Highlighted
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.
6891 views

Status 10.3.1 clients not loggin in ?

guess we're not the only ones,

we've got the situation right now were some, a few, machines do log in
transparently through zen.

Some machines which can login through zen through a 2nd pop-up

and,, a LOT of machines not loggin in even through the pop-up..


Server w2k03, server was running 10.2.2, one could expect/hope/believe
that it really should work BETTER.
Un-install, re-install, un-reg re-reg, etc.. wtf ?.....zen was
supposed to make administration easier, not create MORE work

Tid's at novell..?.. yeah, sure,, look if the msi for casa/token,etc,
is installed successfully......, Off course, we really want to go
around manually checking each d...n machine....

All these beta-issues could be ok with some trialware or freeware, but
Novell, u'r charging people for this SW
and yes,, I've told our contact at novell the same thing )
and yes, we have had SR's opened without ANY benefit whatsoever..



sorry for the ranting,, but does anyone know of a good/sure way to get
standard xp or win7 pc's simply do what they should ?
10.2.2 worked,, make 10.3.1 work to...please



Labels (2)
0 Likes
44 Replies
melnikok Absent Member.
Absent Member.

Re: Status 10.3.1 clients not loggin in ?

I am having this issue as well from 10.3.0 to 10.3.1. Did you find a fix??

emerson.nospam@charger.se;2012900 wrote:
guess we're not the only ones,

we've got the situation right now were some, a few, machines do log in
transparently through zen.

Some machines which can login through zen through a 2nd pop-up

and,, a LOT of machines not loggin in even through the pop-up..


Server w2k03, server was running 10.2.2, one could expect/hope/believe
that it really should work BETTER.
Un-install, re-install, un-reg re-reg, etc.. wtf ?.....zen was
supposed to make administration easier, not create MORE work

Tid's at novell..?.. yeah, sure,, look if the msi for casa/token,etc,
is installed successfully......, Off course, we really want to go
around manually checking each d...n machine....

All these beta-issues could be ok with some trialware or freeware, but
Novell, u'r charging people for this SW
and yes,, I've told our contact at novell the same thing )
and yes, we have had SR's opened without ANY benefit whatsoever..



sorry for the ranting,, but does anyone know of a good/sure way to get
standard xp or win7 pc's simply do what they should ?
10.2.2 worked,, make 10.3.1 work to...please
0 Likes
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: Status 10.3.1 clients not loggin in ?

sorry to say,, no, not yet,
we've got some that work, but we really can't tell why some machines
login in while other don't. There's no clear pattern.

What we DO know is that 10.3.1 IS the issue. 10.2.2 worked without
these issues on both the xp's and win7's.
Now ? well, life's been easier



On Mon, 23 Aug 2010 19:36:01 GMT, melnikok
<melnikok@no-mx.forums.novell.com> wrote:

>
>I am having this issue as well from 10.3.0 to 10.3.1. Did you find a
>fix??
>
>emerson.nospam@charger.se;2012900 Wrote:
>> guess we're not the only ones,
>>
>> we've got the situation right now were some, a few, machines do log in
>> transparently through zen.
>>
>> Some machines which can login through zen through a 2nd pop-up
>>
>> and,, a LOT of machines not loggin in even through the pop-up..
>>
>>
>> Server w2k03, server was running 10.2.2, one could expect/hope/believe
>> that it really should work BETTER.
>> Un-install, re-install, un-reg re-reg, etc.. wtf ?.....zen was
>> supposed to make administration easier, not create MORE work
>>
>> Tid's at novell..?.. yeah, sure,, look if the msi for casa/token,etc,
>> is installed successfully......, Off course, we really want to go
>> around manually checking each d...n machine....
>>
>> All these beta-issues could be ok with some trialware or freeware, but
>> Novell, u'r charging people for this SW
>> and yes,, I've told our contact at novell the same thing )
>> and yes, we have had SR's opened without ANY benefit whatsoever..
>>
>>
>>
>> sorry for the ranting,, but does anyone know of a good/sure way to get
>> standard xp or win7 pc's simply do what they should ?
>> 10.2.2 worked,, make 10.3.1 work to...please


0 Likes
melnikok Absent Member.
Absent Member.

Re: Status 10.3.1 clients not loggin in ?

The only way I've found to fix it without uninstalling the agent is to uninstall both casa programs and reinstall. That has worked twice for me. I have 40 more to go. I had 10.3.0 and everything worked great, but they were fresh installs and not upgrades from 10.2.?.
0 Likes
Knowledge Partner
Knowledge Partner

Re: Status 10.3.1 clients not loggin in ?

melnikok;2014303 wrote:
The only way I've found to fix it without uninstalling the agent is to uninstall both casa programs and reinstall. That has worked twice for me. I have 40 more to go. I had 10.3.0 and everything worked great, but they were fresh installs and not upgrades from 10.2.?.


Have you also tried rebuilding the client deployment packages?

-Willem
0 Likes
melnikok Absent Member.
Absent Member.

Re: Status 10.3.1 clients not loggin in ?

To be honest I have not tried that. I have to fix all the broken one's first. I have told everyone to stop installing the agent until I have fix the broken one's then I will work on fixing the install. I am not sure if it breaks when it is a fresh install. I will try that hopefully today. I KNOW it breaks when it is an upgrade from 10.3.0.
0 Likes
Knowledge Partner
Knowledge Partner

Re: Status 10.3.1 clients not loggin in ?

Have you (@emerson & @melnikok) opened an SR against this issue?

If you have the SR numbers I might be able to check what's happening there and if there are some things we could try to digg out the source.

Thanks,
Willem
0 Likes
joebrug Trusted Contributor.
Trusted Contributor.

Re: Status 10.3.1 clients not loggin in ?

Sounds fairly similar to a problem I'm having, but I'm only seeing the issues on the terminal servers (win2k3) that zcm agent is installed on. I've only put Zcm on these boxes since 10.3.1 came out, so I cant say whether or not it worked prior to 10.3.1. I have a box current sitting at a zenworks login window that will not let me log in. I'm sure if I reboot the server, it'll be fine.. dont want to do that till novell sees it.

#novell on efnet
0 Likes
Knowledge Partner
Knowledge Partner

Re: Status 10.3.1 clients not loggin in ?

And we'd be interested to hear about your findings! 🙂

-Willem
0 Likes
joebrug Trusted Contributor.
Trusted Contributor.

Re: Status 10.3.1 clients not loggin in ?

Had a novell tech and a zen developer on system messing around.. ended up sending them a dump of the zenworks service crash (zenworks service keeps crashing on my terminal servers and causing all kinds of weird issues). They're supposed to get back to me with what they find out from the dumps.

#novell on efnet
0 Likes
Knowledge Partner
Knowledge Partner

Re: Status 10.3.1 clients not loggin in ?

Thanks for the update... curious to know what they find.

Cheers,
Willem
0 Likes
Adeckert1 Absent Member.
Absent Member.

Re: Status 10.3.1 clients not loggin in ?

Hello together,
I have the same problem with 10.3.1 agent, updating from 10.2.0. After all I deinstalled the agent and installed manually the 10.3.1 Agent from the Agent Download Page of my ZCM Server. The Client installed, but the login is greyed out. After restarting the Zenworks Agent service I get the login avalaible and a error message User/password ist wrong or the Certioficates are wrong. Both are ok. In the Message and Event log I see Registration.GeneralRefreshError in Modul Registration Modul. Error: Method not Found 'Int32 Novell.Casa.Client.Auth.Authtoken.SetHostsCertList (System.Collection.Generic.Dictionary'2)

Andy
0 Likes
joebrug Trusted Contributor.
Trusted Contributor.

Re: Status 10.3.1 clients not loggin in ?

Ditto.. today they came back and requested some files from the .net folder, and a screenshot of the .net installations from Add/Remove programs

#novell on efnet
0 Likes
Knowledge Partner
Knowledge Partner

Re: Status 10.3.1 clients not loggin in ?

joebrug;2017197 wrote:
Ditto.. today they came back and requested some files from the .net folder, and a screenshot of the .net installations from Add/Remove programs


Ok, thanks for the update... hope they find something they can use!
0 Likes
joebrug Trusted Contributor.
Trusted Contributor.

Re: Status 10.3.1 clients not loggin in ?

Alright, support came back and said to install .net 3.5 Sp1 and a bunch of patches for all the .net's on the system. Particularly a file called mscorwks.dll
"Just install the newer version, and then check that the mscorwks.dll is "2.0.50727.3053" or later. Reboot, and then see if we have better results."

Keeping my eye on things now.. hopefully no more crashes.

#novell on efnet
0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.