misha
New Member.
3112 views

LDAP error in DSfW

Hi.
I have SLES10 SP2+OES2 SP1 with established DSfW .
At attempt to establish GWIA, WebAccess GwMonitor there is an error at authorisation on LDAP.
I write:
cn=administrator.novell.test.ivs-Writes error the password.
(I checked the password in all truly)
PS:
TLS - Off
Labels (2)
0 Likes
7 Replies
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: LDAP error in DSfW

misha wrote:

>
> Hi.
> I have SLES10 SP2+OES2 SP1 with established DSfW .
> At attempt to establish GWIA, WebAccess GwMonitor there is an error at
> authorisation on LDAP.
> I write:
> cn=administrator.novell.test.ivs-Writes error the password.
> (I checked the password in all truly)
> PS:
> TLS - Off


Hmm...not sure if that is a supported combination. Try enabling LDAP in
dstrace and check all the screen options (except packet dump) on the
LDAP server object and see what that says.

--
Cheers,
Edward
0 Likes
ukdtom Absent Member.
Absent Member.

Re: LDAP error in DSfW

misha wrote:

> cn=administrator.novell.test.ivs


You should use comma as seperators, and also, since running DSfW,
verify with LDAP Browser the correct context.

Not sure here, but beleaves that when DSfW is installed, the "normal"
eDIr LDAP is hijacked, and turned into an AD LDAP

As such, it night me something like this instead:

cn=administrator,ou=novell,ou=test,dc=ivs

--
Tommy Mikkelsen
IT Quality A/S, Denmark
Novell Support Forums SYSOP

Sorry, but no support through email
Be a GroupWiseR, go http://www.groupwiser.net

Best Regards Tommy Mikkelsen Denmark Please Report back any success or failure, That way we all learn Sorry, but no support through email "I hate bugs".......Tommy Lee Jones, MIB
0 Likes
misha
New Member.

Re: LDAP error in DSfW

Hi!
Excuse, has wrongly specified
o=novell Instead of o=users
But I again receive error LDAP the password
I read properties administratora:
Administrator.Users.test.ivs
I write
cn=administrator,o=users,test,ivs
cn=administrator,users,test,ivs
cn=administrator.users.test.ivs
.administrator.users.test.ivs I have checked up installation DSfW on
TID 7001884-OK
0 Likes
ukdtom Absent Member.
Absent Member.

Re: LDAP error in DSfW

Sorry, but did you at all try what I suggested, regarding verify with
LDAP Browser ?

http://www.mcs.anl.gov/~gawor/ldap/index.html


--
Tommy Mikkelsen
IT Quality A/S, Denmark
Novell Support Forums SYSOP

Sorry, but no support through email
Be a GroupWiseR, go http://www.groupwiser.net

Best Regards Tommy Mikkelsen Denmark Please Report back any success or failure, That way we all learn Sorry, but no support through email "I hate bugs".......Tommy Lee Jones, MIB
0 Likes
elarsson Absent Member.
Absent Member.

Re: LDAP error in DSfW

Unfortunately, authentication with DSfW is only going to be part of the picture. Most likely, the installer is going to encounter difficulty creating the WebAccess objects using the AD emulation LDAP running on ports 389 and 636.

If you don't have a standard NLDAP server in the tree to point the installer at, I suggest pointing it at ports 1389 (or 1636 for SSL/LDAP) on the DSfW server. These LDAP ports expose standard eDirectory LDAP functionality on a DSfW server.
0 Likes
misha
New Member.

Re: LDAP error in DSfW

Other variant has tried.
Has inserted server OES2sp1-Lin with DSfW into an existing tree (having established it on the same server by means of virtual car Xen) which without DSfW but too OES2sp1-Lin.
Preliminary having created in an existing tree the container with a remark.
All has turned out, LDAP works (cn=admin...) also it is possible to establish GWIA, WebAc, gwmonitor
Now I have Novell a tree with wood Microsoft and the controller of the domain (DC) for confidential relations with woods w2k3.
PS:
LDAP checked
ldapsearch-x-h localhost-b base context to search saMAccountName=user
ldapsearch-x-h localhost-b cn=users, dc=mydomain, dc=com saMAccountName=Administrator
0 Likes
Highlighted
ukdtom Absent Member.
Absent Member.

Re: LDAP error in DSfW

elarsson wrote:

> only going to be part of the
> picture.


Agreed

--
Tommy Mikkelsen
IT Quality A/S, Denmark
Novell Support Forums SYSOP

Sorry, but no support through email
Be a GroupWiseR, go http://www.groupwiser.net

Best Regards Tommy Mikkelsen Denmark Please Report back any success or failure, That way we all learn Sorry, but no support through email "I hate bugs".......Tommy Lee Jones, MIB
0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.