Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.
2066 views

Unable to deploy agent

Hi All,
I have installed ZENworks Configuration management service on
SLES-SP1,
I'm trying now to deploy an agent on a windows machine, but it gives
me
error,
from the /var/log/messages file I read the following:

veryModule Unable to determine setting:
com.novell.zenworks.settings.deployment.WinProxy. Returning the empty

string. Unable to determine setting:
com.novell.zenworks.settings.deployment.WinProxy. Returning the empty

string.

I need to solve this problem.
- is there any other method to view more descriptive logs?




Labels (2)
0 Likes
7 Replies
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: Unable to deploy agent

Mohamed,

do you have a window proxy configured?
http://www.novell.com/documentation/zcm10/zcm10_discovery_deployment/data/bapswz9.html


--

Shaun Pond





0 Likes
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: Unable to deploy agent

Now I have installed the agent manually from
https://server_name/zenworks-setup
and try to register by :

c:> zac reg -u administartor https://server_name

and the given error is:

Unable to register with the server at: https://server_name.
RegisterUser - Unable to register with any service

0 Likes
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: Unable to deploy agent

Mohamed,

I ask the same question: do you have a windows proxy configured?

--

Shaun Pond


0 Likes
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: Unable to deploy agent

Thanks shaun for your help
After I have configured a windows proxy according to document, I tried to
deploy agent to another windows xp machine but in zenworks control center
it gives me:

Deployment Details Error: Unable to connect to device

0 Likes
Highlighted
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: Unable to deploy agent

Mohamed,

and you have met the pre-requisites shown here? http://www.novell.com/documentation/zcm10/zcm10_discovery_deployment/data/batayeu.html

--

Shaun Pond


0 Likes
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: Unable to deploy agent

Yes
I do not have a firewall installed, and I have enabled simple file share
on windows xp clients

0 Likes
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: Unable to deploy agent

Mohamed,

OK - to get better logging of deployment, edit
Novell\ZENworks\conf\loader\deployment.xml and change
Parameter Name="logLevel">INFO
replace INFO with FINER, then restart the logger service. When you next
do a deployment you should get better info in the zmd-messages.log

--

Shaun Pond


0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.