Welcome Serena Central users! CLICK HERE
The migration of the Serena Central community is currently underway. Be sure to read THIS MESSAGE to get your new login set up to access your account.
Highlighted
ecmastrean
Visitor.
120 views

Dell 3190 USB to LAN imaging issues

When imaging Dell Latitude 3190 laptops which do not have a NIC, a USB to LAN adapter must be used.  When some computers PXE boot, it shows the client MAC (which is really from the USB adapter), client IP and server IP.  It sends queries to the imaging server then it says Contacting ZENworks Preboot Policy Service ...Done.  Then immediately after we see PXE-MOF: Exiting PXE Boot.  See attachment.  It doesn't say no work to do, or loading grub.  We are using ZENworks 17.4 and this is the same behavior on Linux and WinPE imaging.  We have also seen the Microsoft Surface do the same thing which also requires a USB to LAN adapter.

In our case, some 3190's would image, others would not.  The problem follows the USB adapter, not the computer.  Then after a varying amount of time, whatever IP/MAC tied to an adapter will start working and allow a computer to image and another USB adapter with another  IP/MAC will stop working.  We have seen this across multiple locations using different imaging servers.  But in every case, 3 computers image fine and the rest do not.  So if we are trying to image 6 computers, 3 will work and the rest will not. Until some time passes and then after retrying imaging over and over again, the remaining 3 will finally be able to image.

I am told by the network admin that a switch that sees the same MAC/IP combination should not have a problem passing traffic to it.  It is when the MAC and IP keep changing that could cause problems.  But in this case, even moving the USB adapter from computer to computer, the same MAC/IP combination is retained.

The computers we are trying to image are new, out of the box so they do not have ZEN or any image safe data.

Has anyone had this problem before?

0 Likes
2 Replies
Micro Focus Expert
Micro Focus Expert

Re: Dell 3190 USB to LAN imaging issues

Pondering.....Will think about this..

--
Please give a hearty thumbs up to any post you find helpful!
To find articles by Craig Wilson simply follow the link: Craig Wilson's Tips!
0 Likes
Micro Focus Expert
Micro Focus Expert

Re: Dell 3190 USB to LAN imaging issues

https://support.microfocus.com/kb/doc.php?id=3418069

Maybe set imaging logging to debug?

%ZENWORKS_HOME%\logs\preboot\novell-pbserv.log (Most interesting)
%ZENWORKS_HOME%\logs\preboot\novell-tftp.log (May be useful)
%ZENWORKS_HOME%\logs\preboot\novell-zmgprebootpolicy.log (May be useful)
 
You would need to edit each related CONF.
 
--
Please give a hearty thumbs up to any post you find helpful!
To find articles by Craig Wilson simply follow the link: Craig Wilson's Tips!
0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.