Highlighted
New Member.
1267 views

Slow Performance when Running Load Generator on the same machine as the Controller

Hello,

I recently upgraded from LoadRunner 12.02 to 12.53 Patch #4. The hardware setup has been the same for years. It's a small environment with only 250 Web HTML virtual users. Two servers are used, each with the full install. One has the license installed and acts as the Controller. When test are run, both machines are used as Load Generators (50/50). Since upgrading, the response times are about twice as high and throughput is cut in half, but only for work done on the Load Generator that is also the Controller. This is even with a test using only 1 virtual user. If we swap machines and make the other act as the Controller, then that is the slower of the two Load Generators. Is there some configuration or setup that I can do to make performance just as good when the Controller and Load Generator are running from the same machine? Is it a new requirement that the Load Generators be seperate from the Controller?

Thanks,
Greg

0 Likes
3 Replies
Highlighted
Honored Contributor.
Honored Contributor.

Re: Slow Performance when Running Load Generator on the same machine as the Controller

Hello,

Its best pratice to seperate the load generator and controller for test execution. When running the test make sure you have enough resources on the LG machines.

 

Hope this helps you.

Highlighted
Acclaimed Contributor.
Acclaimed Contributor.

Re: Slow Performance when Running Load Generator on the same machine as the Controller

Hi

First of all - the HW reccomendation for a full install has changed from 12.02 to 12.53, Please read the readme file of 12.53 in this location and see if you need to upgrade your machine HW.

2nd - make sure you are running on the correct operating system (again, this information is in the readme file).

once this is verified, see if that helped your workload to improve.

Good Luck,

Lior

0 Likes
Highlighted
New Member.

Re: Slow Performance when Running Load Generator on the same machine as the Controller

Hi,

The hardware is be fine. Both are physical machines , quad cores with 8GB RAM running Windows Server 2012 R2. This issue happens with only 1 virtual user running a simple Web HTML test where CPU usage does not go above 15% and memory usage is below 50%.

0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.