Micro Focus Frequent Contributor
Micro Focus Frequent Contributor
5263 views

sourceanalyzer returns non-zero exit status during translation (Visual Studio build)

Hi all

Using SCA 4.30 on Windows Server 2008 R2 SP1, i noticed when running sourceanalyzer for translation phase the exit code is 1 (error) even the translation appears step to be ok:

c:\jenkins-r45\workspace\DEVOPS-R4.5-BUILD-iBank-TFS-DOTNET>sourceanalyzer -b iBank_Investor "C:\Program Files (x86)\Microsoft Visual Studio 11.0\\Common7IDE\devenv.exe" /REBUILD debug iBank_Investor.sln

c:\jenkins-r45\workspace\DEVOPS-R4.5-BUILD-iBank-TFS-DOTNET>echo %ERRORLEVEL%
1

It can cause issue on CI build if the result of the error code is checked (build failure)

On Jenkins you don't have this problem if you stage this immediately with the scan step inside the same build step block:

Any clue why it returns non zero status during the translation?

Regards

Laurent

Labels (2)
0 Likes
1 Reply
Highlighted
Regular Contributor.. dandreica Regular Contributor..
Regular Contributor..

Re: sourceanalyzer returns non-zero exit status during translation (Visual Studio build)

Replace `devenv.exe` with `devenv.com` to see the output in your console or build logs (see MSDN for details). This might give you more information about what the error is.

0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.