Welcome Serena Central users! CLICK HERE
The migration of the Serena Central community is currently underway. Be sure to read THIS MESSAGE to get your new login set up to access your account.
mprikril
Visitor.

Re: Unable to log onto UserApp after updating to 4.7.2

mprikril;2494759 wrote:
Hi,
same problem here, must be a SP2 UserApp bug. I think the problem is that (i got that error only if i go to the IDMProv Page):

2019-01-30 17:53:28,256 ERROR [com.netiq.idm.auth.oauth.OAuthServlet] (https-jsse-nio-8543-exec-5) [RBPM] An error occurred while attempting to contact the authentication service.
com.novell.common.auth.ValidationException: internal.atlaslite.jcce.oauth2.discovery.WrongIssuerException: Invalid issuer. Expected: 'https://idm-app.xxx.at:443/osp/a/idm/auth/oauth2; actual: 'https://lvidgcisp02.xxx.at/osp/a/idm/auth/oauth2'.
at com.netiq.idm.auth.oauth.OAuthServlet.handleAuthorizationResponse(OAuthServlet.java:187)

If i change the configuration from "idm-app" to hostname "lvidgcisp02" the UserApp works again. Before SP2 the UserApp answers with the correct configured name "idm-app". I will open an SR.

Regards Martin


After a long dailin, we found a workaround. We had to add the logical name into the host file like "idm-app.dom.at" additionally to the existing host name on the first place.
EKantyshev Frequent Contributor.
Frequent Contributor.

Re: Unable to log onto UserApp after updating to 4.7.2

mprikril;2496445 wrote:
After a long dailin, we found a workaround. We had to add the logical name into the host file like "idm-app.dom.at" additionally to the existing host name on the first place.


Yes. I confirm it too. This looks like it is the right solution. Because after you add the "right" hostname (the same as in your ism.configuration.properties), OSP will fill its metadata issuer field with this value. After that all works fine.

Thanks, mprikril
Highlighted
pdeneu Super Contributor.
Super Contributor.

Re: Unable to log onto UserApp after updating to 4.7.2

Hey,

the workaround with the host file solved the issue, but just so long as the next system upgrade or whatever runs over the system.

Do you know if this will be solved in one of the next osp releases, because in cluster env. we run in random issues also.

Regards,

Philipp


--
https://www.lanworks.de
Tor Harald Lothe Regular Contributor.
Regular Contributor.

Re: Unable to log onto UserApp after updating to 4.7.2

Two things that changed after the 4.7.2 upgrade that must be added manually:

1. Adjust the ism-configuration.properties settings:

2. SP2 does not like the servername and front end alias name to be different: Add the OSP alias name to the ism-configuration.properties file: com.netiq.idm.osp.tenant.http-interfaces=https://<friendly dns name>/osp

 

Regards,

 

The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.