Highlighted
Absent Member.
Absent Member.
621 views

problem with junkmail folders after moving gwia from netware to linux

Recently moved our gwia that handles internet email from Netware to Sles
11 GW8.0.3 hp3. Email is moving in and out ok, but I'm getting some
really weird strangeness with Junkmail settings. Just like the old
gwia, this gwia has it's own domain/mta. Postoffices are under
different domains/mta's.

1. Email flagged with "x-spam-flag: yes" is no longer automatically
being moved to the junkmail folder. Yes the box is checked for this
particular's gwia settings, and I've even uncommented it in the gwia.cfg
file to to be sure it's enabled.

2. With the "view" column enabled in the client I can see that normal
email coming in gets set with the tag "internet" Email coming in with
"x-spam-flag: yes" in the header gets set with the tag "IPM.Novell.ND"
If I right click on one these to try to manually set it as junkmail, I
get a message that the message is "Not Eligible for Junk Mail Handling"
and when I click on that a window pops up saying "This is a POP message.
Only internet mail sent to your Groupwise account is eligible for Junk
Mail Handling"

For whatever reason instead of moving the email to the junkmail folder
when the x-spam-flag is set, it changes it to type IPM.Novell.ND and
then the client thinks that it's some sort of POP message instead of an
internet email. If I redirect incoming email back through the old
Netware gwia instead, everything works fine.

What could possibly be going on?
Labels (2)
0 Likes
1 Reply
Highlighted
Visitor.

Re: problem with junkmail folders after moving gwia from net

Mike;2278801 wrote:
Recently moved our gwia that handles internet email from Netware to Sles
11 GW8.0.3 hp3. Email is moving in and out ok, but I'm getting some
really weird strangeness with Junkmail settings. Just like the old
gwia, this gwia has it's own domain/mta. Postoffices are under
different domains/mta's.



Did you create a new Gateway ( gwia ) object? Or recycle the old one ( which is usually a huge no-no. ) I suspect you created a new one, as you refer to the old NetWare GWIA. But you never know.

Mike;2278801 wrote:

1. Email flagged with "x-spam-flag: yes" is no longer automatically
being moved to the junkmail folder. Yes the box is checked for this
particular's gwia settings, and I've even uncommented it in the gwia.cfg
file to to be sure it's enabled.


Its only enabled if the run-time config says it is. 😉 Look at the settings listed in the HTTP console for the GWIA or the GWIA logs, which dumps the settings actually being used. You may find the setting is not really effective. Check for differences between the two GWIAs effective config.... something may stick out.

In the message properties there is a junk mail handling section, can you give us an example of working / non-working versions?

Note also:

Support | Junk mail delivered to Inbox <-- buggy or unexpected behavior

and

Novell Doc: GroupWise 8 Administration Guide - Blocking Unwanted E-Mail from the Internet <-- xspam.cfg

-- Bob
0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.