Highlighted
Frequent Contributor.. Frequent Contributor..
Frequent Contributor..
1100 views

DP10 - VM in Cluster Hyper-V backup, host WMI connection error

Jump to solution

Hi,

Error message when you back up a VM on Host 1 when the VM is on Host 2, on a Hyper-V cluster:

" ...

Host 'hvh01.nnnnnnnn.local':
Cannot connect through WMI using Hyper-V credentials.

Cannot find the following virtual machines:
'XXX (GUID: AF60A406-9AFD-4873-AA9B-xxxxxxxxxx)'

..."

DP 10.03

Cluster login: User with Domain Admin previleges.

Client: Cluster Hyper-V - ok

Client System: hosts Hyper-V 1 and 2 - ok

If VM is in Host 1 and the Virtual Environment - VE Settings was for Host1 - Backup OK

If VM was in Host 2 and Virtual Environment - VE Settings was for Host1 - Backup NotOK

Being a Hyper-V cluster environment Host1 and Host2, because Virtual Environement - VE Settings

was configured for Host1, if the VM is on host 2, should not the backup be successful?

Any soluctions ??

2018-06-22 17_23_12-Remote Desktop Manager Free [PMGMT17 (Backups)].jpg2018-06-22 17_31_13-Remote Desktop Manager Free [PMGMT17 (Backups)].jpg

 

Regards,

 

Alfredo Santos

 

 

0 Likes
1 Solution

Accepted Solutions
Highlighted
Respected Contributor.. Respected Contributor..
Respected Contributor..

Re: DP10 - VM in Cluster Hyper-V backup, host WMI connection error

Jump to solution

Hi,

We re-install the agent, then manually export the cluster nodes.

Also, we updated the account password.

Then solved our problem.

View solution in original post

7 Replies
Highlighted
Micro Focus Expert
Micro Focus Expert

Re: DP10 - VM in Cluster Hyper-V backup, host WMI connection error

Jump to solution

Hello Alfredo, 

You can try create a backup specification poiting to host 2 instead of host 1. 

Also, check that same user is running the Inet service on both servers. 

Regards,  

Andres Fallas Salazar
Customer Support Engineer

If you find that this or any other post resolves your issue, please be sure to mark it as an accepted solution.
If you are satisfied with anyone’s response please remember to give them a LIKE by clicking on the bottom at the left of the post and show your appreciation.
0 Likes
Highlighted
Respected Contributor.. Respected Contributor..
Respected Contributor..

Re: DP10 - VM in Cluster Hyper-V backup, host WMI connection error

Jump to solution

Dear @Victor_F_DP Your solution is work-full but i would like to add one point, if vm moves to different node i could not take that machines backup.

And every month i need to modify scheduled jobs.

How we can pass this problem?

0 Likes
Highlighted
Micro Focus Expert
Micro Focus Expert

Re: DP10 - VM in Cluster Hyper-V backup, host WMI connection error

Jump to solution

Hi @mtduran

Knowing that, the best option is to use the cluster name instead of a node name. So if the VM changes from one node to other the cluster will resolve the correct one. 

 

Andres Fallas Salazar
Customer Support Engineer

If you find that this or any other post resolves your issue, please be sure to mark it as an accepted solution.
If you are satisfied with anyone’s response please remember to give them a LIKE by clicking on the bottom at the left of the post and show your appreciation.
0 Likes
Respected Contributor.. Respected Contributor..
Respected Contributor..

Re: DP10 - VM in Cluster Hyper-V backup, host WMI connection error

Jump to solution

Hi @Victor_F_DP 

When i used cluster names, i could not see all devices under the device list.

I already checked csv mappings & every data store are mapping well.

For this reason where i need to check?

 

0 Likes
Highlighted
Micro Focus Expert
Micro Focus Expert

Re: DP10 - VM in Cluster Hyper-V backup, host WMI connection error

Jump to solution

With devices you mean Tape Libraries, VTLs, StoreOnce...?

If so, the fact that you use the cluster name should not affect this other screen. 

What is your DP version? This can be a code issue. 

Andres Fallas Salazar
Customer Support Engineer

If you find that this or any other post resolves your issue, please be sure to mark it as an accepted solution.
If you are satisfied with anyone’s response please remember to give them a LIKE by clicking on the bottom at the left of the post and show your appreciation.
0 Likes
Highlighted
New Member..
New Member..

Re: DP10 - VM in Cluster Hyper-V backup, host WMI connection error

Jump to solution

Hi,

I have the same issue on my environment after upgrade from dp 9.09 to dp 10.60.

I assume that you already found solution. What was the root cause? How you fixed this issue please?

 

0 Likes
Highlighted
Respected Contributor.. Respected Contributor..
Respected Contributor..

Re: DP10 - VM in Cluster Hyper-V backup, host WMI connection error

Jump to solution

Hi,

We re-install the agent, then manually export the cluster nodes.

Also, we updated the account password.

Then solved our problem.

View solution in original post

The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.