Highlighted
Absent Member.. Absent Member..
Absent Member..
522 views

LoadGenerator not working when installed with Vugen (same machine)

Hi all,

we want to install HP Vugen & HP LoadGenerator on the same machine,

The installation process seems to work for both but we when we try to use the LG via HP Controller we got a "dca_on_bridge" error. The only way in which we are able to get the HP LG working is to remove both (Vugen & LG) and re-install the LG.

We had the same exact issue on 12.02 and we hoped to solve it by upgrading to 12.50 but no luck.

Does anyone else face the same problem?

Any solution?

Please consider that having Vugen & LG on the same machine is a huge advantage for us: from one side we can develop the scripts on the same machine used to generate the load (same network & screen/monitor config) from the other we can "save" a LG dedicated server.

0 Likes
4 Replies
Highlighted
Honored Contributor.. Honored Contributor..
Honored Contributor..

Re: LoadGenerator not working when installed with Vugen (same machine)

I recommend not to install both LG and VuGen in the same machine. It might skew the results.


Thank you,
NaveenKumar Namachivayam | www.QAInsights.com
Learn TruWeb - my Udemy Course "Performance Testing using TruWeb" | https://www.udemy.com/performance-testing-using-truweb/?couponCode=YOUTUBE
Highlighted
Absent Member.. Absent Member..
Absent Member..

Re: LoadGenerator not working when installed with Vugen (same machine)


Can i ask why you suggest to not install them on the same machine?
Considering that we will not work on HP Vugen while a test is running i see no way in which a test result can be skewed.

As i said having both on the same machine (as happen on HP Performance Center Host installation) can be definitely an advantage. If you ever had the chance to work on gui scripts (RDP, Citrix, etc ..) you know how to develop the script on the LG machine is the only way to minimize the risks of failures during test execution (eg. due to screen setting vs bit a bit comparison)

 

0 Likes
Highlighted
Absent Member.
Absent Member.

Re: LoadGenerator not working when installed with Vugen (same machine)

It is possible to install both VUGen and LG on the same machine. In order to acheive this you have to install a Full Setup instead of a SA application of LG and VUGen.

I have installed Full SetUp of LoadRunner and it works fine.

Incase you have installed previously then please uninstall all the apps and updates. before you reinstall. Make sure you delete the HP folder in Programs Files(x86) in C drive.

Version installed is 12.53

 

Highlighted
Absent Member.
Absent Member.

Re: LoadGenerator not working when installed with Vugen (same machine)

I would suggest doing the Full Setup from the installation menu, rather than installing individual components.

0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.