Highlighted
Absent Member.
Absent Member.
1850 views

User move problem from PO to another PO

hi all,

I have some problems when configure the new PO in my Groupwise system and move some old mailbox from old-PO to new-PO

Here is my system:
1. Current system:
Groupwise 2012 - DOM1 - PO1 (1677)

2. After configure:
Groupwise 2012 - DOM - PO1 (1677)
- PO2 (1678)

3. Send incoming & outgoing with new user in PO2 -> OKIE (Groupwise client access over 1677 to PO1 & 1678 to PO2)
Send internal -> OKIE (PO1 to PO2 and vice-versa)

4. I want to move (user1) mailbox from PO1 to PO2, but
The moving step is too fast,when r-click -> properties , user1 always shows "Pending Move. This record cannot be modified at this time." when
The "User Move Status" shows "Destination domain updated"
The new email to user1 will reach to PO2 (destination of moving) with "EFE0 Error: User not on post office [D101]"

Do you know where I'm wrong and any requirement to move mailbox from PO to another PO?
Is mailbox data transferred over MTA also?

Thanks all
Labels (2)
0 Likes
3 Replies
Highlighted
Knowledge Partner
Knowledge Partner

Re: User move problem from PO to another PO

ndhuynh;2309289 wrote:
hi all,

I have some problems when configure the new PO in my Groupwise system and move some old mailbox from old-PO to new-PO

Here is my system:
1. Current system:
Groupwise 2012 - DOM1 - PO1 (1677)

2. After configure:
Groupwise 2012 - DOM - PO1 (1677)
- PO2 (1678)

3. Send incoming & outgoing with new user in PO2 -> OKIE (Groupwise client access over 1677 to PO1 & 1678 to PO2)
Send internal -> OKIE (PO1 to PO2 and vice-versa)

4. I want to move (user1) mailbox from PO1 to PO2, but
The moving step is too fast,when r-click -> properties , user1 always shows "Pending Move. This record cannot be modified at this time." when
The "User Move Status" shows "Destination domain updated"
The new email to user1 will reach to PO2 (destination of moving) with "EFE0 Error: User not on post office [D101]"

Do you know where I'm wrong and any requirement to move mailbox from PO to another PO?
Is mailbox data transferred over MTA also?

Thanks all


As a first step, have you run a verify task (using ConsoleOne > GroupWise maintenance options for domain or po) on the domain and postoffice's?

Checking the POA logs from both po's should hopefully give some more clues on the move status. Make sure both POA's have their logging set to verbose. If the user move status still shows another state then "move completed", you can select to fully retry the user move... then keep an eye on the logs.

I assume you are running both po's with GroupWise 2012 SP2 agents?
From what you've explained, I'm also assuming both po's are running on the same server?

Also curious, prior to the user move... had you run mailbox maintenance for the user mailbox to see if structure-index & content of that mailbox was reported ok?

Cheers,
Willem
0 Likes
Highlighted
Absent Member.
Absent Member.

Re: User move problem from PO to another PO

magic31;2309304 wrote:
As a first step, have you run a verify task (using ConsoleOne > GroupWise maintenance options for domain or po) on the domain and postoffice's?

Checking the POA logs from both po's should hopefully give some more clues on the move status. Make sure both POA's have their logging set to verbose. If the user move status still shows another state then "move completed", you can select to fully retry the user move... then keep an eye on the logs.

I assume you are running both po's with GroupWise 2012 SP2 agents?
From what you've explained, I'm also assuming both po's are running on the same server?

Also curious, prior to the user move... had you run mailbox maintenance for the user mailbox to see if structure-index & content of that mailbox was reported ok?

Cheers,
Willem



Hi Willem,

I'm running groupwise 2012 SP1, i didn't update to SP2 yet.
both of PO are running on same server with with the same DOM.


PO1 report:


*********************************************************************
Processing information for this run:
Path to PO = /mail/groupwise/po1/
Post Office= po1
User = All
Action = Analyze/Fix
Files = Message, User
Verify = Structure
Fixup num = All
Verbose = Yes
Upd DiskSpace= No
Output log = /mail/groupwise/po1/wpcsout/chk/53183e28.ckl


GWCHECK user options analysis:
- options are consistent.
*********************************************************************
***** OVERALL STATS FOR THIS RUN *****
*********************************************************************
Uncorrectable conditions encountered:
- No problems found
Correctable conditions encountered:
CODE DESCRIPTION COUNT
---- -------------------------------------------------- -----
23 Databases in Store Catalog, not in Address Book.... 7
39 Unrecognized or invalid files in mail directories.. 65222
49 User databases found for non-existent users........ 7
66 GWCheck log files in log directory................. 2
*********************************************************************


I wonder if "correctable conditions encountered" is errors
I want to force fix any error shows. i searched for some gwcheck option support but it's too old, most of them are used for Groupwise 5 & 6,,
This is my test system, i didn't copy offiles in PO1 so the "Unrecognized or invalid files in mail directories." is reasonable.
But the rest, do you know how to fix them?

Regards,
ndhuynh
0 Likes
Highlighted
Knowledge Partner
Knowledge Partner

Re: User move problem from PO to another PO

In article <ndhuynh.6ajf1z@no-mx.forums.novell.com>, Ndhuynh wrote:
> > 23 Databases in Store Catalog, not in Address Book.... 7
> > 39 Unrecognized or invalid files in mail directories.. 65222
> > 49 User databases found for non-existent users........ 7
> > 66 GWCheck log files in log directory................. 2

>

This isn't the logs Willem was asking about. Willem was talking about
the logs that are updated all the time and follow the pattern of
MMDDpoa.### With the first one of today being 0306poa.001 Please find
those as they will tell you much more about what is going on as it
attempts to move the user. Especially important will be comparing the
logs of each POA at the same time.

What you posted is the result of a GWCheck maintenance run which is
also useful and feels like it hasn't been run in a while. I would run
it again and expect most if not all of those Problem 39s would go away
and possibly the others as well. If they persist, then we can
investigate further. These checks should be run regularly, can be
easily automated, and are a great at avoiding all kinds of issues
before the happen. http://www.konecnyad.ca/andyk/gwmnt5x.htm

Yes many of the good references to fixing some of those Problems show
as for old versions because they still do the job since the database
structure really hasn't changed much since then.



Andy of
KonecnyConsulting.ca in Toronto
Knowledge Partner
http://forums.novell.com/member.php/75037-konecnya
If you find a post helpful and are logged in the Web interface, please
show your appreciation by clicking on the star below. Thanks!

___
“i’ve sworn an oath of solitude til the blight is purged from these lands”
Andy of Konecny Consulting in Toronto
Knowledge Partner Profile
If you find a post helpful, click the Like button below. Thanks!
0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.