ALERT! The community will be read-only starting on April 19, 8am Pacific as the migration begins. Read more for important details.
ALERT! The community will be read-only starting on April 19, 8am Pacific as the migration begins.Read more for important details.
Commander Commander
Commander
804 views

VuGen RDP Script "Error: .. Failed to switch to secure connection"

Hi guys,

a few days ago a RDP script stopped working and outputs the following error message:

Error: Information relevant for customer support: LR Rdp Connect: Failed to switch to secure connection. [MsgId: MERR-202898]

I do not find any information about that error in VuGen documents or community.
I also cannot find any possibility to change security settings.

So what can be done to get the script re-running again?

Additional information:

Furthermore a re-recoring is not possible, too. If VuGen tries to connect via mstsc.exe the following error message occures:

Network_Level_Authentication.JPG

If I start mstsc.exe "normally" the connection is possible.

Systems:
WindowsServer 2012
VuGen: 12.55
( BPM: 9.40)

Regards,
Kevin

Labels (3)
Tags (1)
0 Likes
6 Replies
Micro Focus Frequent Contributor
Micro Focus Frequent Contributor

Hi,

for replay, what's your runtime setting in "RDP" -> "Configuration" -> "supported encryption level"?  can you try with it set to "RDP"?

for re-recording, NLA needs to be disabled in target server.

 

0 Likes
Commander Commander
Commander

Hi,

I tried several options. It worked with "CredSSP" before.
Now:
Error: Information relevant for customer support: LR Rdp Connect: Failed to switch to secure connection. [Time:2019-10-17 09:52:18]

"RDP" result:

Error: Connection reset by the server [Time:2019-10-17 09:49:05]

"SSL" result:

Information relevant for customer support: LR Rdp Connect: tX224ConnectionConfirmPacket.Recv() : failed
Error: Connection reset by the server [Time:2019-10-17 09:51:34]
There was an error while connecting to the RDP Server

0 Likes
Micro Focus Frequent Contributor
Micro Focus Frequent Contributor

Hi,

Please check in your server side if tls 1.0 disabled in 

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SecurityProviders\SCHANNEL\Protocols

 

0 Likes
Commander Commander
Commander

Yes, it is.
Customer is changing his security settings and disabling TLS 1.0 everywhere.

We are not able to take influence on these settings.

0 Likes
Commander Commander
Commander

Hi,

here are the wireshark sniffets.

FYI:

Source IP:
16.175.18.231

DestIP:
17.248.11.34 (DNS: v998spwtv191096.v998dpv1.v998.intern )

0 Likes
Micro Focus Frequent Contributor
Micro Focus Frequent Contributor

Please raise a ticket to MF if change security policy is not possiable.

0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.