Highlighted
Trusted Contributor.
Trusted Contributor.
164 views

mount request on restore, cannot find tape because display is label not barcode

hi Experts!

 

greetings!

 

may i have your expertise on this matter?

 

we just got new client, and details in the transition has so many missed. so we almost no detials at all.

 

my questions is. i got a restore, when i do it, it needs tapes but the thing is i cannot find the tape label because we used bar code. so i cannot find the label display because i dont know the bar code of  that.

can you assist me on this?

SAMPLE-TAPE-MONTHLY_81

 

we used bar code, so i don't know how to find that tape label since we used bar code.

 

 

thank you.

Labels (1)
0 Likes
5 Replies
Highlighted
Acclaimed Contributor.
Acclaimed Contributor.

Re: mount request on restore, cannot find tape because display is label not barcode

hi ,

You may have to do a one-by-one scan of the cartridges to refresh the IDB of the location of all the cartridges or just do it on what you suspect may be the restoration you need

 

Please assign a kudo to this post, if you find it useful.
Highlighted
Trusted Contributor.
Trusted Contributor.

Re: mount request on restore, cannot find tape because display is label not barcode

hi,

 

we have at least 400 tapes, is there any other way to view the tapes details as barcode and not as label?

 

i check in media.log and no other details of the tape except this.

6/19/2019 10:25:39 PM 4b10fea9:5899a2c8:1048:0005 "SAMPLE-TAPE-MONTHLY_81" [IMPORT]

0 Likes
Highlighted
Trusted Contributor.
Trusted Contributor.

Re: mount request on restore, cannot find tape because display is label not barcode

hi EXperts,

 

anyone can help me? why the display is label not barcode, and why i can only find IMPORT in SAMPLE-TAPE-MONTHLY_81? there no other details on that tape in media.log. do they import it before? then where do they transfer the tape?

 

9 10:25:39 PM 4b10fea9:5899a2c8:1048:0005 "SAMPLE-TAPE-MONTHLY_81" [IMPORT]
6/19/2019 10:27:10 PM e632580a:5d0a0b9d:0758:7774 "SAM-CG3-4500-CATALYST-VM-POOL_75664" [2019/06/19-130]
6/19/2019 10:27:27 PM e632580a:5d0a0b9d:0758:7774 "SAM-CG3-4500-CATALYST-VM-POOL_75664" [TAPE WRITE STATISTICS] Logical drive: PR-SAMMLABAKPMS002-VMIMG_GW1 [GW 5968:3:12004161652339539851]:
Errors corrected with no delay: 0
Errors corrected with delay: 0
Total: 0
Total errors corrected: 0
Total correction algorithm processed: 0
Total bytes processed: 0
Total uncorrected errors: 0

6/19/2019 10:27:29 PM e632580a:5d0a4651:0758:79b5 "SAM-CG3-4500-CATALYST-VM-POOL_75884" [AUTOINITIALIZATION]
6/19/2019 10:27:29 PM e632580a:5d0a4651:0758:79b5 "SAM-CG3-4500-CATALYST-VM-POOL_75884" [2019/06/19-130]
6/19/2019 10:27:42 PM e632580a:5d0a4651:0758:79b5 "SAM-CG3-4500-CATALYST-VM-POOL_75884" [2019/06/19-130]

0 Likes
Highlighted
Trusted Contributor.
Trusted Contributor.

Re: mount request on restore, cannot find tape because display is label not barcode

hi,

 

really need some info on this.

 

anyone can help me? why the display is label not barcode, and why i can only find IMPORT in SAMPLE-TAPE-MONTHLY_81? there no other details on that tape in media.log. do they import it before? then where do they transfer the tape?

 

9 10:25:39 PM 4b10fea9:5899a2c8:1048:0005 "SAMPLE-TAPE-MONTHLY_81" [IMPORT]
6/19/2019 10:27:10 PM e632580a:5d0a0b9d:0758:7774 "SAM-CG3-4500-CATALYST-VM-POOL_75664" [2019/06/19-130]
6/19/2019 10:27:27 PM e632580a:5d0a0b9d:0758:7774 "SAM-CG3-4500-CATALYST-VM-POOL_75664" [TAPE WRITE STATISTICS] Logical drive: PR-SAMMLABAKPMS002-VMIMG_GW1 [GW 5968:3:12004161652339539851]:
Errors corrected with no delay: 0
Errors corrected with delay: 0
Total: 0
Total errors corrected: 0
Total correction algorithm processed: 0
Total bytes processed: 0
Total uncorrected errors: 0

6/19/2019 10:27:29 PM e632580a:5d0a4651:0758:79b5 "SAM-CG3-4500-CATALYST-VM-POOL_75884" [AUTOINITIALIZATION]
6/19/2019 10:27:29 PM e632580a:5d0a4651:0758:79b5 "SAM-CG3-4500-CATALYST-VM-POOL_75884" [2019/06/19-130]
6/19/2019 10:27:42 PM e632580a:5d0a4651:0758:79b5 "SAM-CG3-4500-CATALYST-VM-POOL_75884" [2019/06/19-130]

0 Likes
Highlighted
Micro Focus Expert
Micro Focus Expert

Re: mount request on restore, cannot find tape because display is label not barcode

Hello @SNB_jgs1

That details in the media.log shows that tape where imported, and then used to perform a backup. 

This tape was not initializated in that CM. 

If there is no details after, is because DP was not aware of any other operation of the tape (removal, export, change of slot). 

The barcode as label is only allowed when the tape is firstly initialized in the CM, including the formatting. And also if the library supports it. 

Knowing that, what I can suggest is to search between the pools and found the tape. Then scan it and perform the restore. 

Andres Fallas Salazar
Customer Support Engineer

If you find that this or any other post resolves your issue, please be sure to mark it as an accepted solution.
If you are satisfied with anyone’s response please remember to give them a LIKE by clicking on the bottom at the left of the post and show your appreciation.
0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.