Commander
Commander
936 views

OB2DBG debug files are created without being enabled in 10.50 DP

Jump to solution

Hello, after updating DP 10.10 to 10.50 the temp folder began to fill with txt OB2DBG and it weighs many GB, filling the disk quickly both on the server and on the clients, we have not made any change other than just the update , someone who has some idea what can be done. Help 😞

0 Likes
1 Solution

Accepted Solutions
Commander
Commander

Hi @Victor_F_DP , we did not find anything in that option, however, looking in the windows regedit for something with OB2DBG we found that line which we eliminated and finally the txt that were generated by the SYSTEM user stopped appearing.

Ima_8.jpg

 Thank you very much for all the support and patience.

View solution in original post

0 Likes
16 Replies
Micro Focus Frequent Contributor
Micro Focus Frequent Contributor

Hello,

Please try to reboot the server. 
If after the reboot still having issues with the debugs, check if you have the variable OB2DBG , set in the (omnirc for windows systems or .omnirc for UX systems).

Rgds

/TR

0 Likes
Micro Focus Expert
Micro Focus Expert

Hello @RCASTILLOS

Since DP 10.40, sometimes, in just specific cases, the environmental variable OB2DBG remains after the upgrade/install. 

You can try this: 

For Windows: Right click in This PC > Properties > Advanced System Settings > Environment Variables
For Linux: unset OB2DBG

 

Then restart the services. 

Andres Fallas Salazar
Customer Support Engineer

If you find that this or any other post resolves your issue, please be sure to mark it as an accepted solution.
If you are satisfied with anyone’s response please remember to give them a LIKE by clicking on the bottom at the left of the post and show your appreciation.
0 Likes
Commander
Commander

Hello, you just have the attached.

0 Likes
Commander
Commander

Hi @Victor_F_DP , i found the following, should I delete that line?

Ima_2.JPG

0 Likes
Micro Focus Expert
Micro Focus Expert

@RCASTILLOS

Yes, delete that line and restart the services. That should stop the debugs. 

Regards, 

Andres Fallas Salazar
Customer Support Engineer

If you find that this or any other post resolves your issue, please be sure to mark it as an accepted solution.
If you are satisfied with anyone’s response please remember to give them a LIKE by clicking on the bottom at the left of the post and show your appreciation.
0 Likes
Commander
Commander

Hi @Victor_F_DP ,i proceeded with the suggestion, and after restarting the server I see that the txt's still appear. 😞

Ima_3.JPG

will it be an error of the same version 10.50?

0 Likes
Micro Focus Expert
Micro Focus Expert

@RCASTILLOS

The user mentioned there is who performed the upgrade? If it was other, check the variable under that user too. 

And do the following: 

  1. Remove the variable. 
  2. Stop the services. 
  3. Remove all the debugs created. 
  4. Check with Process Explorer or Task Manager that no process from Omniback are still running. If so, kill it. 
  5. Start the services and check. 

Regards, 

Andres Fallas Salazar
Customer Support Engineer

If you find that this or any other post resolves your issue, please be sure to mark it as an accepted solution.
If you are satisfied with anyone’s response please remember to give them a LIKE by clicking on the bottom at the left of the post and show your appreciation.
0 Likes
Commander
Commander

Hi @Victor_F_DP , the client uses a single user for the DP, there are no others.
We carry out the steps you indicate, but the txt's still appear ... it's really weird.

Ima_4.JPG

0 Likes
Micro Focus Expert
Micro Focus Expert

There is at least one process there running. Can you try to reboot the server? 

Andres Fallas Salazar
Customer Support Engineer

If you find that this or any other post resolves your issue, please be sure to mark it as an accepted solution.
If you are satisfied with anyone’s response please remember to give them a LIKE by clicking on the bottom at the left of the post and show your appreciation.
0 Likes
Commander
Commander

Hi @Victor_F_DP , we stopped all services, we checked that no process with the name of Omniback is running, we deleted all the content of the tmp folder, we waited a few minutes to validate that no txt appears and when confirming this we proceeded to restart the server, but despite this still keeps showing up after reboot. 😞

Ima_6.jpg

0 Likes
Micro Focus Expert
Micro Focus Expert

Probably there is other site where the variable is saved. 
Could you please check the OB2DBG variable for any other user too. Just to confirm if there is other location. 

 

Andres Fallas Salazar
Customer Support Engineer

If you find that this or any other post resolves your issue, please be sure to mark it as an accepted solution.
If you are satisfied with anyone’s response please remember to give them a LIKE by clicking on the bottom at the left of the post and show your appreciation.
0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.