danw-mhtn
Visitor.
1058 views

Filr appliance, /vastorage and indexing lesson learned

I have learned the hard way about the size of the /vastorage. We had no problems when version 1.2 was running, but shortly after upgrading to version 2 the ability to upload files would stop.

The problem was that the /vastorage we had (200 GB) was 88% full. After doubling the size to 400 GB, the problem ceased. After the increase in size, the amount of space consumed was 44%. Within a week it had swollen to 52%. I suspect it will continue to go up.

The documentation is not clear on the size, but says something like /vastorage needs to be 3x the amount uploaded to the user’s “personal storage”. We had “personal storage” turned off, so I originally felt we would have no problem.

Tech support informed me that the Filr appliance uses /vastorage for indexing. If you have “index the content of files” turned on you will need a minimum of 1.1 MB per file indexed. With 5,469,533 files, my /vastorage would need to be well over 5.75 TB. Now the 3x statement in the documentation and - Holy cow! That is apparently part of what is required, and tech support would not commit to a formula for sizing other than to say contact my sales rep to arrange for consulting from Micro Focus to help me build out the system I want. (right!)

So, the lesson learned is that it’s no wonder that the tech support person said most people turn that feature (index the content) off. So much for searching more than file names. I’m kinda bummed. I am turning off "index the content".
0 Likes
1 Reply
AutomaticReply Absent Member.
Absent Member.

Re: Filr appliance, /vastorage and indexing lesson learned

DanW-MHTN,

It appears that in the past few days you have not received a response to your
posting. That concerns us, and has triggered this automated reply.

These forums are peer-to-peer, best effort, volunteer run and that if your issue
is urgent or not getting a response, you might try one of the following options:

- Visit https://www.microfocus.com/support-and-services and search the knowledgebase and/or check
all the other self support options and support programs available.
- Open a service request: https://www.microfocus.com/support
- You could also try posting your message again. Make sure it is posted in the
correct newsgroup. (http://forums.microfocus.com)
- You might consider hiring a local partner to assist you.
https://www.partnernetprogram.com/partnerfinder/find.html

Be sure to read the forum FAQ about what to expect in the way of responses:
http://forums.microfocus.com/faq.php

Sometimes this automatic posting will alert someone that can respond.

If this is a reply to a duplicate posting or otherwise posted in error, please
ignore and accept our apologies and rest assured we will issue a stern reprimand
to our posting bot.

Good luck!

Your Micro Focus Forums Team
http://forums.microfocus.com



0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.