Highlighted
Super Contributor.
Super Contributor.
2091 views

Seems like often popups fail when TruClient IE script is run within Performance Center

Jump to solution

Hello,

 

I have a really strange issue. I created a script using TruClient with IE10. At a few places in the script a popup window is opened where data can be entered and/or selected. When replaying the script in develop mode from the load generator all is working well 100% of the time. Even when testing it in load mode from VUgen (again running on the LG) all is working fine 100% of the time.

 

Next I created a test in Perf. center using this script. When running the test in PC with just one Vuser and running on the same LG as VUgen was running, it sometimes passes correctly, but most of the time it fails at the point where the popup is expected. I tried running with snapshot on error. The snapshot is created, but it is a blank screen, seems kind of logic when the popup isn't there... I also tried to create snapshots always in the hope that I could track it all the way up to the failure. But again then there is only one snapshot in the Vuser log which is the blank screen. So this seems like a bug in PC. Since there where already succesfull actions and screens before the step which causes the popup is reached: those snapshots are NOT recorded, just the one that fails.

I also looked at the logging of the Vusers, it pretty much tells me that a button cannot be found a the transaction cannot be ended, here is that part of the log:

t=00064838ms: ** 42: Click on Sneltoets: Alt+S button ** started    [MsgId: MMSG-204251]    [MsgId: MMSG-204251]
t=00085166ms: Error -203256: ** 42: Click on Sneltoets: Alt+S button ** failed - target object was not found.       Snapshot Info [MSH 1 1]    [MsgId: MERR-203256]    [MsgId: MERR-203256]
Error: Failed to end Transaction "Diefstal Fiets 07 Selecteerknop zoomscherm categorie-soort" (by name). Please check that you made a call to start transaction operation.    [MsgId: MERR-16985]

 

So that also does not help very much. I am kind of stuck now. The only way to reproduce is via PC, but it does not give me enough clues. What also bothers me that I have seen the script pass through PC a couple of times successfully, but mostly it stops at the point of the popup.

The server is not busy as I am the only user and when running the test, the average load is about 7%.

Tried to find this trough Google, but no success.

 

Is this a known issue? Can I do anything to make PC handle the popup?

 

I am using HP PC 11.52.444 on windows 2008 SP1 R2 Enterprise Ed.

 

Regards,

Peet

0 Likes
13 Replies
Highlighted
Absent Member.
Absent Member.

Hi,

As said TC IE should run as service as well so I don't have any "fix" for a problem I'm not aware to exists.

As suggested please open a support ticket since obviously something is not working at your end.

 

Best,

Guy Rosenthal
Network Virtualization PM
0 Likes
Highlighted
Super Contributor.
Super Contributor.

I already started the support request, but I was under the impression that it was a known bug, hence the question.

 

Thanks for letting me know.

 

regards,

Peet

0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.