Highlighted
Omar Lpz Respected Contributor.
Respected Contributor.
354 views

Trouble with Component Modules (License Issue )

Jump to solution

Hi everyone,

I've recently Installed IDOL Server and almost all of his components, currently I'm training myself to start analyzing videos with the Media Server. Reading the guides I noticed that there's a Scene Analysys Training document, so I started with it. The problem comes when I try to process the video sample, I get an error that says "Error communicating with Media Server", Trying to install the IDOL Site Admin I got a similar issue with the Community Component, I've Checked the logs for both modules, and they're showing kinda the same issue:

Community Log:

24/05/2019 15:39:00 LICENSE: Error : Failed to retrieve a license from the license server. Error description from server is "Your server license file is invalid or missing"
24/05/2019 15:39:00 LICENSE: Error : No license found for Community.
24/05/2019 15:39:00 LICENSE: Error : License for Community is invalid. Exiting.

Media Server:

 

Fatal Error: Failed: No license found

 

I've downloaded all the IDOL Software from the Partner Eval Portal and there it says that you don't need special license for components, the IDOL Ultimate License should work. But I see that it ain't working. Entering the url localhost:20000/action=GetLicenseInfo, I get a "success" response with all the License details:

<action>GETLICENSEINFO</action><response>SUCCESS</response><responsedata><autn:productname>License Server</autn:productname><autn:license><autn:validlicense>true</autn:validlicense><autn:licensedIP>ANY</autn:licensedIP><autn:holder>omar.lopez</autn:holder>
<autn:licenselocation>licensekey.dat</autn:licenselocation>
<autn:producttype>DISH</autn:producttype>
<autn:expirydays>179</autn:expirydays>
<autn:expirydate>Tue Nov 19 00:00:00 2019</autn:expirydate>

So I wonder what could be the problem, I've followed the Install instructions with the IDOL 12.2 doc site. Any help would be appreciate it. Thanks

 

 

0 Likes
1 Solution

Accepted Solutions
Micro Focus Contributor
Micro Focus Contributor

Re: Trouble with Component Modules (License Issue )

Jump to solution

Hi Omar,

Here's a few tips:

- make sure each component's [License] section is pointing properly (host/port) to LicenseServer

- make sure [AuthorizationRoles]  Clients is appropriate for you deployment.  If Clients=localhost, then you need to specify LicenseServerHost=localhost

- checking the per service instance license.log as you're doing is good.

-Jeff

0 Likes
2 Replies
Micro Focus Contributor
Micro Focus Contributor

Re: Trouble with Component Modules (License Issue )

Jump to solution

Hi Omar,

Here's a few tips:

- make sure each component's [License] section is pointing properly (host/port) to LicenseServer

- make sure [AuthorizationRoles]  Clients is appropriate for you deployment.  If Clients=localhost, then you need to specify LicenseServerHost=localhost

- checking the per service instance license.log as you're doing is good.

-Jeff

0 Likes
Omar Lpz Respected Contributor.
Respected Contributor.

Re: Trouble with Component Modules (License Issue )

Jump to solution

Hi Jeff, thanks for your response, I noticed that the License had a lock value for a random port, fortunately, that port was free so I re install the license server to aim at that port, now everything is working.

0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.