tbundy427 Absent Member.
Absent Member.
1485 views

258 users, one wont auth with any phone?

SLES 11 SP3, GMS 2.1.0 build 230

user ID, groupwise ID, and Unique ID all identical
using LDAP auth and provisioning.

258 users, all but one currently working OK. Her iPhone says "cant validate server info". In fact any phone, even tried with an Android phone, will give similar message. Here is what I've done.




Removed user from the group

Once gone, clean user database references with DSAPP 2.25

Restart GMS services with RCGMS stop, followed by RCGMS start

Ran GWCHECK with Structure/index/fix problems
Ran GWCHECK with Contents/Collect stats/Attachment file check/Fix problems/Update User disk space totals
Ran GWCHECK with Structural rebuild

waited at least 10 minutes for things to settle

Re-added user.

Same issue.

Something is up with this persons account. I don't know what!
these steps haven't failed me in the past. what am I doing wrong?
Labels (1)
Tags (2)
0 Likes
5 Replies
Micro Focus Expert
Micro Focus Expert

Re: 258 users, one wont auth with any phone?

Hi,

Here's a TID: https://www.novell.com/support/kb/doc.php?id=7012048

It has information on using dsapp to fix potential problems with user authentication, and other troubleshooting steps. Perhaps worth a look/try?

Please let us know how it goes.

Cheers,
Laura Buckley

Views/comments expressed here are entirely my own.
If you find this post helpful, please show your appreciation and click on "Like" below...
0 Likes
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: 258 users, one wont auth with any phone?

On Wed, 18 Nov 2015 19:56:03 GMT, tbundy427
<tbundy427@no-mx.forums.microfocus.com> wrote:

>
> SLES 11 SP3, GMS 2.1.0 build 230
>
> user ID, groupwise ID, and Unique ID all identical
> using LDAP auth and provisioning.
>
> 258 users, all but one currently working OK. Her iPhone says "cant
> validate server info". In fact any phone, even tried with an Android
> phone, will give similar message. Here is what I've done.
>
>
>
>
> Removed user from the group
>
> Once gone, clean user database references with DSAPP 2.25
>
> Restart GMS services with RCGMS stop, followed by RCGMS start
>
> Ran GWCHECK with Structure/index/fix problems
> Ran GWCHECK with Contents/Collect stats/Attachment file check/Fix
> problems/Update User disk space totals
> Ran GWCHECK with Structural rebuild
>
> waited at least 10 minutes for things to settle
>
> Re-added user.
>
> Same issue.
>
> Something is up with this persons account. I don't know what!
> these steps haven't failed me in the past. what am I doing wrong?



Check date time:
Settings => General => Date & Time Just turn on Set Automatically or
if its already on then set the date and time manually in iOS.
0 Likes
timscotland Absent Member.
Absent Member.

Re: 258 users, one wont auth with any phone?

Alex Warmerdam;2411941 wrote:
On Wed, 18 Nov 2015 19:56:03 GMT, tbundy427
<tbundy427@no-mx.forums.microfocus.com> wrote:

>
> SLES 11 SP3, GMS 2.1.0 build 230
>
> user ID, groupwise ID, and Unique ID all identical
> using LDAP auth and provisioning.
>
> 258 users, all but one currently working OK. Her iPhone says "cant
> validate server info". In fact any phone, even tried with an Android
> phone, will give similar message. Here is what I've done.
>
>
>
>
> Removed user from the group
>
> Once gone, clean user database references with DSAPP 2.25
>
> Restart GMS services with RCGMS stop, followed by RCGMS start
>
> Ran GWCHECK with Structure/index/fix problems
> Ran GWCHECK with Contents/Collect stats/Attachment file check/Fix
> problems/Update User disk space totals
> Ran GWCHECK with Structural rebuild
>
> waited at least 10 minutes for things to settle
>
> Re-added user.
>
> Same issue.
>
> Something is up with this persons account. I don't know what!
> these steps haven't failed me in the past. what am I doing wrong?



Check date time:
Settings => General => Date & Time Just turn on Set Automatically or
if its already on then set the date and time manually in iOS.



This has to be something to do with the phone, not your system and I think that Alex has hit it on the head. DSAPP is a very useful tool if you want to clean up/maintain your GMS and therefore you want that by default.

The other possibility is that this user has an auto join feature on her wifi and there is a login page that is prompting her for authentication. If you can ensure that phone is able to open your GW Webaccess login page before setting up the GMS interaction this will ensure that anything in this area is resolved before you set up GMS.

HTH

Tim
0 Likes
tbundy427 Absent Member.
Absent Member.

Re: 258 users, one wont auth with any phone?

This wouldn't work on any phone we tried. Two iphones, and an android. Similar error.

We ran DSAPP, it said user was expired. The used was expired a while back. Removed the user from GMS. I then checked the expiry box, hit apply. Unchecked it, and applied. Also for grins ticked the require password box. Ran NDSREPAIR -U on the server, just in case. Waited a few hours, just to be sure. Put it all back and it finally worked.
0 Likes
Micro Focus Expert
Micro Focus Expert

Re: 258 users, one wont auth with any phone?

Hi,

Hooray for DSAPP - so glad that you got it all working 🙂

Cheers,
Laura Buckley

Views/comments expressed here are entirely my own.
If you find this post helpful, please show your appreciation and click on "Like" below...
0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.