Highlighted
Honored Contributor.
Honored Contributor.
2195 views

GroupWise 18.01 crash dragging an email that is attached to anotheremail, to a new email

Hi

I've got a strange client crash. If a user has an email, that has an email as an attachment, and then tries to drag the email attachment to a new email,
GroupWise hangs for a moment, and then crashes.

But (and this is the strange bit), if I remote control the users PC (using TightVNC), and then do the operation for them (drag the attached email to a new email), it works (everytime).

Any ideas on this? User environment is Windows 7 Pro, fully patched. Looking in the event log, there are two Error entries :
1) .NET Runtime
Application: grpwise.exe
Framework Version: v4.0.30319
Description: The process was terminated due to an unhandled exception.
Exception Info: exception code c0000005, exception address 72CBF10B
Stack:

and on the same timestamp 2) Application Error
Faulting application name: grpwise.exe, version: 18.0.1.39782, time stamp: 0x5a8e9169
Faulting module name: GWMXLIB1.dll, version: 18.0.1.39782, time stamp: 0x5a8e9022
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x0001f10b
Faulting process id: 0x3c4
Faulting application start time: 0x01d42324c05d3540
Faulting application path: C:\Program Files (x86)\Novell\GroupWise\grpwise.exe
Faulting module path: C:\Program Files (x86)\Novell\GroupWise\GWMXLIB1.dll
Report Id: 41964679-8f2c-11e8-beab-14dae96d8227

Thanks
Kevin
Labels (1)
0 Likes
18 Replies
Highlighted
Honored Contributor.
Honored Contributor.

fwiw I just tested this and the same happens - spinning ring for a few seconds, then GroupWise 18.0.1 closes. This is on Windows 10 v1803, so it's nothing to do with the Windows version. Identical errors in the application event log as well.
0 Likes
Highlighted
Knowledge Partner
Knowledge Partner

On Tue, 24 Jul 2018 10:38:28 GMT, Kevin White <kwhite@valves.co.uk>
wrote:

>Hi
>
>I've got a strange client crash. If a user has an email, that has an email as an attachment, and then tries to drag the email attachment to a new email,
>GroupWise hangs for a moment, and then crashes.
>
>But (and this is the strange bit), if I remote control the users PC (using TightVNC), and then do the operation for them (drag the attached email to a new email), it works (everytime).
>
>Any ideas on this? User environment is Windows 7 Pro, fully patched. Looking in the event log, there are two Error entries :
>1) .NET Runtime
>Application: grpwise.exe
>Framework Version: v4.0.30319
>Description: The process was terminated due to an unhandled exception.
>Exception Info: exception code c0000005, exception address 72CBF10B
>Stack:
>
>and on the same timestamp 2) Application Error
>Faulting application name: grpwise.exe, version: 18.0.1.39782, time stamp: 0x5a8e9169
>Faulting module name: GWMXLIB1.dll, version: 18.0.1.39782, time stamp: 0x5a8e9022
>Exception code: 0xc0000005
>Fault offset: 0x0001f10b
>Faulting process id: 0x3c4
>Faulting application start time: 0x01d42324c05d3540
>Faulting application path: C:\Program Files (x86)\Novell\GroupWise\grpwise.exe
>Faulting module path: C:\Program Files (x86)\Novell\GroupWise\GWMXLIB1.dll
>Report Id: 41964679-8f2c-11e8-beab-14dae96d8227
>
>Thanks
>Kevin


This may sound strange, but have you tried updating the video driver
on the user's computer? I have fixed some quirky issues by doing
that.

--
Ken
Knowledge Partner

If this post was helpful and you are logged into the web interface,
please show your appreciation and click on the star below... Thanks!

Create and vote for enhancements!
https://www.microfocus.com/products/enhancement-request.html
--
Ken
Knowledge Partner

Create and vote for enhancements in the Idea Exchange forums within this community!
0 Likes
Highlighted
Honored Contributor.
Honored Contributor.

and just now another customer called me, reporting the same issue. can't drag attachment from one email to another.

work-around is to drag attachment to desktop, then into other email.
0 Likes
Highlighted
Knowledge Partner
Knowledge Partner

On Tue, 24 Jul 2018 16:44:02 GMT, davemrm
<davemrm@no-mx.forums.microfocus.com> wrote:

>
>and just now another customer called me, reporting the same issue.
>can't drag attachment from one email to another.
>
>work-around is to drag attachment to desktop, then into other email.


Sounds fairly repeatable. You should probably open an SR and report
this. As it is a bug, the SR should get refunded to you.

--
Ken
Knowledge Partner

If this post was helpful and you are logged into the web interface,
please show your appreciation and click on the star below... Thanks!

Create and vote for enhancements!
https://www.microfocus.com/products/enhancement-request.html
--
Ken
Knowledge Partner

Create and vote for enhancements in the Idea Exchange forums within this community!
0 Likes
Highlighted
Honored Contributor.
Honored Contributor.

ketter;2484617 wrote:
On Tue, 24 Jul 2018 16:44:02 GMT, davemrm
<davemrm@no-mx.forums.microfocus.com> wrote:

>
>and just now another customer called me, reporting the same issue.
>can't drag attachment from one email to another.
>
>work-around is to drag attachment to desktop, then into other email.


Sounds fairly repeatable. You should probably open an SR and report
this. As it is a bug, the SR should get refunded to you.

--
Ken
Knowledge Partner

If this post was helpful and you are logged into the web interface,
please show your appreciation and click on the star below... Thanks!

Create and vote for enhancements!
https://www.microfocus.com/products/enhancement-request.html


I may, but often times just making a quick report here of an easily repeatable problem causes a Micro Focus employee to become interested and report it to engineering.
0 Likes
Highlighted
Knowledge Partner
Knowledge Partner

On Tue, 24 Jul 2018 18:54:02 GMT, davemrm
<davemrm@no-mx.forums.microfocus.com> wrote:

>I may, but often times just making a quick report here of an easily
>repeatable problem causes a Micro Focus employee to become interested
>and report it to engineering.


Sure, but keep in mind this isn't the official method for reporting
bugs, so there are no guarantees that it will get picked up here.

--
Ken
Knowledge Partner

If this post was helpful and you are logged into the web interface,
please show your appreciation and click on the star below... Thanks!

Create and vote for enhancements!
https://www.microfocus.com/products/enhancement-request.html
--
Ken
Knowledge Partner

Create and vote for enhancements in the Idea Exchange forums within this community!
0 Likes
Highlighted
Micro Focus Expert
Micro Focus Expert

Hi,

There is a defect already open with engineering in this regard - bug 1099856

Cheers,
Laura Buckley

Views/comments expressed here are entirely my own.
If you find this post helpful, please show your appreciation and click on "Like" below...
0 Likes
Highlighted
Knowledge Partner
Knowledge Partner

Thank you Laura for posting that. I don't have access to that info.

--
Ken
Knowledge Partner

If this post was helpful and you are logged into the web interface,
please show your appreciation and click on the star below... Thanks!

Create and vote for enhancements!
https://www.microfocus.com/products/enhancement-request.html
--
Ken
Knowledge Partner

Create and vote for enhancements in the Idea Exchange forums within this community!
0 Likes
Highlighted
Honored Contributor.
Honored Contributor.

laurabuckley;2484662 wrote:
Hi,

There is a defect already open with engineering in this regard - bug 1099856

Cheers,


Thanks, I opened an low-priority SR just asking to be notified if/when there's an FTF for that.
0 Likes
Highlighted
Honored Contributor.
Honored Contributor.

Hi Laura
Thanks for the defect info.

I'll keep a look out for a fix. I'll also try updating video drivers, as it's seems really weird that GW doesn't crash, when using VNC to remote control a client.

Cheers
Kevin


On 25/07/2018 07:34, laurabuckley wrote:
>
> Hi,
>
> There is a defect already open with engineering in this regard - bug
> 1099856
>
> Cheers,
>
>


0 Likes
Highlighted
Honored Contributor.
Honored Contributor.

The original 18.0.2 did not fix this (nor was it alleged to), but having installed the *new* 18.0.2 released today, the problem is fixed for me. I'm not aware of anything else changing on my system that could account for this.
0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.