Highlighted
Super Contributor.
Super Contributor.
627 views

Client Getting Progressively Slower

Hi,

We upgraded about two weeks ago to the lastest hot patch 14.2.2hp1. A week after the update we started getting reports from users of slowness with in the client. Mobile users would see new emails appear on their phones before the client itself. Manually refreshing does work to show the new emails. We temporarily fixed the issue by restarting the servers. We'll it's been a little over a week since then and its happening again. Has anyone else had this issue since updating?

Thanks
Jeremy
Labels (1)
0 Likes
4 Replies
Highlighted
Knowledge Partner
Knowledge Partner

Re: Client Getting Progressively Slower

In article <jesullivan.858tfb@no-mx.forums.microfocus.com>, Jesullivan
wrote:
> Has anyone else had this issue since updating?


No notice at this end.
What server OS & version are you on?
Any errors in the POA logs? Perhaps kick them up to verbose level.
Were the clients upgraded as well? If not what level are they at?
Does restarting just the POA make a difference or is it only rebooting
the whole server making a difference.
Is this the same box with the slow shutdown problem in the agents
forum?


Andy of
http://KonecnyConsulting.ca in Toronto
Knowledge Partner
http://forums.novell.com/member.php/75037-konecnya
If you find a post helpful and are logged in the Web interface, please
show your appreciation by clicking on the star below. Thanks!

___
“i’ve sworn an oath of solitude til the blight is purged from these lands”
Andy of Konecny Consulting in Toronto
Knowledge Partner Profile
If you find a post helpful, click the Like button below. Thanks!
0 Likes
Highlighted
Super Contributor.
Super Contributor.

Re: Client Getting Progressively Slower

We're running Windows Server 2012 R2 on both post office servers. I haven't found anything in the logs yet. They are already set to verbose. We're in the process of upgrading everyone to the lastest client. This issue seems to be affecting all users though. The first time this happened we restarted the OS. The second time we just restarted the PO Agent services. The service restart seemed to correct the issue temporarily at least. This is the same boxes we're having issues shutting down as well.

Thanks
Jeremy
0 Likes
Highlighted
Knowledge Partner
Knowledge Partner

Re: Client Getting Progressively Slower

In article <jesullivan.85hxo0@no-mx.forums.microfocus.com>, Jesullivan
wrote:
> We're running Windows Server 2012 R2 on both post office servers.

Check system resource use, starting with the basics of RAM, CPU, and
harddrive. Any of those running low will cramp your style big time on
any OS.
How much memory is used for caching rather than program data? You want
it to be much more caching than programs for efficient use
Is CPU hitting 100% much? If so check what is causing that.
Are any drives under 10% free space? See about clearing space and/or
adding more.
What AntiVirus do you have on these servers? Make sure they aren't
touching the GroupWise data directly, those folders must be excluded.

Run through the basic system hygiene of flushing temp files and perhaps
a disk defragment when you can fit that in. It is amazing how such
simple steps can clear out odd problems. Ccleaner is my favourite tool
for the cleanup part.
http://www.konecnyconsulting.ca/itnotes/pcmaint.html
And of course making sure (confirming) that the OS patches are up to
date.


Andy of
http://KonecnyConsulting.ca in Toronto
Knowledge Partner
http://forums.novell.com/member.php/75037-konecnya
If you find a post helpful and are logged in the Web interface, please
show your appreciation by clicking on the star below. Thanks!

___
“i’ve sworn an oath of solitude til the blight is purged from these lands”
Andy of Konecny Consulting in Toronto
Knowledge Partner Profile
If you find a post helpful, click the Like button below. Thanks!
0 Likes
Highlighted
Micro Focus Expert
Micro Focus Expert

Re: Client Getting Progressively Slower

Hi Jeremy,

I suggest you take a look on the POA Web Console --> Status tab --> C/S Requests Pending (under Statistics) --> do you see numbers/data in there indicating that your system is unable to process client requests in a timely manner? Please let us know.

Cheers,
Laura Buckley

Views/comments expressed here are entirely my own.
If you find this post helpful, please show your appreciation and click on "Like" below...
0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.