Welcome Serena Central users! CLICK HERE
The migration of the Serena Central community is currently underway. Be sure to read THIS MESSAGE to get your new login set up to access your account.
lenzlinger Absent Member.
Absent Member.
780 views

Update to 1.0.1.3 Baselined but not deployed to the devices

Hi

I have tried to upgrade my ZCM-Server from 10.1.2a to 10.1.3 in ZCC with System Updates. Downloading works fine. I select the downloaded Update 10.1.3 and start "Deploy Update to devices".

After a few minutes status goes to "Baselined". Under "Deploying System Updates" there was always a "0" in the column "Pending" but in the column "Successfull" there was a entry for every of my devices from beginning.

When i check my devices (clients and ZCM-Server) , they have not the new agent installed, it's 10.1.2. When i install the agent directly from the Zcm-Server with the link "Download ZENWorks Tools" its the 10.1.2 Agent.

I have deleted all of the old Updates in ZCC System Updates and downloaded the Update again. Redeploying goes to "baselined" directly after starting the deployment.

I downloaded then the 10.1.3 Update manually from the novell website, delete all of the old Updates in ZCC System Updates and reinstall the Update manually with "zman sui" directly on the server. Same effect...

"zac ref" does also not work...

So, my server and the client agents are not updated !!! But it shows like they are updated...

Any idea?

PS:

We had two Servers. The DB is Sybase on a separate virtualized (VMWare ESX 3.5) SLES10SP2-Server named ZCM-DB. The ZCM-Server named ZCM is also virtualized on ESX 3.5 and its also SLES10SP2.

My Upgradepath startet with 10.1.0, updatet to 10.1.1, then to 10.1.2a, then to 10.1.3.

Lenzlinger Soehne AG Rolf Wuergler CIO IT-Services
Labels (2)
0 Likes
2 Replies
Knowledge Partner
Knowledge Partner

Re: Update to 1.0.1.3 Baselined but not deployed to the devi

lenzlinger;1749982 wrote:
Hi

I have tried to upgrade my ZCM-Server from 10.1.2a to 10.1.3 in ZCC with System Updates. Downloading works fine. I select the downloaded Update 10.1.3 and start "Deploy Update to devices".

After a few minutes status goes to "Baselined". Under "Deploying System Updates" there was always a "0" in the column "Pending" but in the column "Successfull" there was a entry for every of my devices from beginning.

When i check my devices (clients and ZCM-Server) , they have not the new agent installed, it's 10.1.2. When i install the agent directly from the Zcm-Server with the link "Download ZENWorks Tools" its the 10.1.2 Agent.

I have deleted all of the old Updates in ZCC System Updates and downloaded the Update again. Redeploying goes to "baselined" directly after starting the deployment.

I downloaded then the 10.1.3 Update manually from the novell website, delete all of the old Updates in ZCC System Updates and reinstall the Update manually with "zman sui" directly on the server. Same effect...

"zac ref" does also not work...

So, my server and the client agents are not updated !!! But it shows like they are updated...

Any idea?

PS:

We had two Servers. The DB is Sybase on a separate virtualized (VMWare ESX 3.5) SLES10SP2-Server named ZCM-DB. The ZCM-Server named ZCM is also virtualized on ESX 3.5 and its also SLES10SP2.

My Upgradepath startet with 10.1.0, updatet to 10.1.1, then to 10.1.2a, then to 10.1.3.


Tried restarting the server? I've always needed to completely restart our ZCM running on SLES10SP2 to get the update applied.

Thomas

Thomas
0 Likes
Highlighted
lenzlinger Absent Member.
Absent Member.

Re: Update to 1.0.1.3 Baselined but not deployed to the devi

Hi Thomas...

I have both servers restarted...

Rolf

Lenzlinger Soehne AG Rolf Wuergler CIO IT-Services
0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.