Highlighted
isinkasso Absent Member.
Absent Member.
1335 views

IMAP Exchange Account - Sometimes corrupt attachments

Hello Guys!

I only want to share my knowledge for people that are running in this issue.

In GW Client (tested with 2012 and 2012SP1) We have configured a IMAP Mailbox that is hosted on an remote exchange server. So we are able to manage this remote mailbox from multiple workstations.

I dont know exactly when this issue has begun for us but it has something to do with upgrading to GW2012 and/or updating the exchange. And since then we have some issues with corrupt attachments we got from this IMAP account.

Strange was that some attachments were working and others were corrupt and that thunderbird has no problems with these attachments. So after tracing this down with novell support it seems that the exchange sevrer reports a wrong filesize to the client. Novell support told me that this is not a problem of the GW client.

Anyway after setting the parameter "EnableExactRFC822Size" on the exchange site has solved our issues.

Have a nice day.

Thomas
Labels (2)
0 Likes
1 Reply
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: IMAP Exchange Account - Sometimes corrupt attachments

On 12/12/2012 1:26 AM, isinkasso wrote:
>
> Hello Guys!
>
> I only want to share my knowledge for people that are running in this
> issue.
>
> In GW Client (tested with 2012 and 2012SP1) We have configured a IMAP
> Mailbox that is hosted on an remote exchange server. So we are able to
> manage this remote mailbox from multiple workstations.
>
> I dont know exactly when this issue has begun for us but it has
> something to do with upgrading to GW2012 and/or updating the exchange.
> And since then we have some issues with corrupt attachments we got from
> this IMAP account.
>
> Strange was that some attachments were working and others were corrupt
> and that thunderbird has no problems with these attachments. So after
> tracing this down with novell support it seems that the exchange sevrer
> reports a wrong filesize to the client. Novell support told me that this
> is not a problem of the GW client.
>
> Anyway after setting the parameter "EnableExactRFC822Size" on the
> exchange site has solved our issues.
>
> Have a nice day.
>
> Thomas
>
>

thanks for letting us know
0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.