb - on all other satellites in this zone they are 3.67gb, so the content repo is not as it should be, I suspect this is the problem.

All the closest servers are configured appropriately.

I am unable to demote the satellite server as the options are greyed out in ZCC and I am unable to find a command to demote a satellite

I am also unable to find a useful command to force content replication to this server manually.

All satellites are from the same image & they are all the same hardware.

Does anybody have any advice about resolving the issues with the content repo? I believe this is what is causing the issues with my upgrade.

Thank You
Labels (2)
0 Likes
3 Replies
phasenjager Absent Member.
Absent Member.

Re: Satellite not upgrading to 11.3.1

I had an issue with a Satellite that was not downloading content and had some other issues. Support had me run the following command, which rebuilds the roles on the Satellite and re-downloads all content:

zac asr -t all
0 Likes
lisaputtock Absent Member.
Absent Member.

Re: Satellite not upgrading to 11.3.1

Thank you for replying PhasenJager, I tried running the zac asr -t all command and received error 'could not find command matching request .
When I try running zac cic on the content repo I recent the following:
Importing 757 items for content type default
Imported 0 items
Error importing 1 or more items
0 Likes
phasenjager Absent Member.
Absent Member.

Re: Satellite not upgrading to 11.3.1

Interesting. To me, it sounds like the agent on that server is corrupt. My recommendation would be to uninstall the agent and put a fresh copy out there.

I know we have had workstations were certain zac commands were unavailable (like "refresh") and an uninstall/reinstall corrected that.
0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.